WCKD NATION napoveduje tretji single ter dodatne koncerte na baltski turneji in v Sloveniji

Skupina WCKD NATION napoveduje tretji single, NEW PATH. Tretji single slovenske R&B, neo-soul skupine bo izdan 22. marca med njihovo prvo mednarodno turnejo.

NEW PATH, prihaja štiri mesece po izdaji debitantskih singlov Time in Troubles. Tako kot prejšnja dva singla, NEW PATH glasbeno izvira iz žanra sodobnega R&B-ja. NEW PATH inštrumentalno temelji na jazzu in eksperimentira z vzorci funka ter hiphopa. Vokali so resda slogovno umirjeni, a jemljejo navdih pri modernem popu.​

Za poizvedbe nam pišite na info@trouble-media.nl

WCKD NATION so februarja najavili, da se odpravljajo na svojo prvo mednarodno turnejo po Baltiku. Od enaindvajsetega do tridesetega marca bodo WCKD NATION nastopili na osmih koncertih v LitviLatviji in Estoniji. Skupina bo na svojem obisku na Baltiku tudi nastopila dvakrat na priznanem showcase festivalu Tallinn Music Week.

Poleg koncertov v tujini WCKD NATION najavlja nastope tudi v Sloveniji. Naslednji teden, v petek, 15. marca, bo skupina nastopila v ilirskobistrišekm klubu MKNŽ in premierno predstavila avtorski repertoar, s katerim bo nastopila na Baltiku. V Sloveniji lahko WCKD NATION v živo slišite še v Centru mladih Koper (CMK) v soboto, 11. maja.

Več nastopov po Sloveniji bo najavljenih pred poletjem.

Spored koncertov: 
14.3. Mladinski klub Nade Žagar, Ilirska Bistrica (SI)​
21.3. Jazzpills, Klaipėda (LT)
22.3.  Jazz Cellar 11, Vilnius (LT)
23.3. Tautas Harmonijas Centrs, Valmiera (LV)​
24.3. Asmeniška Krautuvėlė, Birštonas (LV)​
27.3. Tallinn Music Week 2019, Telia City Stage, Talin (EE)​
28.3. Tallinn Music Week 2019, Intsikurmu Festival Night Talin (EE)
29.3. Sandėlis, Kaunas (LT)
30.3. Trompete Taproom, Riga (LV)
11.5. Center mladih Koper, Koper (SI)

Baltsko turnejo sta omogočili Občina Postojna in Veleposlaništvo RS v Varšavi. Baltsko turnejo je podprla banka Intesa Sanpaolo.

BIO
Glasba skupine WCKD NATION združuje svet jazza in popa, ki ju prepleta v moderen neo-soul. Umirjen vokal ostaja zvest vzorcem sodobnega R&B-ja, ki ga podpre inštrumentalna podlaga, ki ni le navdihnjena v jazzu in popu ampak tudi hip hopu in funku.

Skupina WCKD NATION je septembra in oktobra 2018 izdala dva singla, TIME in TROUBLES, ki so ju dobro sprejeli na slovenskih radijskih postajah, kot tudi ljubitelji glasbe in glasbeni profesionalci. Konec oktobra 2018 je skupina nastopila v živo na Prvem programu Radia Slovenija in bila predstavljena v številnih drugih radijskih oddajah kot tudi v spletnih medijih.

Marca se WCKD NATION odpravljajo na prvo mednarodno turnejo na Baltik. Skupina bo nastopila na osmih koncertih v Litvi, Latviji in Estoniji. Del turneje bo tudi nastop na mednarodno priznanem showcase festivalu Tallinn Music Week. Tretji single, NEW PATH, bo izdan med Baltsko turnejo, v petek, 22. marca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.