Sodobni ples, intimna monodrama in grška tragedija

 

Sodobni ples, intimna monodrama in grška tragedija

V prihodnjih dneh dve premierni uprizoritvi in eno gostovanje v SNG Nova Gorica

lead-photo

 

 

Plesna predstava LABIRINT
Produkcija Umetniško društvo M&N DC, Zavod MN ProdukcijaPREMIERA: 6. 10. ob 20.00 na velikem odru
PONOVITVI: 7. 10. ob 17.00 in 9. 10. ob 20.00 na velikem odru

Koreografa: Michal Rynia, Nastja Bremec Rynia
Plesalci: Nastja Bremec Rynia, John O’Gara, Riccardo Pastore, Michal Rynia, Tamás Tuza 

Uprizoritev se poglablja v simbol labirinta, znan že iz grške mitologije. Labirint kot življenjska pot, polna ovir in odločitev. Lahko rečemo, da Minotavri v labirintih ne obstajajo, obstajajo pa naše vsakdanje pošasti, s katerimi se soočamo in s katerimi se moramo boriti: dvomi, strahovi, skrbi, obžalovanja in negotovosti. Učimo se jim zoperstaviti s svojim najmočnejšim orožjem, kot so inteligenca, spomin, volja, srce.
Uprizoritev je nastala v sodelovanju s SNG Nova Gorica in ob podpori Ministrstvo za kulturo RS.
VEČ O PREDSTAVI tukaj.

 

Jean Cocteau ČOVEŠKI GLASPREMIERI: 10. in 11. 10. ob 20.00 na malem odru
PONOVITVE: 12., 24., 25., 26. in 27. 10. ob 20.00 na malem odru

Režiserka Ajda Valcl
Igra Helena Peršuh

Intimna igra poslavljanja o ljubezenskem paru, ki se razide; bivša ljubimca pa se še zadnjič slišita po telefonu, da bi uredila podrobnosti skupnega življenja ter se za vedno poslovila. Čustveno nabit telefonski pogovor je osnova za razburkano in večplastno zgodbo, ki poleg zgodovine njunega odnosa razkriva tudi moralno etična vprašanja vrednotenja ljubezni. V intimni drami sicer močne, sodobne in samostojne ženske smo priče ključnemu trenutku njenega življenja, v katerem pred nami zasije v vsej svoji mešanici odločnosti, ranljivosti, moči in krhkosti skozi obče človeško temo zapuščenosti.
VEČ O PREDSTAVI tukaj.

 

Sofokles OJDIP V KOLONU
Gostuje Drama SNG Maribor12. 10. ob 20.00 na velikem odru

Režiser Diego de Brea
Igrajo Branko Šturbej, Ana Urbanc, Nejc Ropret, Mateja Pucko, Jurij Drevenšek, Branko Jordan, Petja Labović, Žan Koprivnik

Ojdip, ki mu je usoda namenila, da bo ubil svojega očeta in se poročil z lastno materjo, je eden najznamenitejših tragičnih junakov grške mitologije. Znamenita Sofoklova tragedija Kralj Ojdip uprizarja junaka, ki v svojo veliko grozo odkrije, da je krivec in vir zla on sam, ki je nevede zagrešil zločin očetomora in krvoskrunstva. Kriv brez krivde se sam oslepi in obsodi na izgnanstvo.
V svoji zadnji tragediji se je Sofokles vrnil k Ojdipovi zgodbi in uprizoril zadnjo postajo njegovega življenja. Po dolgih letih blodenja v izgnanstvu se slepi in ostareli Ojdip v spremstvu zveste Antigone znajde v bližini Aten, v Kolonu. Tik pred smrtjo so tu spet maščevalnost, nepomirljivo sovraštvo, nasprotujoči si politični računi …
VEČ O PREDSTAVI tukaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 9 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.