Zanimivi gostje na pogovorih v SNG Nova Gorica

Zanimivi gostje na pogovorih v SNG Nova Gorica

V prihodnjih dneh izpostavljamo in vas vabimo.

lead-photo

 

V prihodnjih dneh izpostavljamo in vas vabimo v naše gledališče.

Pogovori V SREDO
________________________________________________________
sreda, 20. 2. 2019, ob 19.00 v baru Klub PDG (v zgradbi gledališča)
VSTOP PROST. Prijazno vabljeni.

O predstavi Za blagor vseh ljudi (režiserka Nenni Delmestre) bosta spregovorila prevajalec besedila Marko Sosič, sicer tudi pisatelj in režiser, ter dramaturginja Martina Mrhar. Obetamo si zanimivo in prijetno druženje.

In če si predstave Za blagor vseh ljudi še niste ogledali, lahko to storite po pogovoru ali v soboto, 23. 2. 2019, ob 20.00, ko si bo uprizoritev na malem odru SNG Nova Gorica ogledal tudi avtor besedila Francesco Randazzo. Več o predstavi tukaj.

 

Pogovori SPOMIN, ZARISAN V ČAS
________________________________________________________

četrtek, 21. 2. 2019, ob 19.00 na malem odru SNG Nova Gorica
VSTOP PROST. Prijazno vabljeni.

Na februarskem pogovoru Spomin, zarisan v čas bosta svoje spomine na ustvarjanje v našem gledališču delila z nami nekdanji direktor Tomica Dumančić ter igralec, umetniški vodja in direktor Janez Starina. Pogovor z obujanjem zanimivih prigod bo vodil igralec Gorazd Jakomini.

V letu 2019 obeležujemo v SNG Nova Gorica kar tri obletnice: 50-letnico profesionalizacije našega gledališča, 25-letnico postavitve današnje stavbe gledališča in 15-letnico pridobitve statusa slovenskega narodnega gledališča. Ob tej priložnosti imamo cikel pogovorov Spomin, zarisan v čas. Enkrat na mesec gostimo nekdanje direktorje in ustvarjalce gledališča.

 

Razstava kostumov POKLON BJANKI ADŽIĆ URSULOV
_______________________________________________________
ponedeljek, 25. 2. 2019, ob 19.00 v preddverju SNG Nova Gorica

Odprtje razstave izbora kostumov, ki jih je letošnja Prešernova nagrajenka Bjanka Adžić Ursulov, naša dragocena soustvarjalka, oblikovala za predstave novogoriškega gledališča. Vrhunska kostumografinja je ustvarila kostume za več kot dvesto uprizoritev v različnih evropskih gledališčih. Nagrajenka bo prisotna na dogodku, zato lepo vabljeni na srečanje z njo.

Ob 20.00 pa si lahko ogledate Shakespearovo predstavo Macbeth v režiji Janusza Kice, pri kateri je sodelovala tudi nagrajena gostja. Več o predstavi tukaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.