PROGRAM PRIREDITEV IN KINO PREDSTAV V DD ZAGORJE – SEPTEMBER 2018

PROGRAM PRIREDITEV IN KINO PREDSTAV
ZA MESEC SEPTEMBER  2018

Sobota 1. 9.
ob 18. uri – LIKOVNA SKUPINA LIKI SE OB 10. LETNICI PONOVNO PREDSTAVI 
razstava  (avla)

ob 19. uri – PRAVIČNIK 2ZDA, akcijski triler,
Igrajo: Denzel WashingtonPedro PascalBill PullmanMelissa LeoJonathan Scarfe..
Nadaljevanje filmske uspešnice Pravičnik iz leta 2014. Po prvem Pravičniku, kjer smo spoznali Roberta McCalla (Denzel Washington), nekdanjega pripadnika posebnih enot, ki je uprizoril svojo smrt, da bi preostanek življenja preživel v miru, kar pa mu nazadnje ne uspe, se McCall posveča temu, kar najbolj obvlada – boju za pravico in reševanje tistih, ki potrebujejo pomoč. Potem ko v organizirani zaroti ugrabijo in ubijejo njegovo nekdanjo šefinjo, se pravičnik sklene maščevati. Na lovu za pravico sreča izkušene morilce, ki utegnejo biti celo tako dobri kot on. Ampak Robert McCall ne pozna strahu. Rešuje težave, ki jih šibkejši ne morejo sami rešiti, saj je navsezadnje – Pravičnik.

Nedelja 2. 9.
ob 19. uri – VOHUN, KI ME JE NATEGNILZDA, komedija (1h 56min)
Igrajo: Mila KunisSam HeughanKate McKinnonJustin TherouxGillian Anderson
Zgodba o prijateljicama Audrey (Kunis) in Morgan (McKinnon), ki nevede postaneta vpleteni v mednarodno prevaro po tem, ko ena izmed njiju ugotovi, da je bil njen bivši fant, ki jo je zapustil, dejansko vohun pod krinko.

Ponedeljek 3. 9.
ob 19. uri – PRAVIČNIK 2, ZDA, akcijski triler

Torek  4.9.  
ob 19. uri – Film teater:  ČUVARKEFrancijaŠvica, drama (2h 18min)
Igrajo: Nathalie BayeLaura SmetIris BryCyril DescoursGilbert Bonneau
Francosko podeželje v letih 1914 do 1918: svet razpada pod uničujočo težo prve svetovne vojne, a nekaj stebrov vendarle tiho in mogočno stoji – ženske ohranjajo skupnost, kulturo in ekonomijo v svetu, iz katerega so se moški izgubili ali pa so v njem izgubili pamet. Vojni film, v katerem se bitke odvijajo daleč doma (in od kamere), a globoko in glasno odzvanjajo v življenjih tistih, ki so ostale doma.

Petek   7.9. ob 19. uri – MAMMA MIA ! SPET ZAČENJA SE, ZDA, glasbena komedija,  grajo: Amanda SeyfriedPierce BrosnanMeryl StreepColin Firth,Stellan SkarsgardJulie WaltersChristine BaranskiAlexa DaviesJeremy Irvine,Josh DylanHugh Skinner …Konec poletja se bo spet začelo: na filmska platna prihaja drugi del velike uspešnice Mamma Mia, v katerem smo spoznali simpatično Sophie, ki se bo kmalu poročila in bi zato rada ob sebi imela tudi očeta. Ker ji mama Donna nikoli ni zaupala očetovega imena, Sophie na mali grški otok pripelje trojico moških iz mamine preteklosti. Med ugotavljanjem, kdo bi lahko bil njen oče, nastaneta kaotičen vrtinec zabavnih zmešnjav in poplava romantičnih čustev. Filmska zgodba novega dela MAMA MIA: SPET ZAČENJA SE! se vrača v zgodovino in opisuje dogajanje, ki je pripeljalo do nenavadne zgodbe s tremi očeti. V drugem delu bomo spoznali, kako so se med glavnimi igralci spletle prijateljske in ljubezenske vezi. Noseča Sophie bo poleg čarov nosečnosti odkrivala tudi pretekla dejanja in odločitve svoje matere. Na filmskih platnih ne bo manjkala igralska zasedba z Mery Streep.Pierceom Brosnanom,Stellanom Skarsg?rdom in Colinom Firthom na čelu. Slišali bomo tudi Abbine uspešnice, ki jih ustvarjalci prvega dela niso uporabili.

