V Kobilarni Lipica delajo z novo energijo – 21. maj – Dan lipicanca

V Kobilarni Lipica delajo z novo energijo – 21. maj – Dan lipicanca

V Kobilarni Lipica je zavel nov veter. “Lipica je ponovno zaživela – imamo novo, mlado ekipo ter veliko novih programov,” je za STA na Slovenski turistični borzi (SIW) v petek pojasnila Jasna Kneipp iz Kobilarne. V Lipici so tako odločeni slovenskemu turističnemu biseru povrniti staro slavo.

“To ni več Lipica, kot je bila včasih in kjer so žal nekateri imeli slabe izkušnje. V zadnjem času je bilo slišati več slabih novic,” je pojasnila Kneippova. Sedaj v turističnem biseru izpostavljajo predvsem, da se v največji možni meri prilagajajo željam in potrebam svojih strank.

Zaživel je tudi hotel Maestoso, ki je še beležil nekaj slabše zimske mesece, sedaj pa se pojavljajo nove rezervacije, tudi nove turistične agencije, medtem ko z dolgoletnimi partnerji sodelujejo še naprej. “Hotel je bil v celoti prenovljen, osvežili smo sobe ter prenovili celotno kulinarično ponudbo, imamo tudi novega kuharskega mojstra,” je naštela Kneippova. “Ponudba je popolnoma prenovljena in lahko zadovoljimo vsakega gosta.”

Tudi na SIW je Kobilarna Lipica dobila veliko pozornosti. “Že pred samim dogodkom smo imeli veliko napovedanih sestankov, danes pa se jih veliko pojavlja še nenajavljenih. Verjamem, da bomo od tega dogodka veliko odnesli,” je bila sogovornica zadovoljna z borzo.

Sicer v Lipici sprejmejo največ italijanskih gostov, v zadnjem času pa opažajo, da se k njim vse raje vračajo tudi Slovenci. K temu jih pritegnejo tudi s številnimi dogodki, na primer pikniki, 21. maja pa znova pripravljajo dan lipicanca.

vir: krgo.sta.si

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three − 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.