Terme Olimia začele največji naložbeni cikel zadnjih let

Terme Olimia začele največji naložbeni cikel zadnjih let

Prenova in posodobitev Wellness center Termalia naj bi trajala dve leti, vrednost naložbe pa je ocenjena na 10 milijonov evrov. Kot je povedal direktor Term Olimia Florjan Vasle, je prenova njihovega najstarejšega bazenskega kompleksa nujna, saj v obdobju med septembrom in junijem, ko ni odprta Aqualuna, manjka ponudba za mladostnike in družine z otroki.

“Večino, okoli 80 odstotkov naložbe, bomo uresničili še letos, ko bomo popolnoma porušili in nato ponovno zgradili bazenski in obbazenski del pod tendo, naslednje leto spomladi bomo obnovili še najstarejši del z vhodom, recepcijo in garderobami,” je pojasnil Vasle.

V prenovljeni Termaliji načrtujejo kotičke za različne starostne skupine otrok, posebno pozornost bodo namenili tudi najstnikom, prav tako bodo zgradili dodatno savno za 100 ljudi. V času obnove se bodo po Vasletovih besedah potrudili, da bodo dela čim manj vplivala na dobro počutje in udobje gostov.

Posodobitve in rekonstrukcije načrtujejo tudi v kampu Natura, ki ga bodo nadgradili z vse bolj priljubljeno glamping ponudbo. “Glamping je v zadnjem času vse bolj v trendu. Postavili bomo 20 modernih šotorov z vso pripadajočo opremo. V okolici teh šotorov bomo zgradili nov bazen, ki bo na voljo samo obiskovalcem tega glampinga, torej gostom višjega cenovnega razreda, na katere računamo predvsem iz dežel Beneluxa,” je dejal Vasle.

Celotna naložba je vredna blizu milijona evrov. Uresničili jo bodo skupaj s partnerskim podjetjem Adria Mobil, ki bo prispevalo okoli pol milijona evrov vredne nadstandarne šotore, v katerih bo vso potrebno udobje, od bivalnega dela, kuhinje in kopalnice. Terme bodo poskrbele za vso ostalo infrastrukturo, glamping pa naj bi zaživel 1. junija.

Novo podobo dobiva tudi legendarno, a zdaj že zastarelo gostišče Lipa. “Včasih je bilo to gostišče eno izmed boljših na relaciji Celje – Brežice, danes je daleč od stare slave. Lotili smo se popolne prenove, v enem delu bo sodobna pivnica, v drugem slaščičarna oz. kavarna,” razlaga Vasle in dodaja, da bodo za prenovo porabili pol milijona evrov. Prve goste naj bi sprejeli še pred veliko nočjo.

vir: krog.sta.si

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − fourteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.