Zanimive tradicionalne prireditve na Idrijskem – avgust 2018

Vabljeni na zanimive tradicionalne prireditve na Idrijskem.OGLED PRELEPIH RAZSTAV TUDI V POLETNIH DNEH
Vabljeni na ogled čudovitih razstav čipk in izdelkov s čipkami: V Mestnem muzeju si oglejte razstavo Vologda: ruska prestolnica čipk in razstavo Jasna Kralj Pavlovec: POTI USOD (do 2. septembra), v Čipkarski šoli je na ogled postavljena letna razstava idrijskih čipk otrok in mladih Čipkarske šole Idrija»Poglej, kaj znam!« (do 31. avgusta).
Več o tem…IDRIJSKO POLETNO DOŽIVETJE VABI
Številni organizatorji prireditev vabijo na doživetja na Idrijskem v poletnih dneh: obilo glasbe in plesa, kulinaričnih užitkov, kulturnih dogodkov in športnih izzivov … .  Obiskovalci bodo lahko uživali ob prijetnih koncertih v sklopu Četrtkov na placu: Anika Horvat s triom, Spopad harmonik, Kokr Joe Band, Klapa Planta. V Črnem Vrhu nad Idrijo pa bodo mladi filmarji pripravili 7. filmski večernjihovih avtorskih filmov.
Več o tem…

IDRIJSKO POLETNO DOŽIVETJE: VELIKI ŠMAREN 2018
od 10. do 16. avgusta 2018
Vsakoletna prireditev ob praznovanju Velikega šmarna – Marijinega vnebovzetja in dneva Krajevne skupnosti Spodnja Idrija.
Več o tem…

IDRIJSKO POLETNO DOŽIVETJE: 23. OGLARSKI PRAZNIK 2018
od 24. do 26. avgusta 2018
Etnološko-zabavna prireditev z namenom ohranjanja tradicije oglarjenja v Idrijskih Krnicah. Ta obrt je od časov po prvi svetovni vojni, pa do 60. let 20. stoletja dajala delo marsikateri družini v Idrijskih Krnicah in Masorah. Najprej so oglje prodajali v Italijo, kasneje pa v Rudnik Živega srebra v Idriji.
Več o tem…

IDRIJSKO POLETNO DOŽIVETJE: PRAZNIK IDRIJSKIH ŽLIKROFOV 2018
25. avgust 2018
Praznik idrijskih žlikrofov je festival posvečen tradicionalni idrijski jedi in njeni stoletni zgodbi, ki iz tradicije prehaja v sodobnost. Na svoj praznik tradicionalna rudarska jed stopi v svet okusov in tam vsakič znova dobi nov obraz.
Več o tem…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.