Zeleni oddih na kolesu: med gozdovi in vasmi (celodnevni izlet)

Zeleni oddih na kolesu: med gozdovi in vasmi (celodnevni izlet)

Kaj pravite na izlet, kjer boste sprva kolesarili med prostranimi potmi in gorenjskimi vasicami, spoznali podeželje, nato pa začutili še (kulinarični) utrip starega kranjskega mestnega jedra? Izvrstna kombinacija, ki jo zagotovo velja preizkusiti.

Rokovnjaška pot je rekreativna kolesarska tura, ki vodi skozi idilične gorenjske vasice in spominski park Udin boršt. Prostrani gozd blizu Kranja je bil nekoč idealno skrivališče. To je avantura zgodb, ki so jih zapisali razbojniški Rokovnjači v 19. st. in borci NOB v 20. st.

Po končanem izletu se sprehodite po trgovinicah Prešernove ulice, zavijte v delikatesni trgovinici Figa (spodnja fotografija) in Luštarija ter si privoščite večerjo v restavraciji Sonet. Ko alpska sapica zavije med ulice, se zadržite v baru Kavka in odkrijte kranjski mestni vrvež Maistrovega trga.

 

 

Rokovnjaška pot je vodeno kolesarjenje, ki je namenjeno manjšim skupinam do 8 oseb. Ob spoznavanju legend o Rokovnjačih boste deležni tudi toplega obroka, spotoma pa si boste ogledali še Vogvarjevo hišo v Dupljah. Vse dodatne informacije dobite na naši spletni strani, kjer lahko izlet tudi rezervirate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.