PROGRAM PRIREDITEV IN KINO PREDSTAV V KC DD ZAGORJE – JANUAR 2019

PROGRAM PRIREDITEV IN KINO PREDSTAV

                            ZA MESEC  JANUAR  2019

Petek 4.1.
ob 17. uri – MARY POPPINS SE VRAČA, ZDA, družinski domišljijski muzikal (2h10min)
Igrajo: Emily Blunt, Meryl Streep, Colin Firth, Emily Mortimer, Angela Lansbury.V Disneyjevem filmu Mary Poppins se vrača, Emily Blunt (Dekle na vlaku, V gozdove) igra popolno varuško z edinstvenimi čarobnimi veščinami, ki lahko rutinsko nalogo spremeni v nepozabno, fantastično avanturo. V tej, najnovejši upodobitvi, ki vsebuje svežo senzibilnost, a slavi duh originala, se Mary Poppins vrača, da bi pomagala novi generaciji družine Banks ponovno najti radost in čudež po izgubi ljubljene osebe. Skrivnostni varuški se pridruži prijatelj Jack, ki ga igra Lin-Manuel Miranda (Hamilton, Vaiana). Jack je optimističen prižigalec uličnih svetilk, ki pomaga vnesti svetlobo in življenje na ulice Londona.

Sobota 5.1.
ob 19. uri – SMRTONOSNI  STROJI, ZDA, akcijska domišljijska pustolovščina (2h8min) Igrajo: Hugo Weaving, Hera Hilmar, Robert Sheehan, Jihae, Ronan Raftery, Leila George, Patrick Malahide, Stephen Lang ….Tisoč let po kataklizmi, ki je uničila civilizacijo, se je človeštvo prilagodilo in razvilo nov način življenja. Zdaj se po svetu potikajo orjaška premična mesta, ki neusmiljeno prežijo na manjša naselja. Tom Natsworthy (Robert Sheehan) iz spodnje ravni potujočega mesta London se mora po srečanju z nevarno ubežnico Hester Shaw (Hera Hilmar) nenadoma boriti za preživetje. Popolnoma nasprotna človeka, ki se nikoli ne bi smela srečati, skujeta nepričakovano zavezništvo, ki bo spremenilo prihodnost.

Nedelja 6.1.
ob 17. uri – MARY POPPINS SE VRAČA, ZDA, družinski domišljijski muzikal
                                                                        
Ponedeljek 7.1.
ob 19. uri – SMRTONOSNI  STROJI, ZDA, akcijska domišljijska pustolovščina

Torek 8.1.
ob 19. uri – Film teater – STOLETNIK, Švedska, Hrvaška, komična pustolovščina
(1h 54min). Igrajo: Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wiberg, Mia Skaringer, Alan Ford, David Shackleton, Georg Nikoloff, Kerry Shale….
Zabavna avantura, posneta po švedski knjižni uspešnici Jonasa Jonassona, prikazuje priprave na praznovanje 100-tega rojstnega dne Allana Karlssona. Toda nabriti starček ima drugačne načrte, saj pobegne iz doma za ostarele in se poda na popotovanje, ob tem pa po naključju dobi kovček, poln denarja. Kmalu ga iščejo preprodajalci mamil in policija, kar pa ga ne ustavi. Ob številnih potegavščinah se spominja mladih let, ko je večerjal s predsednikom ZDA, Trumanom, štopal s Churchillom, popotoval po reki z Mao Zedongom in se šel vohunske igre s Stalinom.
   
Petek 11.1.
ob 18. uri – SLIKARSKA RAZSTAVA SLIKARJA

                          BOGDANA BAROVIČA  – PODOBE  (avla)

ob 19. uri – BUMBLEBEE, ZDA, akcijska znanstvena fantastika (1h54min). Igrajo: Hailee Steinfeld, Martin Short, Pamela Adlon, John Cena, Megyn Price. Leta 1987 si je Bumblebee našel zatočišče na odpadu v majhnem obmorskem mestecu v Kaliforniji. Poškodovanega in polomljenega ga najde dekle Charlie (Hailee Steinfeld), ki bo kmalu dopolnila osemnajst let in išče svoje mesto pod soncem. Ko mu pomaga, da si opomore, dekle kmalu ugotovi, da to le ni navaden rumen Volkswagnov hrošč.

Sobota 12.1.
ob 19. uri  VLADAR PARIZA, Francija, pustolovska kriminalka (2h)
Igrajo: Olga Kurylenko, Vincent Cassel, August Diehl, Freya Mavor, Denis Ménochet
Za časa vladavine Napoleona Bonaparteja velja Francois Vidocq – edini človek, ki je pobegnil iz najhujših zaporov v Franciji – med preprostim življem Pariza za pravo legendo. Po zadnjem spektakularnem uspešnem pobegu je nekadnji zapornik tako rekoč prepuščen smrti in skuša ponikniti v pozabo pod krinko preprostega trgovca. A preteklost ga ujame, ko ga obtožijo umora, ki ga ni zagrešil. šefu policije predlaga kupčijo_ v zameno za svobodo se jim bo pridružil v boju proti podzemlju. Čeprav jim pomaga dosegati sijajne rezultate, izzove sovraštvo svojih novih kolegov policistov in bes podzemlja, ki na njegovo glavo razpiše nagrado.