Sobota  8.9. 
ob 17. uri – SKRIVNO ŽIVLJENJE MAČKKitajska, animirana družinska pustolovščina  (1h 45min) Maček po imenu Dekca živi s sinom Puhkom v stanovanju prijazne ženske. Nič jima ne manjka, imata lepo in mirno mačje življenje. Oče je popolnoma zadovoljen, saj je sit in mu je zelo udobno na njegovi blazini. A vedoželjnega sina močno daje radovednost, kaj se skriva na drugi strani okna. Ko oče sinu pove za skrivnostno deželo Breskvopolis, je sin še bolj odločen, da gre na pot v to čudovito mačjo deželo. Izdela krila in poleti skozi okno v veliki svet. Oče in njun sostanovalec papagaj Mek se odpravita na pot za njim. Na poti srečajo tudi druge živali, zaidejo v marsikatero nevarnost in predvsem odkrijejo mnoge skrivnosti tako preteklosti, kot tudi sedanjosti.  Film je sinhroniziran v slovenščino.

Nedelja  9.9. 
ob 10. 30 uri – SKRIVNO ŽIVLJENJE MAČKKitajska, animirana družinska pustolovščina

ob 19. uri – MAMMA MIA ! SPET ZAČENJA SE, ZDA, glasbena komedija

Ponedeljek  10.9. 
ob 17. uri – SKRIVNO ŽIVLJENJE MAČK, Kitajska, animirana družinska pustolovščina  

Torek  11.9.  
ob 19. uri – Film teater : MARY SHELLEYVB, LuksemburgZDA, zgodovinska romantična drama
( 2h ), Igrajo: Elle FanningDouglas BoothTom SturridgeBel Powley
Zgodba o angleški pisateljici Mary Wollstonecraft Godwin, avtorici enega svetovno najbolj znanih gotskih romanov Frankenstein, in njenem burnem razmerju s slovitim romantičnim pesnikom Percyjem Bysshejem Shelleyjem. Oba izredno svobodnega duha, sta živela v času omejujoče družbene omike, povezovale so ju medsebojna privlačnost in napredne ideje, ki so presegale njuna leta in čas, v katerem sta živela. Mary in Percy sta si izpovedala ljubezen in skupaj zbežala, kar je njeno družino močno pretreslo. Pridružila se jima je Maryjina polsestra Claire. Ko je trojico v hiši ob Ženevskem jezeru gostil lord Byron, je njun odnos postajalčedalje bolj napet. Gostje v hiši so si kot šaljivo igro zastavili izziv – napisati kar najboljšo zgodbo o duhovih. Takrat je Mary tudi napisala prve osnutke slovitega romana Frankenstein. Tako je nastal lik, ki že več stoletij buri domišljijo in duhove ljudi po vsem svetu, pisateljici pa v tistem času družba ni pripisovala nobene vrednosti. Pri rosnih osemnajstih letih se je morala tako Mary spopadati z družbenimi predsodki, da bi zaščitila sebe in svojo umetniško indentiteto.

Četrtek  13.9. 
ob 18. uri – SLIKANJE ZA DUŠO – razstava ( avla )
Večgeneracijska  skupina  Zasavje

ob 19. uri – MATEJ ČEPIN – razstava ( galerija Medija )

Petek  14.9. 
ob 19. uri – POZDRAV IZ KRVAVIH REVIRJEV, Slovenija (1h 43min )
Najnovejša celovečerna komedija Filmsko Ustvarjalnega Društva LOKE STUDIO,
govori o policijskem inšpektorju Mlakarju, ki prispe v Zasavje da bi preiskoval nerešene primere umorov. Kmalu po prihodu se znajde v vrtincu skrivnostnih spletk in velike zarote, ki grozi zasavskim dolinam in tudi njegovi karieri.

