Tedenski napovednik od 5. 11. 2018 do 11.11. 2018- Novo mesto

Tedenski napovednik od 5. 11. 2018 do 11.11. 2018- Novo mesto

Ponedeljek, 5.11.2018

TELOVADBA
Medgeneracijsko središče OZRK, Novo mesto, ob 8.00
Izvajalka: Marjana Kopač
Vadba je namenjena vsem, ki se zavedajo pomena ohranjanja gibalnih sposobnosti do pozne starosti. Telovadba je rekreativne narave in od vadečih ne zahteva predhodnega športnega znanja.
PRIJAVE ZBIRAMO PO: Tel. 07/39 33 120 ali GSM 031/320 875 ali e-mail: novo-mesto.ozrk@ozrks.si vsaj dva dni pred izvedbo.

KRVODAJALSKA AKCIJA
Splošna bolnišnica Novo mesto, Center za transfuzijo krvi, ob 7.30
OZRK Novo mesto  vabi  krajane Mestnih njiv na krvodajalsko akcijo, ki bo na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto, v Splošni bolnišnici Novo mesto in sicer od 7.30 do 11.00.
Vabljeni vsi, ki lahko darujete kri, se počutite zdravi, ste stari od 18 do 65 let in v zadnjem času (ženske 4 mesece, moški 3 mesece) niste darovali krvi. Za sprejem je potreben osebni dokument s fotografijo.


Torek, 6.11.2018

SOAREJA MILČEK KOMELJ: ŽIVLJENJE Z UMETNOSTJO
Anton Podbevšek Teater, ob 19.00
Vodil jo bo umetnik, dramski igralec Pavle Ravnohrib, ki bo sogovornike, Milčka Komelja, pesnika Miklavža Komelja in urednico Nado Šumi, namerjal svojo vednost in radovednost o umetnosti in življenju z umetnostjo.
Ker je število sedežev v dvorani omejeno, Vas prosimo, da svojo udeležbo na dogodku sporočite najpozneje do 3. novembra 2018 po telefonu 051 316 166 ali po e-pošti: vstopnice@antonpodbevsekteater.si.

ROČNA DELA
Medgeneracisjko središče OZRK Novo mesto, ob 9.00
Izvajalka: Dušanka Bevk
Tečaj je namenjen vsem, ki bi se radi naučili osnov ročnih del. Začetni tečaj od udeležencev ne zahteva predhodnega znanja. PRIJAVE ZBIRAMO PO: Tel. 07/39 33 120 ali GSM 031/320 875 ali e-mail: novo-mesto.ozrk@ozrks.si vsaj dva dni pred izvedbo.

PREDAVANJE ZNANJA PRETEKLOSTI ZA PRIHODNOST
Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Trdinova čitalnica, ob 18.00
Inovator in raziskovalec biopolja Franc Šturm nam bo v predavanju približal stara duhovna znanja naših prednikov, povezana z oblikovanjem uglašene zemeljske moči v bivalnem okolju. Na tak način so najlaže ohranili veliko duhovno moč, ki jim je koristila na poti skozi življenje. Morda se tukaj nahaja odgovor na vprašanje današnjega časa, zakaj je čedalje več bolnih ljudi. Govora bo tudi o Entitetah, moči zvoka, naravnih sistemih, generatorjih biopolja.
Dogodek pripravljamo v sodelovanju z Društvom Bober – okoljsko gibanje Dolenjska.

BRALNI KLUB BEREMO SKUPAJ
Oddelek za odrasle, Knjižnica Mirana Jarca ob 10.00
Članice RIC-evega študijskega krožka Beremo skupaj se pod mentorstvom Elizabete Vardijan srečujejo enkrat mesečno.

URA PRAVLJIC
Pravljična soba, Knjižnica Mirana Jarca, ob 17.00
Zgodbica govori o dobrodušnem medvedu Borisu, ki se nekega dne pridruži novemu razredu. Vse živali v razredu nestrpno pričakujejo puhastega, nežnega, ljubkega medvedka. Ko pa v razred stopi Boris, vsi obnemijo od strahu – Boris je strašno kosmat, strašen, velik grizli. Boris seveda sploh ne želi biti strašen. Želi si le novih prijateljev. Mu bo uspelo?


