Terme Krka v četrtletju s sedemodstotno rastjo prihodkov

Terme Krka v četrtletju s sedemodstotno rastjo prihodkov

Novo mesto, 20. junija – V družbi Terme Krka so v prvem trimesečju ustvarili 7,7 milijona evrov prihodkov od zdraviliško turističnih storitev, kar je sedem odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Obeti so dobri tudi za poletne počitnice, so za STA poudarili v podjetju.

 

V Termah Krka, ki v okviru novomeške Krke združuje terme v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah, obmorski center Talaso Strunjan, Hotele Otočec in poslovni hotel Krka v Novem mestu, so zapisali, da največjo rast prihodka letos beležijo na področju prodaje zdravstvenih in hotelskih storitev, kar je posledica rasti domačih in tujih prenočitev.

Število prenočitev v hotelih Term Krka se je namreč v medletni primerjavi okrepilo za šest odstotkov. Prenočitve domačih gostov so približno na lanski ravni, med tujimi gosti pa so glede na lansko četrtletje najvišjo rast dosegli pri ruskih, nizozemskih in nemških gostih.

Število prenočitev in prihodke bi radi letos še dodatno okrepili, kar nameravajo doseči s pospešeno promocijo bolj dobičkonosne ponudbe, so pojasnili.

Glede poletne zasedenosti so navedli, da njihova rezervacijska služba od zgodnje pomladi sprejema rezervacije, glede na zdajšnje podatke pa bo zasedenost v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah, v Strunjanu in na Otočcu poleti boljša od lanske.

V Strunjanu pričakujejo polno zasedenost, višja bo tudi v dolenjskih enotah, kjer letos v ospredje postavljajo zeleno svežino, prijetna doživetja in kakovostno kopalno vodo. Vrhunec poletne sezone v vseh Krkinih termah pričakujejo v začetku avgusta oz. s tradicionalnimi italijanskimi počitnicami.

VEČ na STA…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 − 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.