Večer z Manco Košir: Zgodbe o knjigah in ljudeh

torek, 14. maj, ob 18. uri, Švicarija

brezplačno

Drugi torek v maju, 14. maja, bo barval pogovor o LJUBEZNI, ki se bo začel ob 18. uri. Mančina gosta bosta televizijska voditeljica dr. Ana Tavčar Pirkovič s knjigo D. Ladinskega Ljubezenske pesmi boga in Željko Čurić, psihiater in psihoterapevt, ki ga fascinira opus F. M. Dostojevskega. Večer bo glasbeno obogatila saksofonistka Vida Vatovec.

 

Dr. Ana Tavčar Pirkovič, profesorica angleščine in nemščine, doktorica jezikoslovne znanosti, je priljubljena televizijska voditeljica, pevka, mama …

 

Željko Čurić, priznani psihiater in psihoterapevt, proučevalec samomorilnosti, je »uvožen« iz Dubrovnika in že tri desetletja slovenski zet …

 

Vida Vatovec, štipendistka MOL, obiskuje 3. letnik akademije za glasbo v Ljubljani, smer saksofon. Posveča se raznolikim zvrstem glasbe.

 

Večer z Manco Košir: Zgodbe o knjigah in ljudeh bo vsak drugi torek v mesecu ob 18. uri v veliki dvorani Švicarije. Nagrajenka Mestne občine Ljubljana za širjenje bralne kulture in ambasadorka akcije GZS Slovenija bere bo Ljubljani Unescovemu mestu literature bo približala knjige v pogovorih z radoživimi, ustvarjalnimi knjigoljubci. Prepletala bo zgodbe o njihovem delu in življenju s pripovedmi o knjigah, ki jih bodo izbrali za ta večer. Gostila bo likovne umetnike, med njimi tudi uporabnike ateljejev v Švicariji, pesnice in pesnike, pisateljice in pisatelje, prevajalke in prevajalce ter bralke in bralce, ki jih povezujejo kreativnost, radost bivanja in ljubezen do knjig. Z njimi bo premišljevala o sloganu SKUPNOST – UMETNOST – NARAVA, se pogovarjala o knjigah in kukala v duše, iz katerih rastejo razkošja podob v sliki in besedi. Večere bodo bogatili glasbeni nastopi. Obiskovalci bodo lahko prinašali in odnašali knjige z mize »prinesiodnesi«, kupovali izbrane knjige po ugodnejših cenah in ob besedah okušali še gostinsko ponudbo Švicarije. Vsi dogodki so brezplačni, za tiste, ki ne bodo zmogli priti peš, pa bo izpred Moderne galerije vozil mestni kavalir.

Informacije

Odnosi z javnostmi: Karla Železnik, 01/241 38 09, karla.zeleznik@mglc-lj.si

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + eight =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.