Vodenje po Tolminskih koritih, Kanin se ponaša z novo družinsko via ferrato

Vodenje po Tolminskih koritih, Kanin se ponaša z novo družinsko via ferrato

Vodenje po Tolminskih koritih

V juliju in avgustu po vodenje po Tolminskih koritih potekalo vsak ponedeljek ob 10.15 uri. 

Vstopite v park skozi korita Tolminke in doživite bučečo vodo ter njene posebnosti s pomočjo vodnika Triglavskega narodnega parka.

Zbirno mesto: Parkirišče ob vstopni točki v Tolminska korita, Zatolmin
Trajanje: 2 uri
Prijave 1 dan pred izvedbo do 12.00 na info.bohinjka@tnp.gov.si ali 04 578 02 45.
Cena: 6 EUR odrasli, 5 EUR dijaki, študenti, upokojenci, 3.50 EUR otroci (6 – 14), vstopnina v korita je vključena v ceno.

Več informacij o Tolminskih koritih, do korit se lahko v juliju in avgustu iz Tolmina pripeljete z javnim prevozom.

Kanin se ponaša z novo družinsko via ferrato

Prva družinska zavarovana pot v Sloveniji poteka na Kaninu preko strme stene na Prestreljeniku od Sedla vse do Prestreljeniškega okna v skupni dolžini 750 metrov.Vzpon lahko začnemo od zgornje postaje kaninske žičnice ali tik na Sedlom.  Ob vsakem koraku vas spremlja čudovit razgled na Bovško dolino, pogled pa seže vse od Triglava in Jadranskega morja. Pot je dobro varovana in opredeljena s stopnjo težavnosti A (lahko).

Pri uporabi poti je obvezna sledeča varovalna oprema, ki si jo lahko izposodite v restavraciji Prestreljenik. Na ferrato pa se lahko podate tudi v spremstvu izkušenih vodnikov. Več informacij.

Veselo in varno na Kanin!

Istagram vplivneži obiskali dolino SočeKonec prejšnjega tedna je dolino Soče, poleg drugih slovenskih destinacij obiskalo nekaj pomembnih tujih Instagram vplivnežev in izkušenih fotografov, ki so svoje doživetje po dolini Soče predstavili svojim sledilcem na priljubljenem družbenem omrežju Instagram.

Osem instagramerjev iz štirih različnih držav ima na tej priljubljeni platformi skoraj tri milijone sledilcev, štirje izmed njih, ki so dolino Soče obiskali, so lepote doline Soče delili s svojimi sledilci.

Več o obisku Instagram vplivnežev si preberite na povezavi www.slovenia.info, sledite tudi Instagram profilu doline Soče.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + twenty =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.