V Murski Soboti predstavili kreativne vsebine paviljona z Expa

V Murski Soboti predstavili kreativne vsebine paviljona z Expa

 V Murski Soboti so danes predstavili kreativne rešitve zasnove paviljona z milanskega Expa, zdaj pomurskega paviljona, ki ga bodo ob soboškem jezeru postavili prihodnje leto, v njem pa želijo ustvariti sodoben turistični, kulturni, športni in poslovni center t. i. Vrat v Pomurje.

 

Projekt paviljona, ki je na neki način sinergija gospodarstva in turizma, je velik projekt ob soboškem jezeru, ob danes predstavljenih idejnih izhodiščih za javno razpravo pa bo po njej nastala končna podoba paviljona, ki upošteva značilnosti panonske pokrajine, je bo predstavitvi povedal Manuel Kuran iz podjetja Francfranc.

Paviljon bo predstavljal presečišče med gospodarsko in turistično vizijo in ju bo povezoval skozi pet ključnih gospodarsko-turističnih stebrov, narava, termalna voda, aktivni turizem, kulinarika in kulturna dediščina, ogled razstave pa bo po besedah Kurana posebno in predvsem aktivno doživetje, ki bo v obiskovalcih pustilo globoke vtise o Pomurju.

Cilj projekta je med drugim povečati pritok turistov in jih zadržati v pokrajini dalj časa, privabiti več domačih turistov, ponuditi mednarodno konkurenčno vsebino in turiste z visoko kupno močjo, za gospodarstvo pa prehod od klasičnega v novo, sodobno gospodarstvo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + seventeen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.