Nedelja 13.1.   
ob 19. uri – BUMBLEBEE, ZDA, akcijska znanstvena fantastika

Ponedeljek 14.1. 
ob 19. uri – VLADAR PARIZA, Francija, pustolovska kriminalka

Torek 15.1.
ob 19. uri – Film teater – TATIČI, Japonska, drama (2h1min)
Igrajo: Kirin Kiki, Lily Franky, Moemi Katayama, Sakura Andô, Yôko Moriguchi
Osamu s sinom Šoto živi v revščini, skozi vsakdan pa se prebija z majhnimi tatvinami. Po enem od tatinskih podvigov oče in sin naletita na majhno deklico, zapuščeno v mrazu. Po začetnem oklevanju jo vendarle sprejmeta k sebi, še posebej potem, ko jima deklica pove podrobnosti o svojem težkem življenju. Čeprav razširjena družina še naprej ostaja revna, so njeni člani skupaj srečni. A le dokler nepričakovani dogodek ne razkrije skrivnosti, ki bo trdne vezi med njimi postavila pred resen preizkus.

Petek 18.1.
ob 19. uri  TIHOTAPEC, ZDA, kriminalna drama (1h56min)
Igrajo: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Michael Pena, Taissa Farmiga, Jill Flint
Eastwood je Earl Stone, možakar brez prebite pare v svojih osemdesetih. Sam je in tik pred tem, da mu banka zaseže podjetje, ko dobi ponudbo za službo, za katero mora zgolj znati voziti avto. Zveni enostavno – le da Earl ne ve, da je sprejel delo kurirja za droge za mehiški kartel. Odlično mu gre; tako odlično, da mu povečajo obseg tovora in mu dodelijo neposrednega nadrejenega. A ta ni edini, ki skrbno pazi na Earla; skrivnostna nova »mula«, kot imenujejo raznašalce mamil, pade v oko tudi ambicioznega agenta Agencije za boj proti drogam Colina Batesa (Bradley Cooper). Čeprav Earl nima več težav z denarjem, se nadenj zgrne preteklost in vprašanje je, ali bo uspel popraviti vse pretekle napake, preden ga v primež dobi roka pravica … ali pa silaki kartela.

Sobota 19.1. 
ob 19. uri  STEKLENI, ZDA, triler (2h9min)
Igrajo: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Spencer Treat Clark, Charlayne Woodard and Sarah Paulson
Scenarist in režiser M. Night Shyamalan tokrat združuje zgodbi dveh svojih predhodnnih hitov – Nezlomljivi (2000) in Razcepljen (2016) – v novem stripovskem trilerju Stekleni. Po napetem misterioznem trilerju Razcepljen, v filmu Stekleni srečamo Davida Dunna (Bruce Willis), lovi Crombovo (James McAvoy) nadčloveško verzijo, imenovano Zverina. Medtem pa v nizu napetih situacij, skrivnostni Price (Samuel L. Jackson) pozna vse skrivnosti, ki so kritičnega pomena za obe strani.

Nedelja 20.1. 
ob 19. uri – TIHOTAPEC, ZDA, kriminalna drama
                                    
Ponedeljek 21.1.
ob 19. uri – STEKLENI, ZDA, triler
                                    
Torek 22.1.
ob 19. uri – Film teater – DEKLE, Belgija , Nizozemska (1h45min)
Igrajo: Victor Polster, Arieh Worthalter, Katelijne Damen, Valentijn Dhaenens
Petnajstletna Lara želi postati profesionalna baletka. Družina jo pri tem podpira, zato se z očetom in bratom preseli v bližino ene najboljših plesnih akademij, da bi tam nadaljevala šolanje. Toda postopoma ugotovi, da se njeno telo ne bo tako zlahka uklonilo strogim zahtevam akademske umetnosti. Lara je bila namreč rojena kot fant, in čeprav jo do ženskega telesa ločuje le še korak, se njene najstniške frustracije in nepotrpežljivost vse bolj stopnjujejo.Portret odločnega dekleta, ki mu do uresničitve sanj o baletni karieri stoji na poti le ena ovira: njeno telo. Nagrada za najboljši prvenec v Cannesu in nagrada Evropske filmske akademije za odkritje leta.

Petek 25.1.
ob 19.30 uri  TRAČ – Mjuzikel – komedija, Žlahtna komedija 2018 
                         (gledališki abonma za in izven)
                         Mestno gledališče ljubljansko

Sobota 26.1. 
ob 19. uri – ZDAJ ALI NIKOLI, ZDA, komedija (1h44min)
Igrajo: Milo Ventimiglia, Jennifer Lopez,Vanessa Hudgens,Freddie Stroma, CharlyneYi
Film govori o Mayi (Jennifer Lopez), trgovki, ki povsem spremeni svoj način življenja in navade, da dokaže, da naziv in diploma nista odločilni za uspeh v življenju. Maya že petnajst let živi v Queensu in dela na istem delovnem mestu v tamkajšnjem supermarketu. Ko dolgo pričakovano napredovanje pred njenim nosom dodelijo nekomu drugemu, s pomočjo lažnega življenjepisa in najboljše prijateljice Joan dobi sanjsko službo v pisarni. Edna težava je, da o poslu, v katerem se je znašla, ne ve popolnoma ničesar, pa tudi svoje oblačenje in obnašanje bo morala prilagoditi novim razmeram.

