Tedenski spored filmskih projekcij v Kinu KDK (30. 10. – 4. 11.)

Kino KDK – tedenski napovednik (30. 10. – 4. 11.)

Park groze

(Hell Fest, Gregory Plotkin, ZDA, 2018)

Študentka Natalie (Amy Forsyth) pride na obisk k najboljši prijateljici iz otroštva Brooke (Reign Edwards) in njeni sostanovalki Taylor (Bex TaylorKlaus). Če bi bilo to v katerem koli drugem času v letu, bi dekleta s svojimi fanti odšle na kak koncert ali v bar; a noč čarovnic je, kar pomeni, da se bodo – kot vsi ostali – podali v zabaviščni park Hell Fest. Tam jih čaka prava pravcata resnična groza …

NA SPOREDU:

torek, 30. 10., ob 18. uri

Noč čarovnic

(Halloween, David Gordon Green, ZDA, 2018)

Igralka Jamie Lee Curtis se vrača v svoji ikonični vlogi Laurie Strode in se končno sooči z Michaelom Myersom, zamaskiranim moškim, ki jo je preganjal, vse odkar je pred štirimi desetletji komaj ušla njegovemu morilskemu pohodu na noč čarovnic.

NA SPOREDU:

torek, 30. 10., ob 20. uri

Posledice

(Posledice, Darko Štante, Slovenija, 2018)

18-letni Andrej je zaradi svojega težavnega vedenja poslan v vzgojni zavod za mladino, kjer spozna Željka, neformalnega vodjo tamkajšnjih gojencev. Ko odkrije Andrejevo skrivnost, ga prične Željko kmalu izkoriščati v svoj prid. Andrej je tako kmalu postavljen pred preizkušnjo odgovornosti in ohranjanja svoje moralne integritete. Odločiti se mora med Željkom in njegovim divjim življenjem ter tem, kako ostati zvest samemu sebi.

NA SPOREDU:

petek, 2. 11., ob 18. uri

torek, 6. 11., ob 18. uri

sreda, 14. 11., ob 18. uri (+ pogovor z režiserjem)

Bohemian Rhapsody

(Bohemian Rhapsody, Bryan Singer, ZDA, Velika Britanija, 2018)

Bohemian Rhapsody je močan poklon Queenom, njihovi glasbi in izjemnemu pevcu Freddie Mercury, ki je kljuboval stereotipom in prestopal meje ter postal eden najljubših zvezdnikov na planetu. Film spremlja strm vzpon benda skozi legendarne pesmi in revolucionaren zvok, njihov grozeči konec, ko je Mercuryjev življenjski slog ušel z vajeti, ter njihovo zmagovalno ponovno združitev na večer Live Aida, ko je Mercury, soočen s smrtonosno boleznijo, povedel bend v enem najveličastnejših nastopov v zgodovini rok glasbe. Pri tem pa utemelji zapuščino benda, ki je bil vedno bolj kot družina in ki vse do današnjega dne še naprej navdihuje avtsajderje, sanjače ter ljubitelje glasbe.

NA SPOREDU:

petek, 2. 11., ob 20. uri

nedelja, 4. 11., ob 18.30 uri

petek, 9. 11., ob 20. uri

nedelja, 11. 11., ob 19. uri

Zverjasec in Zverjašček

(The Gruffalo and The Gruffalo’s Child, Max Lang, Jakob Schuh / Uwe Heidschötter, Johannes Weiland, Velika Britanija, Nemčija, 2009)

Filma po priljubljenih slikanicah Julie Donaldson in ilustratorja Axla Schefflerja.

Neke viharne, snežene noči Zverjašček ne uboga očetovega nasveta in se odtihotapi iz votline. Odpravi se v temačni gozd, da bi našel Veliko zlobno miš. Na poti sreča kačo, sovo in lisico, a nikjer ni niti sledu o Veliki zlobni miši. Ali Velika zlobna miš sploh obstaja?

NA SPOREDU:

sobota, 3. 11., ob 17. uri

nedelja, 4. 11., ob 17. uri

Lovec ubijalec

(Hunter Killer, Donovan Marsh, ZDA, Kitajska, Velika Britanija, 2018)

Globoko v Arktičnem oceanu kapitan ameriške nuklearne podmornice Joe Glass (Gerard Butler) dobi informacijo, da je prišlo do ruskega državnega udara, ki ogroža svetovni mir. Ruskega predsednika je namreč ugrabila skupina odpadnikov, ki skuša zanetiti tretjo svetovno vojno. Kapitan Glass mora s svojo posadko in s pomočjo vojaškega poveljništva sestaviti elitno skupino tjulnjev, da bi rešili ugrabljenega predsednika in ustavili novo svetovno vojno.

NA SPOREDU:

sobota, 3. 11., ob 18.30 uri

sreda, 7. 11., ob 19.15 uri

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.