PROGRAM PRIREDITEV IN KINO PREDSTAV V DD ZAGORJE – MAREC 2019


PROGRAM PRIREDITEV IN KINO PREDSTAV

                                          ZA MESEC  MAREC  2019

Petek 1.3.                  POČITNIŠKA FILMSKA MATINEJA
ob 10. 30 uri – RALPH RUŠI INTERNET: RAZBIJAČ RALPH 2, ZDA, animirana komična pustolovščina

ob 19. uri – VEDRINA, ZDA, triler (1h 46min)
Igrajo: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Diane Lane, Jason Clarke, Djimon Hounsou, Jeremy Strong…. Na majhnem karibskem otoku prične kapitana ribiške ladje (Matthew McConaughey) preganjati skrivnostna preteklost, potem ko se nanj po pomoč obrne njegova nekdanja žena (Anne Hathaway). Slednja ga namreč prosi, naj ubije njenega sedanjega moža. Kmalu se izkaže, da kapitanova nova realnost ni tisto, kar se zdi na prvi pogled.

Sobota 2.3.                 POČITNIŠKA FILMSKA MATINEJA
ob 10. 30 uri – KAKO IZURITI SVOJEGA ZMAJA 3 2D , ZDA, animirana družinska pustolovščina

ob 19. uri – MOŽ IZ OZADJA, ZDA, biografska komična drama (2h 12min)
Igrajo: Alison Pill, Amy Adams, Steve Carell, Christian Bale, Sam Rockwell Pozabite na vse, kar mislite, da veste. Film, ki se razteza prek polovice stoletja, ponuja črnega humorja poln in pogosto nelagoden insajderski pogled na izkoriščanje in zlorabo institucionalne moči in oblasti. Naslovnega junaka, Dicka Cheneyja (Christian Bale), spremlja na njegovi poti od električarja na podeželju Wyominga do dejanskega predsednika Združenih držav Amerike, in v spretni režiji Adama McKaya intimno, drzno in na humoren način prikazuje dva njegova obraza – Cheneyja kot predanega družinskega očeta in kot političnega mojstra marionet.

Nedelja 3.3.
ob 19. uri – VEDRINA, ZDA, triler

Ponedeljek 4.3.
ob 19.30 uri – PREDSTAVA ZA VSAKO PRILOŽNOST

                               (gledališka predstava za izven)
glasbena komedija, SiTi Teater BTC
Torek 5.3.
ob 19. uri – KAFARNAUM, Libanon, Francija (2h)
igrajo: Nadine Labaki, Zain Alrafeea, Yordanos Shifera, Boluwatife Treasure Bankole.
Dvanajstletni deček Zain, ki odrašča v najhujši revščini in bedi bejrutskega sluma, se odloči tožiti starša, ker sta ga privedla v svet brez varnosti, ljubezni, prihodnosti in najbolj osnovnega dostojanstva. V svet, ki ga je oropal vseh pravic. Libanonska režiserka Nadine Labaki je z naturščiki, ki na ulicah Bejruta živijo usode svojih likov, ustvarila presunljiv protestni krik zanemarjenih in zlorabljenih otrok, ki v družbi in pred zakonom niso le nevidni, temveč zanju ne obstajajo.

Petek 8.3.
ob 18. uri – LIKOVNA SKUPINA DOM – “ČLOVEK UMETNIK” 

                          otvoritev slikarske razstave (avla)

ob 19. uri – SREČEN SMRTNI DAN 2, ZDA, triler (1h 36min)
Igrajo: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Rachel Matthews, Charles Aitken, Jason Bayle, Phi Vu, Donna DuPlantier, GiGi Erneta, Tenea Intriago, Rob Mello, Cariella Smith, Billy Slaughter, Julia Holt, Emily LaGroue, Blaine Kern III, Lindsey G. Smith, Ron M Patterson, James Miller, Caleb Spillyards.
Študentka Tree Gelbman (Jessica Roth) je v prvem delu umrla kar enajstkrat, da je uspela ugotoviti, kdo je njen morilec, ki jo je preganjal na njen rojstni dan. In ko je že mislila, da ni več ujeta v časovni zanki in da je zaživela boljše življenje, znova začne podoživljati grozeč dan, ki ga je že večkrat preživljala. A tokrat je vse drugače, saj so se v časovno zanko ujeli tudi njeni prijatelji. Če jih bo hotela rešiti, bo znova morala umirati. Obenem pa bo skušala raziskati, zakaj se je dejansko ustavila v času

Sobota 9.3.
ob 19. uri – KONCERT OB DNEVU ŽENA – MARKO ŠKUGOR in KLAPA STINE

Nedelja 10.3.
ob 19. uri – SREČEN SMRTNI DAN 2, ZDA, triler

Ponedeljek 11.3.
ob 19. uri – IZBRISANA, Slovenija, drama (1h 25min)
Igrajo: Judita Frankovic, Sebastian Cavazza, Izudin Bajrovic, Doroteja Nadrah, Silva Čušin
Izbrisana je zgodba o samski mamici Ani, ki v porodnišnici ugotovi, da je ni v računalniških sistemih, da uradno ne obstaja ne ona ne njen novorojenček. Je zgodba o tem, kaj se je dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države, ki so jim v devetdesetih letih na upravnih enotah luknjali osebne izkaznice. Kaj se zgodi, ce izpadeš iz sistema? Lahko te izženejo iz države, morda ti sosedje zasedejo stanovanje, ostaneš brez službe, zdravnika, celo otroka … Anino mrzlično iskanje rešitve se prelevi v napeto zgodbo, ki spotoma podrobno razišče anomalije slovenskega družbenega sistema

