PROGRAM PRIREDITEV IN KINO PREDSTAV ZA MESEC OKTOBER 2018

PROGRAM PRIREDITEV IN KINO PREDSTAV
ZA MESEC OKTOBER  2018

Četrtek 4.10. 
ob 19.30. uri  PISMO ROSNO! Vsega je kriv poštar… (gledališki abonma in izven)
                        Špas teater Mengeš

Petek 5.10. 
ob 17. uri – ČEBELICA MAJA: MEDENE IGRE, Nemčija, Avstrija, animirana družinskapustolovščina (1h 23min). Kot vedno preveč zagnana in navihana Maja nehote v zadrego spravi cesarico Zumtropolisa, se mora spajdašiti s skupino odpadniških žužkov in tekmovati na Medenih igrah. Da reši svoj čebelnjak, se bo morala podati onkraj meja svojega doma in spoznati nove prijatelje ter nove nasprotnike, ob katerih jo čakajo velike preizkušnje. Na srečo ji bodo ob strani zvesto stali njen previdni prijatelj Vili, ljubki, četudi nerodni mravlji Arnie in Barnie ter njen zaupanja vredni svetovalec, kobilica Flip. Film je sinhroniziran v slovenščino.

Sobota 6.10. 
ob 19. uri – ZVEZDA JE ROJENAZDA, glasbena romantična komedija (2h 15min)
Igrajo: Lady GagaBradley CooperSam ElliottDave ChappelleAnthony Ramos
Zgodba govori o izkušenem glasbeniku Jacksonu Mainea (Cooper), ki odkrije mlado umetnico Ally (Gaga) in se v njo zaljubi. Ally je tik pred tem, da obupa nad svojimi sanjami o pevski karieri, vendar jo Jackson prepriča v nasprotno. Ker pa se sam bori z lastnimi demoni, njun odnos ob njenem kariernem vzponu začne razpadati.

Nedelja 7.10. 
ob 19. uri – HIŠA ČAROBNE URE, ZDA, domišljijska pustolovščina (1h 44min)
Igrajo: Jack BlackCate BlanchettOwen VaccaroKyle MacLachlanColleen CampRenée Elise GoldsberryVanessa Anne WilliamsSunny Suljic V trdicionalnem stilu Amblinovih klasik, kjer se neverjetni dogodki vedno zgodijo na najbolj nepričakovanih krajih, Jack Black in dvokratna dobitnica nagrade oskar Cate Blanchett predstavila čarobno pustolovščino HIŠA ČAROBNE URE. Film je posnet na podlagi priljubljene otroške klasike, govori pa o dečku Lewisu (Owen Vaccaro), ki se preseli k stricu v skrivnostno staro hišo, v kateri se zdi, kot da stene tiktakajo. Kmalu spozna, da zaspana fasada njegovega novega mesta skriva čaroben svet čarovnikov in čarovnic, pošasti in ponovno prebujenih duhov mrtvih.

Ponedeljek 8.10. 
ob 19. uri – ZVEZDA JE ROJENAZDA, glasbena romantična komedija (2h 15min)

Torek 9.10. 
ob 19. uri  Film teater: TI LAHKO, Slovenija, glasbeno dokumentarni film (80min) 
V filmu nastopajo: Pero Lovšin, PankrtiBig Foot MamaPrismojeni profesorji bluesaGlen Matlock (Sex Pistols), Birsa BrothersŠpanski borci ter Darja LovšinMatej LovšinIgor VidmarGregor TomcPeter MlakarBorut Mehle in Žare Pak…..
Film pripoveduje zgodbo o Perotu Lovšinu, prvi punk zvezdi nekdanje Vzhodne Evrope. O njegovem ustvarjanju glasbene, pa tudi neglasbene zgodovine. Od uporniškega anarhizma sedemdesetih let, prek osamosvajanja in demonstracij na ljubljanskem Kongresnem trgu, pa do evropskega nogometnega prvenstva leta 2000 v Amsterdamu. Kamera spremlja Lovšina med nastopi v malih slovenskih mestih, s Pankrti na Dunaju in na velikem odru Cankarjevega doma ter med ustvarjanjem njegove zadnje plošče; z njim smo na poti in doma.