Sreda, 07.11.2018

VIDENJE/VISION
APT, Novo mesto, ob 19.00
Režija: Naomi Kawase, KRALJI IN KRALJICE

UTRJEVANJE PLESNIH KORAKOV
Medgeneracijsko središče OZRK, Novo mesto, ob 8.00
Izvajalka: Marjana Kopač
Tečaj je namenjen vsem, ki radi plešete in bi radi poskrbeli za svoje počutje, kondicijo in zdravje ter spoznali nove prijatelje.
PRIJAVE ZBIRAMO PO: Tel. 07/39 33 120 ali GSM 031/320 875 ali e-mail: novo-mesto.ozrk@ozrks.si vsaj dva dni pred izvedbo.

SPOMINI NA OTROŠTVO: KO SEM ŠE MAJHEN BIL…
Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, bukvarna in časopisna čitalnica, ob 8.00
Se še spomnite vaše najljubše igrače? Katerih iger ste se igrali kot otrok? Pri katerih opravilih ste sodelovali? Še hranite fotografije z različnih praznovanj in obredov? Bi z nami delili zanimivo anekdoto iz vašega otroštva?
Če doma hranite fotografije, razglednice, predmete, zgodbe ali drugo gradivo, povezano z našim najnežnejšim življenjskim obdobjem (npr. fotografije z rojstnodnevnih praznovanj, religioznih obredov, gradivo, ki priča o igračah, otroški oblačilni kulturi, družabnih igrah, otroških opravilih ipd.), vas vabimo k sodelovanju. Gradivo, ki ga boste prinesli, bomo digitalizirali in vam ga vrnili, zbrano digitalizirano gradivo pa shranili v svojem arhivu in ga delno uporabili za pripravo novih digitalnih zbirk na spletnem portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra.
Vsaka zgodba šteje pri snovanju življenjske zgodbe našega kraja.


Četrtek, 08.11.2018

SLIKANJE MANDAL, ZA MLADINO IN ODRASLE
Atelje JSKD Novo mesto, ob 18.30
Slikanje mandal je proces ustvarjanja geometrijskih oblik in hkrati sproščanje. Mandale izhajajo iz budističnih in hinduističnih tradicij in se uporabljajo kot sredstvo za meditacijo. Na delavnici bodo predstavljene osnovne značilnosti, ki jih udeleženci uporabijo pri slikanju svoje mandale po lastnem občutku.
Mentorica: Daša Bajt
Info: oi.novo.mesto@jskd.si

ONI/LORO
APT Novo mesto, ob 19.00
Režija: Paolo Sorrentino

POGOVORNO GLASBENI VEČER LJUDSKE PEVKE, NOVOMEŠKE KULTURNICE MARIJE JERELE
Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, ob 18.00
Marija Jerele je soustanovitvena članica zbora Industrije motornih vozil v Novem mestu (danes MEPZ Revoz), v katerem je delovala 38 let. Leta 1998 je stopila na samostojno pot. Začela je peti sama brez spremljave (»akapela«), po čemer jo prepozna največ poslušalcev. Leta 2001 je bila med soustanovitelji skupine ljudskih pevcev »Podgorjanski prijatelji«, ki deluje še danes. Od leta 2003 je članica Tamburaške skupine Klasje, s katero je nastopila že na številnih prireditvah, med katerimi je bilo tudi veliko humanitarnih. Nekaj let je ljubiteljsko delovala v etno skupini Tihožitje iz Lokvice pri Metliki. Ob 40. obletnici svojega delovanja na pevskem, kulturnem in humanitarnem področju vabi na glasbeno-pogovorni večer skupaj z vsemi skupinami, s katerimi je v teh desetletjih sodelovala na glasbenem področju.
Prireditev, ki jo bo povezoval Lojze Bojanc, bo potekala pod pokroviteljstvom Mestne občine Novo mesto in v sodelovanju s Slavističnim društvom Dolenjske in Bele krajine.