Torek 12.3.
ob 19. uri – Film teater – O LJUDEH IN VASEHAgnès Varda, JR, Francija (1h 36min)
Legendarna režiserka francoskega novega vala Agnès Varda ter več kot petdeset let mlajši umetnik in fotograf JR potujeta po francoskem podeželju, srečujeta domačine, izdelujeta njihove velikanske črno-bele portrete in jih razstavljata na zidovih hiš, kjer živijo in delajo. Agnès Varda in ulični umetnik JR, ki ju druži ljubezen do običajnih ljudi in njihovih zgodb, sta ustvarila topel in duhovit film ceste – ganljivo meditacijo o prijateljstvu, minljivosti in moči umetnosti. Nagrada za najboljši dokumentarec v Cannesu in nominacija za Oskarja.

Četrtek 14.3.
ob 19.30 uri – ŽUPANOVA MIŠKA (gledališki abonma in izven)
                         Kulturno društvo Svoboda Elektroelement Izlake

Petek 15.3.
ob 17. uri – KORGI: KRALJEVSKI KUŽA Z VELIKIM SRCEM, Belgija, animirana komična
pustolovščina (1h 32min). Animirana pustolovščina o psičku korgiju, najboljšemu prijatelju kraljice Elizabete, od katerega se ne loči že od otroštva. Rex je najljubši pes britanske kraljice. Nekega dne pa se izgubi v Londonu in kar naenkrat se znajde v družbi najrazličnejših psov, ki se med seboj borijo za preživetje. Na svojem epskem potovanju išče poti za vrnitev na dvor, poleg tega pa se nepričakovano zaljubi in odkrije svojo pravo identiteto.

Film je sinhroniziran v slovenščino

ob 18. uri – LILI HRIBOVŠEK in NINA NALINY MEGLIČ– slikarska razstava    

                    (galerija Medija)

Sobota 16.3.
ob 19. uri – CREED 2, ZDA, športna drama
Igrajo: Tessa Thompson, Sylvester Stallone, Michael B. Jordan, Dolph Lundgren, Wood Harris
Adonis Creed je primoran uskladiti življenje, razpeto med osebnimi obvezami in pripravami na naslednji veliki dvoboj. Soočenje z nasprotnikom svoje družine ga le še podžge in motivira za spopad v ringu. Rocky in Adonis se bosta soočila s svojim skupnim nasledtsvom in dojela, da nič ni pomembneje kot družina. Film nam bo pokazal, kaj nas naredi prvake in nas spodbodel, da si zapomnimo eno: ne glede na to, kje smo, pred svojo preteklostjo nimamo kam pobegniti.

Nedelja 17.3. 
ob 17. uri – KORGI: KRALJEVSKI KUŽA Z VELIKIM SRCEM, Belgija,
animirana komična pustolovščina

Ponedeljek 18.3.
ob 19. uri – CREED 2, ZDA, športna drama

Torek 19.3.
ob 19. uri – Film teater  YAO ,Francija, Senegal, komična drama (1h 43min)
Igrajo: Germaine Acogny, Alibeta, Lionel Louis Basse, Maxime d’Aboville, Fatoumata Diawara
Yao, mlad fant, ki rad bere knjige in sanje o pustolovščinah, pobegne iz svoje vasi v severnem Senegalu – skoraj 400 kilometrov do Dakarja, da spozna svojega junaka, uglednega francoskega igralca, ki je na obisku svoje prave domovine. Ker ga tako gane njegova zgodba se igralec odloči, da ga bo pospremil domov. Toda na stranskih senegalskih cestah je vse več kot nepričakovano. In ko skupaj delita “prašno” pustolovščino v Yaovo vasico se igralec zave, da potuje tudi proti svojim koreninam … 

Četrtek 21.3.
ob 19. uri – ZASAVC LETA 2018

Petek 22.3.
ob 17. uri – ČUDEŽNO POTOVANJE V OZ, Rusija, animirana komična pustolovščina (1h 31min) Zaviden, moči lačen in hudoben Jurij Jus si močno želi postati vladar Čarobne dežele Oz. Z vojsko lesenih vojakov, ki jih oživi s čarobnim prahom, zasede Smaragdno mesto in ga preimenuje v Jurjevo. Ko se že pripravlja, da bo proslavil svojo veliko zmago, v Čarobno deželo Oz prispe deklica z imenom Doroteja, ki bi lahko uničila njegove hudobne načrte. Doroteja se želi vrniti domov, a najprej mora pomagati svojim prijateljem – Strašilu, Kositrnemu drvarju in strahopetnemu Levu – poraziti Jurija Jusa. Da bi to storili, morajo najprej ugotoviti, kdo je v resnici Jurij Jus. Film je sinhroniziran v slovenščino

