Slovenija se je v Düsseldorfu predstavila kot kamping in karavaning destinacija

Slovenija se je v Düsseldorfu predstavila kot kamping in karavaning destinacija

Düsseldorf, 4. septembra – Slovenija je na letošnjem sejmu kampinga in karavaninga v nemškem Düsseldorfu pustila močan pečat, so sporočili iz Mreže postajališč za avtodome po Sloveniji. Ta je Slovenijo kot kamping in karavaning destinacijo tam predstavila skupaj z odborom upravljavcev kampov pri Turistično gostinski zbornici Slovenije in Slovensko turistično organizacijo.

“Obiskovalci so na enem mestu dobili splošne informacije o Sloveniji, hkrati pa konkretne podatke o tem, kje se lahko ustavijo, prenočijo in potem raziskujejo našo deželo. Skupaj smo delali načrte za potep po Sloveniji, ki jim je zanimiva zaradi idilične narave, raznolikosti doživetij in dostopnosti, ki je tesno povezana z majhnimi razdaljami med posameznimi destinacijami,” je povedala koordinatorka projekta Petra Krnc.

Veseli jo tudi dejstvo, kot so njene besede zapisali v sporočilu za javnost, da se prepoznavnost Slovenije med tujimi popotniki povečuje, saj je bilo med obiskovalci sejma kar nekaj takih, ki so bili letos v Sloveniji ali pa se v državo odpravljajo v teh dneh.

Obiskovalcem sejma, ki se je v Düsseldorfu sklenil v nedeljo, so ponudili brezplačne brošure, te pa je bilo moč najti tudi na razstavnem prostoru novomeškega podjetja Adria Mobil in nemškega promotorja postajališč za avtodome Mein Platz. Brošure Mreže postajališč za avtodome po Sloveniji bodo sicer pri obeh na voljo tudi na naslednjih sejmih po Evropi.

V Mrežo postajališč za avtodome po Sloveniji je trenutno vključenih 76 slovenskih občin, ki jih druži zavest, da je popotnik z avtodomom zaželen gost. Projekt, katerega nosilka je občina Mirna, izpostavlja 134 lokacij (parkirišča, počivališča z delno oskrbo ali postajališča za avtodome oziroma kampi), na katerih si popotnik z avtodomom lahko privošči počitek.

Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji bo precej aktivna tudi jeseni. Odpravljajo se namreč na sejem Il Salone del Camper v Parmo ter na osrednji in največji poslovno-sejemski dogodek v Sloveniji in širši regiji – 50. Mos v Celju.

Na jubilejnem Mosu bo eden od spremljevalnih dogodkov okrogla miza o Sloveniji kot kamping in karavaning destinaciji, na kateri bodo razpravljalci in obiskovalci iskali predvsem konkretne možnosti sodelovanja in izboljšav, da bi se želja o Sloveniji kot popotnikom z avtodomi prijazna destinacija tudi uresničila.

vir: krog.sta.si

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.