Tedenski spored filmskih projekcij v Kulturnem domu Krško (27. 2. – 3. 3.)

Kino KDK – tedenski napovednik 

(27. 2. – 3. 3.)

Lepi fant*

(Beautiful Boy, Felix van Groeningen, ZDA, 2018)

Osemnajstletni Nicolas Sheff je bil priden dijak, urednik šolskega časopisa, igralec v šolski predstavi, član vaterpolske ekipe, strasten bralec in nadarjen umetnik, ki bi jeseni moral začeti študirati. Pri dvanajstih letih je začel eksperimentirati z drogami, a ko je prvič poskusil metamfetamin, se mu je življenje postavilo na glavo. Iz najstnika, ki je občasno preizkušal droge, je postal popoln odvisnik.

NA SPOREDU:

sreda, 27. 2., ob 20. uri

Mia in beli lev

(Mia and the White Lion, Gilles de Maistre, Francija, Južna Afrika, Nemčija, 2018)

Desetletni Mii se življenje obrne na glavo, ko se z družino iz Londona preseli v Afriko, kjer družina upravlja kmetijo z levi. Ko pride na svet mali beli lev Charlie, je Mia spet srečna in z njim vzpostavi posebno vez. Čez tri leta Miino življenje znova pretrese nepričakovana novica, saj odkrije, da je njen oče prikrival skrivnost. Ker se boji, da je Charlie v nevarnosti, se odloči, da z njim pobegne. Dva prijatelja se tako odpravita na nepozabno popotovanje po južnoafriški savani, kjer iščeta kraj, kjer bi Charlie znova lahko svobodno živel.

NA SPOREDU:

nedelja, 3. 3., ob 17. uri

Izbrisana

(Izbrisana, Miha Mazzini, Slovenija, 2018)

Izbrisana je zgodba o samski mamici Ani, ki v porodnišnici ugotovi, da je ni v računalniških sistemih, da uradno ne obstaja ne ona ne njen novorojenček. Je zgodba o tem, kaj se je dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države, ki so jim v devetdesetih letih na upravnih enotah luknjali osebne izkaznice. Kaj se zgodi, ce izpadeš iz sistema? Lahko te izženejo iz države, morda ti sosedje zasedejo stanovanje, ostaneš brez službe, zdravnika, cello otroka … Anino mrzlično iskanje rešitve se prelevi v napeto zgodbo, ki spotoma podrobno razišče anomalije slovenskega družbenega sistema.

NA SPOREDU:

nedelja, 3. 3., ob 19. uri

četrtek, 7. 3., ob 19. uri (+ pogovor z režiserjem)

četrtek, 14. 3., ob 18. uri

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + fifteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.