-0 C
Maribor
sreda, 29 marca, 2023
Home Izleti Vodni park v okolici Maribora bo svoja vrata odprl že maja

Vodni park v okolici Maribora bo svoja vrata odprl že maja

V maju 2017 se bo v občini Duplek odprl športno rekreacijski center Wakepark DOOPLEK.

FOTO: Wake Park Dooplek

Po vzoru mnogih adrenalinskih parkov iz tujine bo letos pomladi v Sloveniji odprt prvi športno rekreacijski park. Na območju v Krajinskega parka Drava, v Spodnjem Dupleku, kjer je bila nekoč gramoznica, je zdaj vodna površina, katere polovica bo spremenjena v wakepark, ki bo namenjen deskanju in smučanju na vodi. Po tem, ko so uredili nasip so lahko začeli izpolnjevati načrte za adrenalinski park.

Razcvet vodnih športov

Wakeboardanje in smučanje na vodi sicer obstajata že vrsto let, vendar sta ta vodna športa doživela razcvet v zadnjih desetih letih. Ker so se žičnice na vodi razvijale hitro, je ta šport postal dostopen skoraj vsem tistim, ki so se zanj zanimali. Tako wakebordanje in smučanje na vodi nista več športa, ki bi si ju lahko privoščili samo premožnejši.

FOTO: Wake Park Dooplek

Najprej wakepark, kasneje še dodatne aktivnosti

V osnovi se bo zgradilo vse potrebno za smučanje in deskanje na vodi, kasneje planirajo še izgradnjo fitnesa na prostem, otroškega igrišča … Za vse tiste, ki si želijo kratkega oddiha bo na obali urejena tudi plaža. Poskrbljeno bo tudi, da gostje ne bodo lačni ali žejni, saj bodo zgradili tudi bar. »Naš cilj je postati športni center, kjer so bodo odvijali humanitarni dogodki, glasbeni nastopi ter tekmovanja v deskanju na vodi. Program bo namenjen vsem starostnim skupinam,« je pojasnil Niko Črepnjak iz Wakeparka DOOPLEK.

 

Sodelovanje s priznanim nemškim proizvajalcem

Sodelujejo z znanim nemškim proizvajalcem kakovostnih wakepark sistemov Rixen ter s proizvajalcem objektov UNIT Parktech iz Kölna. Ti bodo zagotovili, da bo v Wakeparku DOOPLEK le najboljša oprema za vse adrenalinske navdušence. »Park bo primerljiv z najboljšimi športno rekreacijskimi centri po celem svetu,« je za Maribor24 povedal Aljaž Jurša.

Kmalu bo mogoče kupiti sezonske vstopnice

Predvideva se tudi organizacija mednarodnih tekmovanj, kar bi posledično v park privabilo obiskovalce sosednjih držav. Kmalu bodo šle v prodajo tudi sezonske vstopnice, cene dnevnih vstopnic pa bodo znane pred odprtjem adrenalinskega parka.

vir: https://maribor24.si/lokalno/foto-video-vodni-park-v-okolici-maribora-bo-svoja-vrata-odprl-ze-maja/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + 17 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Share On Facebook
Hide Buttons
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com