Raj pred domačim pragom

Slovenski mediji večkrat najdejo za briške ponudnike prostor v svojih člankih, blogih, reportažah. Vtise o obiskih v Brdih zapišejo v njihovih delih in vedno najdejo le lepe besede in jim naklonijo vse pohvale.

O briškem ponudniku Aleksu Klincu iz Ošterije Klinec v Medani so zapisali: Umetnik v vinski kleti, čarovnik v kuhinji, kmet v brajdah Znova vas bomo prepričali, da vam za to, da bi neskončno uživali, ni treba romati na drugi konec sveta. Pri Klincu na vrhu Medane človeku od lepote zastane dih. Celoten članek si lahko preberet na: Raj pred domačim pragom.

Revija o vinu pa je vinarja Matjaža Četrtiča iz Kojskega označila za vinarja, ki je v zadnjem letu najbolj napredoval.Vinski strokovnjak Robert Gorjak pa je v Vinskem vodniku 2016 o rdeči zvrsti epoca zapisal: Tako elegantne rdečine, kot je pričujoče vino, verjetno ni bilo na celi degustaciji. Če bi na steklenico dali bordoško etiketo, bi ji zlahka podvojili ali potrojili ceno. Celoten članek na: Vinar tedna: Matjaž Četrtič.

Tudi ameriški CNN predlaga, kaj vse lahko obiščete v Sloveniji. Več si lahko preberete na: Where to visit in Slovenia.

Vsi ljubitelji briških zgodb vabljeni, da prebrskate Briški časnikjesen 2016!

Na martinovo nedeljo smo se zopet sprehodili po briških gričih. Martinov pohod je poleg čudovitih razgledov na jesensko obarvane vinograde in sadovnjake nudil pestro paleto okušanja briških dobrot ter spoznavanja kulturne dediščine. Kaj vse smo po poti videli si lahko ogledate na: Martinov pohod 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.