Petek 12.10. 
ob 17. uri – MALA NOGAZDA, animirana družinska pustolovščina (1h 36min) 
Igrajo: Channing TatumJames CordenZendaya in drugi
Risana pustolovščina za vse generacije z izvirno glasbo legendo o velikonožcu Bigfootu obrne na glavo: mladi jeti nekega dne naleti na nekaj, za kar je mislil, da ne obstaja – človeka. Novica o tej “mali nogi” pretrese celotno skupnost jetijev in jih požene v panično ugibanje, kaj vse še utegne obstajati zunaj njihove zasnežene vasice…

Sobota 13.10. 
ob 18. uri – MUZIKAL MADAGASCAR  (1h 30min) Igrajo: Klemen Bunderla, Irena Yebuah Tiran, Jan Bučar, Nejc Simčič, Leja Bartha, Nejc Lisjak, Danaja Koren in drugi
V New Yorškem mestnem živalskem vrtu je završalo! Živali so se odločile, da ga zapustijo in se podajo veliki dogodivščini nasproti, ki pa se konča z divjo zabavo na plaži Madagascarja. Žirafa, nilski konj, zebra, lemurji, pingvini ter lev, si bodo privoščili največjo pustolovščino doslej. V njihove like se bodo v tem pustolovskem muzikalu med drugimi vživeli znani pevci in igralci …..

Nedelja 14.10. 
ob 10.30 uri – MALA NOGAZDA, animirana družinska pustolovščina (1h 36min)

ob 19. uri – VENOMZDA, akcijska domišljijska pustolovščina (1h 52min)
Igrajo: Tom HardyMichelle WilliamsWoody HarrelsonMarcella BragioJenny Slate.Najznamenitejši Marvelov protijunak si je po več letih nestrpnega čakanja končno zaslužil svoj film. Venom je bil ljubiteljem superjunakov doslej znan predvsem kot glavni negativec v filmih o Spider-Manu, kjer je bil kljub svoji duhovitosti in karizmi vedno potisnjen v ozadje. Toda letos bomo videli, da imajo tudi zlikovci dva obraza in da se za najhujšim negativcem včasih skriva velik junak.

Ponedeljek 15.10. 
ob 19.uri – VENOMZDA, akcijska domišljijska pustolovščina (1h 52min)

Torek 16.10. 
ob 19.uri  Film teater: PRVI ČLOVEK, ZDA, biografska drama (2h 18min)
Igrajo: Ryan GoslingClaire FoyJason ClarkeKyle ChandlerPatrick FugitCiaran Hinds,Ethan EmbryShea WhighamCorey StollPablo Schreiber. Biografska drama predstavlja življenje astronavta Neila Armstronga (Ryan Gosling) in legendarno vesoljsko misijo, s katero je Armstrong postal svetovno znan, saj je postal prvi človek, ki je stopil na Luno 20. julija 1969

Četrtek 18.10. 
ob 18. uri – IZBOR KMETICE LETA 2018

Petek 19.10. 
ob 18. uri – FD GOGA – EX TEMPORE 2018 – razstava ( avla )

ob 19. uri – JOHNNY ENGLISH 3: JOHNNY ENGLISH STRIKES AGAIN, ZDA, akcijskapustolovska komedija
Igrajo: Rowan AtkinsonOlga KurylenkoJake Lacy….
Najbolj nerodni agent njenega veličanstva se vrača na filmska platna. Tudi tokrat so bo v podobi Rowana Atkonsona in oborožen z najnovejšimi vohunskimi izumi podal v vrtoglavi pregon in divje pretepe. Kot vedno pa mu bodo komične katastrofe in nenavadni zapleti za petami na čisto vsakem koraku. Na srečo tudi tokrat proti agentu z licenco za povzročanje zabavnega kaosa nobeden od teroristov ne bo imel možnosti ostati nepoškodovan.

Sobota 20.10. 
ob 19. uri – TEŽAVE V MOTELU EL ROYALEZDA, kriminalni misteriozni triler
Igrajo: Chris HemsworthNick OffermanDakota JohnsonJon HammCailee Spaeny. Sedem neznancev, vsak s svojo zakopano skrivnostjo, se sreča v El Royalu – zapuščenem motelu s temno preteklostjo na jezeru Tahoe. V toki ene usodne noči bo vsak od njih imel zadnjo opcijo odrešitve, preden gre vse v pekel.

Nedelja 21.10. 
ob 19. uri – JOHNNY ENGLISH 3: JOHNNY ENGLISH STRIKES AGAIN, ZDA,
akcijska pustolovska komedija (1h 28min)

Ponedeljek 22.10. 
ob 19. uri – TEŽAVE V MOTELU EL ROYALEZDA, kriminalni misteriozni triler

Torek 23.10. 
ob 19. uri  Film teater: HLADNA VOJNA, Poljska, Francija, drama (1h 28min)
Igrajo: Joanna Kunig, Tomasz Kot, Borys Szyc (drama)
Wiktor in Zula se srečata leta 1949 med ruševinami povojne Poljske. On je izobražen glasbenik, ki po podeželju išče kandidate za državno sponzorirano folklorno skupino, ona je mlada pevka, ki ga očara s svojim temperamentom in samosvojo držo. Čeprav se zdi, da si nista usojena, hkrati ne moreta živeti drug brez drugega. Njuni burni romanci sledimo iz Poljske v vzhodni Berlin, v Jugoslavijo in v pariške jazz klube petdesetih let.

