Slovenski kulturni praznik prinaša pestro dogajanje

Izola, 1. februar 2017 – V tednu pred in po slovenskem kulturnem prazniku nas v Izoli čaka pester kulturno obarvan program. Proslava, ki letos nosi naslov Izola – mesto ustvarjalnosti, se bo odvila v torek, 7. februarja.

Danes se ob 18.30 v Kulturnem domu obeta plesna predstava ŠPORTAŠ? NE, PLEŠEM! v izvedbi Plesnega studia L A I. V soboto bo v Placu Izolanov otvoritev razstava Tamare Velikonja, v Hangar baru pa bodo kasneje nastopili White Miles. V nedeljo, 5. februarja, Kulturni dom Izola gosti predstavo v italijanskem jeziku, Ugani, katera je zanosila, ki jo organizira KD Dante Alighieri. V ponedeljek in torek pa se bosta v dopoldanskem času odvili proslavi za osnovnošolce iz OŠ Vojke Šmuc in OŠ Livade.

Kulturni praznik bo letos potekal pod sloganom  Izola – mesto ustvarjalnosti, obeležili pa ga bomo v torek, 7. februarja. Dogodek se bo pričel v Galeriji Alga ob 18.30 z otvoritvijo slikarske razstave KDLU LIK, KDLU TUBA, Slikarske skupine AD Morje – UTŽO Izola in otvoritvijo fotografske razstave posvečene izolskim ustvarjalcem v Kulturnem domu Izola, kjer se bo ob 19. uri pričel tudi uradni del proslave. Slavnostni govornik bo letos Milan Rakovac. Nastopila bo vrsta izolskih in drugih glasbenikov: od pevskih zborov, do samostojnih izvajalcev, kot so Drill, Drago Mislej Mef in NOB, Marina Mĺrtensson, Lea Sirk, Bojana & Lucio Gobbo, Marjetka Popovski, in drugi. Nastopile bodo tudi plesne in gledališke skupine. V Sončni dvorani bo na ta dan v dopoldanskem času potekal keramični ex-tempore za učence osnovnih šol, proti večeru pa bo sledila otvoritev razstave 6. bienala otroške keramike TERRA MYSTICA.

V Manziolijevi palači bodo predstavniki Italijanske narodne samoupravne skupnosti, v četrtek, 9. februarja, v sodelovanju z vrtcem in šolo z italijanskim učnim jezikom, odprli razstavo in podelili priznanja udeležencem, ki so s svojimi deli sodelovali na 18. Literarnem in likovnem natečaju 2016. V petek, 10. februarja, na večer smeha vabi Bariera, kjer pripravljajo že 21. stand up večer – Bariera komix. V Hangar baru pa se isti večer obeta koncert zasedbe Justin’s Johnson. V soboto, 11. februarja, si ob 17. uri v kulturen domu naši najmlajši lahko ogledajo predstavo MEDVEDJA SIMFONIJA, ki sloni na konceptu Maša in medved. Isti večer pa se bo v Manziolijevi palači odvila prireditev namenjena predstavitvi nagrajencev natečaja Istria nobilissima 2016.

Da v mesecu kulture ne pozabimo tudi na naše športnike, nas 15. februarja čaka podelitev priznanj uspešnim športnikom občine Izola za leto 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − 10 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.