Sobota 23.3.
ob 19. uri – MI, ZDA, grozljivka
Igrajo: Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II, Anna Diop, Evan Alex, Shahadi Wright Joseph, Madison Curry, Cali Sheldon, Noelle SheldonZakonca Gabe (Winston Duke) in Adelaide Wilson (Lupita Nyong’o) odpeljeta svoja otroka na oddih v svojo hišo na plaži, kjer nameravajo uživati s prijatelji. A njihova vedrina se kmalu spremeni v napetost in kaos, ko se na obisk povabijo nepovabljeni gostje.

Nedelja 24.3.
ob 10.30 uri – ČUDEŽNO POTOVANJE V OZ, Rusija, animirana komična pustolovščina 

Ponedeljek 25.3.
ob 19. uri – MI, ZDA, grozljivka

Torek 26.3.
ob 19. uri – Film teater – KNJIGA SLIK , Švica, Francija (1h 30min)
Vse se je začelo z razmišljanjem o petih prstih. Rekel sem si: naredili bomo film, v katerem bo pet prstov in tisto, česar del so – roka. Prvi prst so predelave, kopije; drugi prst je vojna, našel sem namreč staro francosko besedilo Soirées de Saint-Pétersbourg Joseph de Maistre, 1821, op. ur. tretji prst je Rilkejev verz (’tisto cvetje med tiri, v zmedenem vetru potovanj’); četrti prst je Montesquieujeva knjiga De l’esprit des lois; peti prst je Centralna regija, film Michaela Snowa. In potem sem se domislil, da je centralna regija pravzaprav ljubezen med moškim in žensko iz Dovženkove Zemlje. Bolj kot karkoli drugega me zanimajo dejstva. In pri dejstvih ni zanimivo le, kaj se dogaja, ampak tudi, kaj se ne dogaja. Oboje je treba povezati. Veliko se govori o tem, kaj se dogaja, zelo malo pa o tem, kaj se nedogaja. In to vodi v katastrofo. Filmi ne bi smeli kazati samo tistega, kar se dogaja, ker to lahko vsak dan vidimo na Facebooku; morali bi kazati tisto, kar se ne dogaja, tisto, česar na Facebooku nikoli ne vidimo.

Petek 29.3.
ob 14. uri – POJEMO POMLADI, Območna revija otroških in mladinskih     

                           pevskih zborov ZagorjaJSKD Območna izpostava Zagorje

Sobota 30.3.
ob 18. uri – 100 LETNICA ČEBELARSKEGA DRUŠTVA ZAGORJE

Nedelja 31.3.
ob 19. uri – OBSEDENO STANJE, ZDA, Z.F. Triler (1h 49min)
Igrajo: Vera Farmiga, Madeline Brewer, John Goodman, Machine Gun Kelly, Ashton Sanders….. Režiser filma Vzpon planeta opic prinaša povsem drugačen SF triler, v katerem ni kriminala, revščine, brezposelnosti…Ali pa vse skupaj le privid? V soseščini v Chicagu skoraj desetletje po okupaciji zunajzemeljske sile ”Captive State” raziskuje življenje obeh strani konflikta – sodelavcev in disidentov.

Ponedeljek 1.4.
ob 19. uri – BOMBARDIRANJE, Kitajska, vojni akcijski spektakel (2h 6min)
Igrajo: Ye Liu, Bruce Willis, Seung-heon Song, Adrien Brody, William Wai-Ting Chan.
Bruce Willis se vrača na velika platna v velikem sijaju: kot ameriški letalski polkovnik, ki ga v drugi svetovni vojni angažirajo, da pomaga Kitajcem v letalskih spopadih z Japonci.

Torek 2.4.
ob 19. uri – NE BOM VEČ LUZERKA, Slovenija, drama (1h 28min)
Igrajo: Eva Jesenovec, Živa Selan, Saša Pavček, Branko Završan, Špela Rozin, Jurij Drevenšek, Tina Potočnik Vrhovnik, Lara Vouk, Timon Šturbej, Aljaž Jovanović, Matic Lukšič29-letna Špela je diplomirala je iz umetnostne zgodovine, kar pomeni, da še nikoli ni imela redne službe. Za razliko od njenih najboljših prijateljic, ki sta se pred leti odselili iz Slovenije in se ne nameravata vrniti, Špela trmasto vztraja, da bo ostala v Ljubljani. Ko delo v tujini dobi tudi njen dolgoletni fant, Špela ostane brez stanovanja, službe in družbe. Preseli se k staršem in babici, ki zdaj živi v Špelini otroški sobi. Toda želi se osamosvojiti in odrasti, namesto da bi še naprej podaljševala svojo že tako ali tako deset let predolgo adolescenco.

 

DIGITALIZACIJO V DELAVSKEM DOMU ZAGORJE JE SOFINANCIRAL SLOVENSKI
FILMSKI CENTER.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.