Petek 26.10.
ob 17. uri – LUIS IN VESOLJČKI, Nemčija, Luksemburg, animirana družinska komedija,(1h 26min)
12-letni fant Luis Sonntag živi sam z očetom Arminom, ki je kot ufolog obseden z raziskovanjem neznanih letečih predmetov in želi svetu dokazati, da vesoljci obstajajo. Potem ko je Luisova mati pred nekaj leti umrla, oče pa cele noči gleda skozi teleskop in izumlja napravice, ki bi preprečile prihod nepovabljenih bitij, podnevi pa spi, se Luis počuti zelo osamljenega. Izjemno bister in iznajdljiv fant skrbi za gospodinjstvo in očeta, ravnateljica njegove šole pa kmalu začne sumiti, da oče svojega sina zanemarja in bi fanta rada poslala v internat. Medtem pa se Luisu pripeti nekaj nepričakovanega – naleti na tri zelena bitja, po imenu Mog, Nag in Wabo, ki so bila na križarjenju po vesolju, a so se odločila, da zaradi posebne masažne podloge Nubbi Dubbi, ki so jo videli v reklami, obiščejo Zemljo. Luis in vesoljčki postanejo prijatelji in se dogovorijo, da jim bo Luis pomagal dobiti želeno masažno podlogo, oni pa bodo pomagali prepričati ravnateljico, da je pri fantu doma vse v najlepšem redu. In kako bodo vesoljčki prepričali še ostale, da ne obstajajo? Preprosto – spremenijo se lahko v katero koli človeško osebo. A na tej drzni misiji jim bodo neverjetne moči povzročale neverjetne težave. Film je sinhroniziran v slovenščino.

Sobota 27.10. 
ob 19. uri – NOČ ČAROVNICZDA, grozljivka (1h 49min)
Igrajo: Jamie Lee CurtisJudy GreerWill PattonNick CastleAndi MatichakOmar J. Dorsey.Igralka Jamie Lee Curtis se vrača v svoji ikonični vlogi Laurie Strode in se končno sooči z Michaelom Myersom, zamaskiranim moškim, ki jo je preganjal, vse odkar je pred štirimi desetletji komaj ušla njegovemu morilskemu pohodu na noč čarovnic.

Nedelja 28.10. 
ob 17. uri – LUIS IN VESOLJČKI, Nemčija, Luksemburg, animirana družinska komedija

Ponedeljek 29.10.
ob 10.30 uri – POLDI, Islandija, Belgija, animirana družinska pustolovščina(1h 24min)
Poldi je islandski ptiček. Ko se njegova družina odpravi na jesensko migracijo v južne kraje, Poldi ne more z njimi, ker se še ni naučil leteti. Mali ptiček mora biti pogumen in iznajdljiv, če želi preživeti arktično zimo in premagati zlobne sovražnike ter dočakati pomlad, da bi se ponovno pridružil svojim ljubljenim. S pomočjo prijateljev, Poldiju uspe preživeti hudo islandsko zimo in premagati svoje velike in močne sovražnike ter dočakati pomlad in svoje prijatelje kot heroj.

ob 19. uri – NOČ ČAROVNICZDA, grozljivka (1h 49min)

Torek 30.10. 
ob 10.30 uri – HOTEL TRANSILVANIJA 3 : VSI NA MORJE, ZDA, animirana družinska pustolovščina (1h 37min) Igrajo: Adam SandlerSelena GomezAndy Samberg.
V tretjem filmu iz posrečene animirane serije bo Manca presenetila Drakulo z družinskim potovanjem na razkošni križarski ladji, da bi se odpočil od napornega upravljanja hotela. Ker je prav Drakula navadno tisti, ki skrbi, da bodo drugi prijetno preživeli svoje počitnice, je tokrat napočil čas, da nekdo drug poskrbi za njegovo sprostitev. Seveda se tudi preostali člani Drakulove družbe ne morejo upreti razkošnemu potovanju, zato se mu navdušeno pridružijo. Pošasti se na ladji veselo zabavajo in uživajo v vsem, kar jim je na voljo, od različnih športnih dejavnosti do neverjetno okusnih jedi in eksotičnih izletov. Toda nenadoma jim zabavo prekine nepričakovan ljubezenski zaplet. Kmalu po odhodu se Drakula namreč zagleda v skrivnostno kapitanko Eriko. Zdaj bo morala Manca prevzeti zaščitniško vlogo in preprečiti, da se njen očka preveč zbliža z Eriko. Nihče pravzaprav ne ve, da je Erika v resnici potomka Abrahama Van Helsinga, starodavnega sovražnika Drakule in vseh drugih pošasti. Film je sinhroniziran v slovenščino.