Nedelja 27.1.
ob 19. uri – Film teater – JUŽNI VETER, Srbija, kriminalka (2h10min)
Igrajo: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Hristo Shopov, Ivaylo Zahariev
Življenje Petra Maraša, pripadnika beograjske avtomobilske mafije, začenja dobivati smisel. Zapustil je dom staršev in se z dolgoletno punco Sofijo seli v novo stanovanje. Njegova tolpa, ki jo vodi izkušeni Car, zelo dobro “dela”. Posel dobro teče, denarja je dovolj za vse in policija jim ne dela težav. Ampak vse to se bo spremenilo, potem ko se bo Maraš nehote zameril nevarnemu narkomanskemu klanu.

Ponedeljek 28.1.
ob 19. uri  ZDAJ ALI NIKOLI, ZDA, komedija

Torek 29.1. 
ob 19. uri – Film teater  – JUŽNI VETER, Srbija, kriminalka

Petek 1.2. 
ob 19. uri  SUSPIRIA, ZDA, Italija, grozljivka (2h32min)
Igrajo: Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth, Lutz Ebersdorf, Angela Winkler, Sylvie Testud, Jessica Harper. Pod sijočim površjem slovite berlinske plesne akademije se zbirajo mračne sile. Pogoltnile bodo vse, od zlobne ravnateljice Madame Blanc do mlade ambiciozne plesalke Susie Bannion in žalujočega psihoterapevta. Nekateri bodo podlegli mori. Drugi se bodo končno zbudili. Mlada ameriška plesalka Susie Bannion pride v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja v Berlin na avdicijo priznanega plesnega ansambla, ki ga vodi Helena Markos. S svojim talentom navduši slovito koreografinjo Madame Blanc. Ko dobi vlogo vodilne plesalke, se prejšnja solistka Olga zlomi in vodje ansambla obtoži, da so čarovnice. Ob vedno bolj intenzivnih vajah za zadnjo uprizoritev najbolj prepoznavne predstave ansambla, sta si Susie in Madame Blanc čedalje bliže, kar morda priča o tem, da Susie ne sodeluje zgolj zaradi plesa. Medtem poskuša radovedni psihoterapevt razkriti temne plati ansambla in ob tem za pomoč prosi plesalko, ki začne preiskovati skrivne podzemne prostore šole, kjer vse čakajo zastrašujoča odkritja.

Torek 2.2. 
ob 19. uri – ZVEZDA JE ROJENA, ZDA, glasbena romantična drama (2h15min)
Igrajo: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos
Zgodba govori o izkušenem glasbeniku Jacksonu Mainea (Cooper), ki odkrije mlado umetnico Ally (Gaga) in se v njo zaljubi. Ally je tik pred tem, da obupa nad svojimi sanjami o pevski karieri, vendar jo Jackson prepriča v nasprotno. Ker pa se sam bori z lastnimi demoni, njun odnos ob njenem kariernem vzponu začne razpadati.

Nedelja 3.2. 
ob 19. uri  SUSPIRIA, ZDA, Italija, grozljivka

Ponedeljek 4.2. 
ob 19. uri – ZVEZDA JE ROJENA, ZDA, glasbena romantična drama

Torek 5.2. 
ob 19. uri – Film teater  – MARIA CALLAS, Francija, glasbeno dokumentarni (113min). Igrajo: Fanny Ardant, Maria Callas, Aristotle Onassis
Intimen vpogled v življenje in delo grško-ameriške operne pevke Marie Callas. Štirideset let po smrti nam najslavnejša operna diva vseh časov osebno pripoveduje svojo zgodbo. Film je kolaž neobjavljenih intervjujev, posnetkov in fotografij, posnetkov iz zasebnega življena, intimnih pisem ter arhivskih posnetkov, med katerimi so nekateri javnosti prvič predstavljeni v barvni tehniki. V filmu med drugim vidimo tudi najslavnejše osebnosti tistega časa, kot so Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint-Laurent, J.F. Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly in Liz Taylor.

DIGITALIZACIJO V DELAVSKEM DOMU ZAGORJE JE SOFINANCIRAL SLOVENSKI   
FILMSKI CENTER.

 GLEDALIŠKI ABONMA ZA IN IZVEN
  MESTNO GLEDALIŠČE LJUBLJANSKO

TRAČ

PETEK, 25. januar 2019
  ob 19.30 uri

 

RAZSTAVE
AVLA

 

PETEK, 11. januar 2019      SLIKARSKA  RAZSTAVA
       ob 18. uri                        slikarja Bogdana Baroviča

PODOBE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.