Vabilo k sodelovanju Drava Festival

Sporočilo za medije

(Maribor, 19. 1. 2017) V letu 2016 je Skupina za Dravo z več kot 30 organizatorji prireditev izpeljala prvi Drava Festival, ki se ga je udeležilo okrog dva tisoč obiskovalcev. Drava Festival bo potekal tudi v letošnjem letu, in sicer od 12. 5. – 16. 7., organizatorji k sodelovanju vabijo vse, ki bi želeli obogatiti festival s svojimi vsebinami in idejami.

Prikazan je element image001.jpg

Drava Festival želi Dravo in njene številne danosti približati lokalnim prebivalcem, dvigniti zavest o zdravem in kakovostnem življenjskem okolju ter o pomenu njegovega ohranjanja. Hkrati želi povezati tako posameznike kot ponudnike raznovrstnih storitev ali izdelkov ter s tem spodbuditi sodelovanje za skupen trajnostni razvoj in promocijo območja reke Drave v Sloveniji.
Drava Festival 2017 je zasnovan kot serija samostojnih dogodkov na, ob in v reki Dravi, ki se bodo zvrstili povečini med vikendi v časovnem obdobju med 12. 5. in 16. 7. 2017. Pri tem želijo pobudniki festivala pod skupen imenovalec povezati dogodke, ki so v tem prostoru že načrtovani in že tradicionalno potekajo, hkrati pa spodbuditi druge izvajalce k organizaciji dogodkov.
S festivalom se bodo tako ponovno povezali rekreacijski, izobraževalni in kulturni dogodki, ki so vezani na Dravo in obdravski prostor in ki hkrati pripomorejo k ohranjanju ali sonaravni rabi danosti tega prostora, na primer: spusti s čolni ali splavi po reki Dravi, kolesarjenje, tek, pohodi ob Dravi, raziskovalne in izobraževalne delavnice, predstavitve kulturnih znamenitosti ter drugi dogodki.
Glavna ciljna skupina festivala so prebivalci območja ob Dravi in obiskovalci iz ostalih slovenskih regij. Posebna ciljna skupina dogodka pa so tudi ponudniki storitev in izdelkov s širšega območja reke Drave, ki bodo imeli možnost predstaviti lastno ponudbo.
Vsi, ki bi želeli sodelovati so vabljeni, da izpolnijo obrazec ter podpišejo in skenirajo pristopno izjavo, ki se nahaja na spletni strani maribor-pohorje.si. Rok za oddajo je 31. 1. 2017.

Vabljeni k ogledu promocijskega videa Drava Festival.

Zavod za turizem Maribor – Pohorje
Direktorica
Janja Viher, l. r.
Pripravila: Karmen Razlag

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − twenty =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.