ob 19. uri – Film teater: RODINFrancija, ZDA, Belgija, biografska drama (1h 59min)
Igrajo: Vincent LindonIzïa HigelinSéverine Caneele….
Pariz leta 1880. Štiridesetletni Auguste Rodin končno prejme svoje prvo državno naročilo. Nastajati začnejo Vrata pekla, sestavljena iz figur, med katerimi so tudi kiparjeva danes najslavnejša dela, kot sta Poljub in Mislec. Rodin je v dolgoletni zvezi z Rose, ko sreča mlado Camille Claudel. Umetnikova najbolj nadarjena učenka kmalu postane njegova pomočnica in nato ljubica. Sledi desetletje strasti, pa tudi vzajemnega spoštovanja in podpore. Ko se nazadnje razideta, Rodin zagnano nadaljuje z delom. S svojimi senzualnimi skulpturami sproža tako ogorčenje kot navdušenje. Njegovega Balzaca, ki so ga v času umetnikovega življenja zavračali, danes mnogi označujejo za pomemben mejnik v modernem kiparstvu.

Petek 2.11.
ob 10.30 uri – ZVERJASEC IN ZVERJAŠČEKVelika Britanija, Nemčija, animirana risanka v dveh delih (54min) .
Čarobna zgodba govori o miški, ki gre na sprehod v gozd, da bi našla lešnik. Tam sreča tri plenilce, lisico, sovo in kačo, ki jo želijo pojesti. Pogumna miška mora uporabiti svojo pamet in iznajdljivost, da bi preživela. Vsem trem pove, da gre na obisk k Zverjascu, ki je grozljiva zverina in plenilci vsi prestrašeni zbežijo. Miška postaja vedno bolj drzna. Nihče v gozdu se je ne upa dotakniti. Za zadnjim ovinkom pa se znajde iz oči v oči z zverjo, ki je plod njene domišljije, z Zverjascem. Znova mora biti miška dovolj premetena, da uide nevarnosti. Končno najde svoj lešnik in ga v miru poje. Film je sinhroniziran v slovenščino.

ob 19. uri – BOHEMIAN RHAPSODY, ZDA, VB (glasbena biografska drama (2h 20min)
Igrajo: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Tom Hollander, Allen Leech, and Mike MyersBohemian Rhapsody je epska zgodba o legendarni rock skupini Queen in pevski legendi Freddieju Mercuryju – človeku, ki je verjel v sebe in svojo glasbo takrat, ko nihče drug ni. Podiral je vse stereotipe in kršil vsa pravila, s tem pa postal ena največjih glasbenih ikon vseh časov. Film je močan poklon Queenom, njihovi glasbi in izjemnemu pevcu Freddie Mercury, ki je kljuboval stereotipom in prestopal meje ter postal eden najljubših zvezdnikov na planetu. Film spremlja strm vzpon benda skozi legendarne pesmi in revolucionaren zvok, njihov grozeči konec, ko je Mercuryjev življenjski slog ušel z vajeti, ter njihovo zmagovalno ponovno združitev na večer Live Aida, ko je Mercury, soočen s smrtonosno boleznijo, povedel bend v enem najveličastnejših nastopov v zgodovini rok glasbe. Pri tem pa utemelji zapuščino benda, ki je bil vedno bolj kot družina in ki vse do današnjega dne še naprej navdihuje avtsajderje, sanjače ter ljubitelje glasbe.

Sobota 3.11.
ob 19. uri – BOHEMIAN RHAPSODY, ZDA, VB (glasbena biografska drama (2h 20min)

Nedelja 4.11
ob 17.uri – ZVERJASEC IN ZVERJAŠČEK, Velika Britanija, Nemčija, animirana risanka v  dveh delih (54min)

Ponedeljek 5.11.
ob 19. uri – BOHEMIAN RHAPSODY, ZDA, VB (glasbena biografska drama (2h 20min)

 

DIGITALIZACIJO V DELAVSKEM DOMU ZAGORJE JE SOFINANCIRAL SLOVENSKI FILMSKI CENTER.

GLEDALIŠKI ABONMA IN IZVEN

PISMO ROSNO! Vsega je kriv poštar…

ČETRTEK, 4. oktober 2018
ob 19. 30 uri

 

MUZIKAL

 

MADAGASCAR

SOBOTA, 13. oktober 2018
ob 18. uri

RAZSTAVE

GALERIJA MEDIJA

 

KAJA URH

otvoritev razstave bo v

ČETRTEK, 11. oktober 2018
ob 18. uri

 

AVLA
   
PETEK, 19. oktober 2018   
       FD GOGA ZAGORJEOB SAVI
ob 18. uri                              EX – TEMPORE 2018

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.