Petek, 09.11.2018

TATIČI/SHOPLIFTERS
APT Novo mesto, ob 19.00
Režija: Kore-eda Hirokazu

DOLENJSKO MARTINOVANJE 2018
Grad Grm, Novo mesto, ob 19.00
Organizator: Bajka, zavod za prireditveno umetnost, Novo mesto
Idilični ambient Gradu Grm je ponovno prizorišče, kjer se na petek pred Martinovim srečajo vsa novomeška vinogradniška društva, lokalni vinarji in ponudniki domačih kulinaričnih specialitet ter pester spremljevalni program. Martinovanje ob kozarcu odličnega Cvička, modre frankinje ali drugih vrhunskih dolenjskih vin, v kombinaciji z martinovo kulinariko, je praznik za številne Dolenjce in za vse obiskovalce, ki želijo spoznati pristno dolenjsko gostoljubje.
Vstopnine ni! Informacije: Barbara Bojanc, tel. št. 051 647 179.


Sobota, 10.11.2018

HIŠA, KI JO JE ZGRADIL JACK/THE HOUSE THAT JACK BUILT
APT Novo mesto, ob 19.00
Režija: Lars von Trier

ORKESTER ŠENTJERNEJ
KC Janeza Trdine Novo mesto, ob 19.30
Godalni kvartet Corcoras združuje izbrane glasbenice in glasbenike, izhajajoče iz različnih glasbenih okolij. Temu primerna je tudi širina njegovega repertoarja, ki sega od baročnih mojstrovin in izbranega kvartetnega repertoarja 20. stoletja do etnično obarvanih skladb sodobnih slovenskih skladateljev in prefinjenih jazzovskih kompozicij. Na koncertu bodo glasbeniki med drugim premierno predstavili glasbo s svoje prve zgoščenke Got Rhythm? (2018) in poslušalce popeljali na vznemirljivo glasbeno popotovanje – od Bachove Umetnosti fuge do ritmov jazza, bluesa, tanga in sambe; od glasbe slovenskih jazz skladateljev Marijana Dovića in Vlada Batista do mojstrovin Astorja Piazzole, Georgea Gershwina in Johna McLaughlina.
POSAMIČNA VSTOPNICA: 10 €.


Nedelja 11.11.2018

DEKLE /GIRL
APT Novo mesto, ob 19.00
Režija: Lukas Dhont

JEANIE LINDERS: MENOPAVZA
KCJT Novo mesto, 20.00
25 € (do 4. 11.) / 27 € Nakup vstopnice
ZABAVNA GLASBENA KOMEDIJA ŠPAS TEATRA O ŽENSKAH IN MENOPAVZI.
RežijaNina Kleflin
ProdukcijaŠpas teater
FotografijaDejan Nikolić
Vrsta predstaveglasbena komedija
Trdinova dvorana90 minut in nima odmora
Menopavza – poimenujmo jo, kar tudi je, dame! – je skočila iz omare in zdaj je v vsej svoji veličini na odru. Privablja veliko smeha iz občinstva, v katerem sedijo ženske poznavalke in … tudi moški! Ali govorimo o občutljivih letih? Kje pa!
Štiri ženske v »fantastičnih« letih so na razprodaji damskega perila. Nič nimajo skupnega, razen čipkastega nedrčka in izgube spomina, navalov vročice, nočnega potenja, ne dovolj seksa, preveč seksa in … saj veste!
Ta zabaven muzikal o dramatičnosti menopavze se dogaja ob velikih hitih iz 70., 80. in 90. letih, ki vas bodo dvignili plešoče iz sedežev, dvorano pa bodo preplavili vzkliki navdušenja in ploskanje.
Pridružite se sestrski druščini! Zabavna je, polna samoironije in do konca sproščena, ne glede na to, kako podivjani so hormoni. To je edina menopavza, ki jo imajo moški noro radi! V njej prepoznajo svoje žene, mame, sestre, prijateljice … Mladini pa bo naenkrat vse bolj jasno glede mam in babic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.