V prvem četrtletju rast žičniškega prometa

V prvem četrtletju rast žičniškega prometa

Ljubljana, 23. junija – V prvem četrtletju je bilo v žičniškem prometu opravljenih okrog 13,45 milijona voženj potnikov, kar je za 13 odstotkov več kot v prvem četrtletju lanskega leta. Najugodnejši mesec za žičničarje je bil februar, saj so vse žičnice skupaj obratovale največ dni, ob tem pa so opravile za 5,46 milijona voženj potnikov, kažejo statistični podatki.

Med januarjem in marcem je bilo največ voženj potnikov opravljenih s sedežnicami in vlečnicami; in sicer s prvimi okrog 6,78 milijona ali 15 odstotkov več kot v istem četrtletju leta 2016, z drugimi pa okrog 5,94 milijona ali devet odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

S krožnimi kabinskimi žičnicami je bilo opravljenih 524.000 voženj potnikov, kar na letni ravni predstavlja 51-odstotno rast, z nihalkami pa okoli 208.000, kar je 10 odstotkov manj kot v istem četrtletju lani.

Število obratovalnih dni na vseh žičniških napravah skupaj je bilo za šest odstotkov višje. Vse skupaj so namreč v opazovanem četrtletju obratovale 6753 dni.

VEČ na STA…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.