SVETOVNA GLASBENA ZVEZDA PRVIČ V SLOVENIJI TOM JONES PRIHAJA V LJUBLJANO – 18.6.2019

TOM JONES PRIHAJA V LJUBLJANO – nakup vstopnic

Valižanski pevec je eden redkih glasbenikov, ki na pragu svojih osemdesetih let uspešno nastopa na turnejah, njegove uspešnice pa obožujejo vse generacije

Tom Jones, ena izmed največjih živih legend, velik šarmer in briljanten izvajalec, aprila začenja ameriško-evropsko turnejo, v sklopu katere bo 18. junija 2019 nastopil v ljubljanski dvorani Stožice. Svetovno priznani 78-letni Valižan z mogočnim baritonom, ki je na odru že zadnji 56 let, napoveduje spektakularen koncert. Ta bo presek njegove dolgoletne kariere in na njem bomo zagotovo slišali nekatere največje uspešnice, kot so “It’s Not Unusual”, “Kiss”, “Delilah”, “Green, Green Grass Of Home” “I’ll Never Fall In Love Again” in mnoge druge.

TOM JONES PRIHAJA V LJUBLJANO – nakup vstopnic

Jones je v svoji glasbeni karieri izdal 41 studijskih albumov, 5 posnetih v živo albumov in 16 kompilacij. Glasbene kritike so, tako s produkcijo kot z izvedbo, posebej navdušili zadnji trije albumi: “Long Lost Suitcase”, “Spirit in The Room” in “Praise & Blame”. To je samo potrditev, da se Jones upravičeno ponaša z nazivom enega najpopularnejših izvajalcev v zgodovini glasbe. “Reload”, Tomov album iz leta 1999, na katerem najdemo tudi uspešnici “Sex Bomb” in “Mama Told Me Not to Come”, je najbolj prodajan album v pevčevi karieri. Na prvem mestu britanske lestvice najbolje prodajanih albumov je bil dve leti.

TOM JONES PRIHAJA V LJUBLJANO – nakup vstopnic

Toda pot do slave za Jonesa ni bila lahka. Pri petnajstih letih je pustil šolo, pri sedemnajstih se je poročil s svojo srednješolsko ljubeznijo Lindo Trenchard, s katero je kmalu dobil sina Marka. Da bi skrbel za družino, je delal v tovarni, ponoči je pel v klubih. Leta 1963 se je odločil, da se bo posvetil pevski karieri. Njegova prva uspešnica “It’s not Unusual” mu je leta 1965 odprla vrata glasbene industrije in njegova kariera je od tedaj nenehno rasla.

Tom Jones je ena redkih glasbenih zvezd, ki še vedno uspešno organizira turneje in polni svetovne dvorane, nad njegovimi uspešnicami pa so navdušene vse generacije. Zaradi prispevka k umetnosti in promocije Združenega kraljestva po svetu mu je kraljica Elizabeta II. leta 2006 podelila viteški naziv in leta 2012 je nastopil na praznovanju njenega diamantnega jubileja v Buckinghamski palači.

V svoji izjemni karieri je prejel številne nagrade, med njimi tudi BRIT Award za prispevek glasbi, Silver Clef za življenjsko delo, nagrado Hitmaker in prestižno nagrado Music Industry Trust Award.

TOM JONES PRIHAJA V LJUBLJANO – nakup vstopnicBooking.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.