Sobota  15.9.  
ob 19. uri – ČRNI KKKLANOVECZDA, kriminalna komična drama (2h 15min)
Igrajo: John David WashingtonAdam DriverLaura HarrierAlec BaldwinTopher Grace
Neverjetna zgodba o ameriškem junaku, posneto po resničnih dogodkih. Zgodba se dogaja v zgodnjih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko se Ron Stallworth (John David Washington) kot prvi afroameriški detektiv pridruži policijskim vrstam na policijski postaji v mestu Colorado Springs (ameriška zvezna država Kolorado). Poln zagona, volje in želje po priznanju se pogumno poda na nevarno misijo – da se pretihotapi v združbo Kukluksklan (Ku Klux Klan) in jo razkrije. Mladi detektiv v svojo tajno operacijo kmalu rekrutira starejšega kolega Flipa Zimmermana (Adam Driver) in skupaj se podata v neusmiljen boj proti ekstremistični sovražni skupini. Film so že predvajali na cannskem filmskem festivalu, kjer je režiser Lee prejel veliko nagrado. Igrajo: John David WashingtonAdam DriverLaura HarrierAlec BaldwinTopher Grace.

Nedelja  16.9.  
ob 19. uri – POZDRAV IZ KRVAVIH REVIRJEVSlovenija (1h 43min )
Najnovejša celovečerna komedija Filmsko Ustvarjalnega Društva LOKE STUDIO,
govori o policijskem inšpektorju Mlakarju, ki prispe v Zasavje da bi preiskoval nerešene primere umorov. Kmalu po prihodu se znajde v vrtincu skrivnostnih spletk in velike zarote, ki grozi zasavskim dolinam in tudi njegovi karieri.

Ponedeljek  17.9.  
ob 19. uri – ČRNI KKKLANOVECZDA, kriminalna komična drama (2h 15min)

Torek  18.9.  
ob. 19. uri –- Film teater: VSI VEJOpsihološki triler, (2h 12min)     
Igrajo: Penélope CruzJavier BardemInma CuestaBárbara LennieRicardo Darín…….
Laura (Penélope Cruz) se po 14 letih vrne iz Buenos Airesa, kjer si je z možem Alejandrom (Ricardo Darín) ustvarila družino, v domačo vas blizu Madrida, da bi se udeležila sestrine poroke. Snidenje je nadvse prisrčno, znova pa se sreča s staro ljubeznijo Pacom (Javier Bardem), ki je zdaj poročen z učiteljico Beo (Barbara Lennie). Ko nenadoma ugrabijo Laurino najstniško hčerko Irene (Carla Campra) in ji prepovejo, da bi klicala policijo, se njena družina s tem strinja. Alejandro sklene, da bo priletel iz Argentine, v Španiji pa se medtem vrstijo zemljiški spori, stare družinske zamere in ugibanja o bogastvu. Pri reševanju Irene iz rok ugrabiteljev prosijo za pomoč upokojenega policista. Razkrivanje družinskih skrivnosti bo neizbežno.

Petek  21.9. 
ob 19. uri – NUNAZDA, grozljivka, (1h 36min)
Igrajo: Taissa FarmigaBonnie AaronsCharlotte HopeDemián BichirLili Bordán
Vatikan pošlje duhovnika s strašljivo preteklostjo in dekle v noviciatu, tik pred svojimi zadnjimi zaobljubami, v raziskovanje smrti mlade redovnice v Romuniji, pri tem pa se morata soočiti z zlobno silo v obliki demonske nune.

Sobota  22.9. 
ob 19. uri – PREDATOR: VRNITEVZDA, akcijski, (1h 41min)
Z zunanjih meja vesolja prihaja lov na ulice majhnega mesta v eksplozivni priredbi filmske serije Predatorja Shana Blacka. Tokrat so najsmrtonosnejši lovci v vesolju še močnejši, pametnejši in smrtonosnejši kot kdaj prej, saj so se gensko nadgradili z DNK-jem drugih vrst. Ko deček po nesreči sproži njihovo vrnitev na Zemljo, lahko konec človeške vrste prepreči le skupina razcapanih bivših vojakov in zlovoljni učitelj naravoslovja.

