Turistični vodiči

O Sloveniji je ogromno napisanega. Predstavitev s knjigami je ena od prvih načinov spoznavanja države. Z razvojem tehnologije so se tudi podatki o znamenitostih, zanimivostih prenesli na internet. Vendar se na internetu zgubljajo podatki. Zato tu stojijo različni portali, in nacionalna turistična zveza.

Turistični vodniki na internetu, z aplikacijami na telefonu, razne mape in povezave so ena pomoč, ki nam pomagajo pri odločanju, katero destinacijo obiščemo. Tu nam tudi pomagajo razni forumi in blogi, popotniki, ki nas usmerjajo na pozitivne in negativne pasti na poti.

Slo-link.si je eden od iskalnikov podatkov, s katerim bi lažje poiskali lokal, prireditev, potepanje, športno življenje….

Predstavili smo nekaj spletnih vodnikov in iskalnikov. Vabimo pa, da še ostali pošljejo svoje logotipe in vas bomo dodali. Težimo k temu, da se čim več informacij združi in damo možnost tudi najmanjšim, da se predstavijo. Tudi posamezniki, ki so v tujini, so ogromno do sedaj prispevali k večji prepoznanvnosti Slovenije v svetu. Tudi največji turistični časopisi in svetovni portali pišejo lepe zgodbe o Sloveniji.

Namen takšnih spletnih portalov je, da se čim laže predstavi okolica in druge dejavnosti. Pomembno za uspešno turistično ponudbo je tudi sodelovanje vseh ljudi, od gostincev, kmečkih turističnih kmetij, hotelov, hostlov.

Urejenost, infrastruktura, gradovi, muzeji in različne prireditve, so še dodatna motivacija, da se ljudje še lažje odločijo, kam bodo potovali. V Sloveniji je ogromno prireditev, mednarodnih festivalov, športnih prireditev, ki so potrebni, da se združijo ljudje in turistični delavci in ponudijo nekaj več kot pa v normalnem dnevu. To ne pomeni, da ko je nekaj mednarodnega, da se dvigne cena… To ravno ni turizem. Tukaj zraven bi bilo zelo dobro, da se vključijo tudi vodniki. So vodniki za gore, kolesarstvo, ogledov mest, kulturnih ustanov. Tako da poskušamo ponudit z iskalnikom slo-link.si tudi vodnike. Skupaj z novimi podatki bomo seveda tudi podstran izleti spreminjali in poskusili, da boste imeli odlično izletniško izkušnjo.

Vodniki vas bodo tudi z veseljem popeljali,  da poskusite domače dobrote, nekdo bo v termah užival, eni kolesarili, eni spoznavali naravo…

Turistični vodniki

So ljudje, ki imajo znanje o zgodovini in današnjem dogajanju v nekem kraju, mestu, pokrajini. Če pogledamo zgodovino, so vodniki bili vedno koristni za premikanje ljudi po okolici. V različnih vojnah in selitvah narodov so uporabili domačine, da so jih prepeljali preko nekega dela pokrajine. Od njih so tudi izvedeli o dogajanjih v okolici.

No danes so to ljudje, ki se do podrobnosti naučijo o znamenitostih svojega kraja, okolice – zgodovino, izreke, dogajanja v samih zgradbah. In so tudi zelo zgovorni, obvladajo več jezikov in poskušajo vas impresionirati z zgodbami prejšnjega in današnjega časa.

Slovenija je mala in imamo občutek, da lahko vse to opravimo sami. Vendar zaradi raznolikosti pokrajine, razpršenosti krajev bomo sami zelo težko uspeli spoznati zanimivosti, ki so se dogajale. Na samem ozemlju Slovenije so se dogajale zgodovinske bitke in tudi smo bili podrejeni raznim drugim narodom. Zato imamo zelo mešano zgodovino in zraven lepe narave, nas čaka še obilo drugih presenečenj, ki se jih nismo učili niti v šoli..

Moramo priznati, da sami ne vemo dosti o svoji državi, na kaj vse se je dogajalo, problem je še večji, kjer so kraji, ki bi morali zaradi zgodovine biti bolj izpostavljeni. Do njih se pride peš, s kolesom, z avti, avtodomi… Same lokalne skupnosti so zelo neodzivne na turizem…

Tu so organizacije, ki bi naj pomagale, da bi bilo boljše, morda bi morali malo poslušat te “tamale” vodnike in težave manjših krajev k priključitvi v turistično infrastrukturo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + 20 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.