Nedelja  23.9. 
ob 19. uri – NUNAZDA, grozljivka, (1h 36min)

Ponedeljek  24.9. 
ob 19. uri – PREDATOR: VRNITEVZDA, akcijski, (1h 41min)

Torek  25.9. 
ob 19. uri – Film teater: NA OBALI CHESILVelika Britanija, romantična drama,
(1h 50min)Igrajo: Saoirse RonanBilly HowleEmily WatsonSamuel West
Poletje 1962 v Angliji, eno leto pred velikimi družbenimi spremembami: Beatlomanijo, seksualno revolucijo in veselimi šestdesetimi. Florence in Edwarda, mlad par v zgodnjih dvajsetih letih, spoznamo na njun poročni dan. Ujamemo ju na medenih tednih, ko obedujeta v svoji sobi v zaspanem, zadušljivem hotelu v kraju Chesil Beach v Dorsetu. Bolj se približuje trenutek udejanjenja njunega zakona, bolj nesproščen je pogovor in bolj jima je neprijetno. Nazadnje se med njima vname prepir. Florence odvihra iz sobe in iz hotela, Edward gre za njo in njuno prerekanje se nadaljuje na plaži Chesil. Iz vrste prizorov iz preteklosti spoznamo njuno različnost – njunega odnosa do življenja, temperamenta in skrajno različnih okolij, iz katerih izhajata. Na usodni poročni dan eden od njiju na plaži sprejme pomembno odločitev, ki za vedno popolnoma spremeni njuno življenje. Film On Chesil Beach je globoka, pronicljiva drama o dveh posameznikih, ki ju je zaznamoval način vzgoje, omejujejo

Četrtek 27.9. 
ob 18. uri –Območna razstava zagorskih likovnih ustvarjalcev
»PODOBE IZ SANJ«  
JSKD OI Zagorje ob Savi ( avla )

Petek  28.9. 
ob 19. uri – XXIII. FESTIVAL KOMORNE GLASBE – VALVASORJEVI VEČERI
2018 
KVARTET SAKSOFONOV 4SAXESS – KONCERT

Sobota 29.9. 
ob 19. uri – VEČERNA ŠOLA, ZDA, komedija, (1h 51min)
Igrajo: Kevin HartTiffany HaddishKeith DavidAnne WintersRob Riggle
Po akcijskih komedija Svaka pod krinko (Ride Along 2) in Obveščevalna (Central Intelligence) se Kevin Hart vrača s komedijo Večerna šola, kjer pa ne bo lovil nepridipravov temveč sedel v šolsko klop. Opraviti mora namreč izpit in tako končati srednjo šolo. V večerni šoli spozna druge ”falirance”, ki si vsak na svoj način prizadevajo opraviti nujno potrebni izpit. Ali jim bo pri tem učiteljica v pomočali ne ter ali bodo kot skupina držali skupaj, pa bomo videli konec septembra, ko komedija prihaja na velika platna. Kevin Hart pri komediji sodeluje tudi kot scenarist in producent.

Nedelja 30.9. 
ob 19. uri – GAJIN SVETSlovenija, mladinska romantična komedija (1h 40min)
Igrajo: Tara MilharčičNeža SmolinskyAnže GorencSebastian CavazzaAjda SmrekarPrimož PirnatLotos Vincenc ŠparovecNataša Barbara GračnerJana ZupančičJudita ZidarManca DorrerKatja OgrinŠtefan KušarJernej Tozon,Gitica JakopinŽak Župan GaluničErik Fevžer MaksimovičJan GaberšekNejc LukežičMiha BrajnikBoris Ostan

Ponedeljek 1.10. 
ob 19. uri – VEČERNA ŠOLAZDA, komedija, (1h 51min)

Torek 2.10.  
ob 19. uri – Film teater:  GAJIN SVET, Slovenija, mladinska romantična komedija (1h 40min)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.