PROGRAM PRIREDITEV IN KINO PREDSTAV V DD ZAGORJE – APRIL 2019

 

PROGRAM PRIREDITEV IN KINO PREDSTAV

                                              ZA MESEC  APRIL  2019

Ponedeljek 1.4.
ob 19. uri – BOMBARDIRANJE, Kitajska, vojni akcijski spektakel (2h 6min)
Igrajo: Ye Liu, Bruce Willis, Seung-heon Song, Adrien Brody, William Wai-Ting Chan in Bruce Willis se vrača na velika platna v velikem sijaju: kot ameriški letalski polkovnik, ki ga v drugi svetovni vojni angažirajo, da pomaga Kitajcem v letalskih spopadih z Japonci.

Torek 2.4.
ob 19. uri – Film teater – NE BOM VEČ LUZERKA, Slovenija, drama

(1h 28min) Igrajo: Eva Jesenovec, Živa Selan, Saša Pavček, Branko Završan, Špela Rozin, Jurij Drevenšek, Tina Potočnik Vrhovnik, Lara Vouk, Timon Šturbej, Aljaž Jovanović, Matic Lukšič….
29-letna Špela je diplomirala je iz umetnostne zgodovine, kar pomeni, da še nikoli ni imela redne službe. Za razliko od njenih najboljših prijateljic, ki sta se pred leti odselili iz Slovenije in se ne nameravata vrniti, Špela trmasto vztraja, da bo ostala v Ljubljani. Ko delo v tujini dobi tudi njen dolgoletni fant, Špela ostane brez stanovanja, službe in družbe. Preseli se k staršem in babici, ki zdaj živi v Špelini otroški sobi. Toda želi se osamosvojiti in odrasti, namesto da bi še naprej podaljševala svojo že tako ali tako deset let predolgo adolescenco.

Sreda 3.4.
ob 19.30 uri – SEKS  NASVETI  OD A DO Ž ( gledališki abonma in izven)

Petek  5.4.
ob 17.30 in 19. uri  – BALETNA PREDSTAVA ŠTIRJE LETNI ČASI
Glasbena šola Zagorje

Sobota 6.4.
ob 19. uri – MAČJE POKOPALIŠČE, ZDA, grozljivka (1h 41min)
Igrajo: Jason Clarke, John Lithgow, Amy Seimetz, Naomi Frenette, Alyssa Brooke Levine. Zdravnik Louis Creed (Jason Clarke) se s svojo ženo Rachel (Amy Seimetz) in dvema otrokoma Gageom in Ellie preseli iz velikega mesta na podeželje. Ko se družina nastani v veliki hiši, kmalu spozna, da je blizu njihovega novega doma pokopališče za domače živali, ki je na mestu starodavnega grobišča. Spoznajo soseda Juda Crandalla (John Lithgow), ki jih opozori na avtocesto blizu njihove hiše, po kateri tovornjaki ves čas drvijo. Ko njihovo mačko zbije tovornjak, se Louis odloči, da jo bo pokopal na skrivnostnem pokopališču, ki pa zagotovo ni tisto, kar se zdi na prvi pogled. Creedovi spoznajo, da je včasih smrt boljša.

Nedelja 7.4.
ob 19. uri –   BOMBARDIRANJE, Kitajska, vojni akcijski spektakel (2h 6min)
Igrajo: Ye Liu, Bruce Willis, Seung-heon Song, Adrien Brody, William Wai-Ting Chan in Bruce Willis se vrača na velika platna v velikem sijaju: kot ameriški letalski polkovnik, ki ga v drugi svetovni vojni angažirajo, da pomaga Kitajcem v letalskih spopadih z Japonci.

Ponedeljek 8.4.
ob 19. uri – MAČJE POKOPALIŠČE, ZDA, grozljivka (1h 41min)

Torek 9.4.
ob 19. uri – Film teater – ONI, Italija, Francija, biografska drama (2h 25min)
Igrajo: Toni Servillo, Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarcio, Kasia Smutniak, Euridice Axen
Satiričen in ponekod domišljijski portret kontroverznega italijanskega politika in tajkuna Silvia Berlusconija ter njegovih krogov. Čedni mladenič Sergio ima eno samo ambicijo: zapustiti rojstno Taranto na jugu Italije in oditi v Rim, da bi se tam vključil v kroge večkratnega predsednika vlade Silvia Berlusconija. Svoj načrt uresničuje dosledno in brez moralnih pomislekov. Vrata v svet vplivnih in bogatih mu odpre trgovanje z lepimi mladimi dekleti, ki vplivneže spremljajo na različne dogodke in razvratne zabave. Medtem se Silvio v tem perverznem svetu korupcije in neprestanih zabav ukvarja s političnimi nasprotniki in svojo ženo, ki ji je dovolj njegove nezvestobe …

Četrtek 11.4.
ob 18. uri – DRUŠTVO ZA ZDRAVILNE RASTLINE  RAZSTAVA (avla)

ob 19. uri –  VESNA (muzikal)

Petek  12.4.
ob 16. uri – 6. MEDGENERACIJSKI  FESTIVAL » SREČEN ZA ŽIVET «
(avla)

ob 17. uri – GOSPOD LINK – V ISKANJU IZGUBLJENEGA DOMA, Kanada, ZDA, animirana risanka (1h 35min) Gospod Link, velik in prijazen jeti, poskuša s pomočjo raziskovalca Lionela Frosta najti svoje dolgo izgubljene sorodnike v skriti deželi Shangri-La. Skupaj s pustolovko Adelino se zabavni trio odpravi na popotovanje po svetu, da bi svojemu novemu prijatelju pomagali najti njegov dom. Film je sinhroniziran v slovenščino.

Sobota 13.4.
ob 19. uri – HELLBOY, ZDA, akcijska pustolovščina
Igrajo: Milla Jovovich, Ian McShane, David Harbour, Alistair Petrie, Sasha Lane
Na podlagi stripov Mikea Mignole se Hellboy, ujet med svetovi nadnaravnega in človeškega, bori s staro čarovnico, ki je trdno odločena, da izpelje maščevanje do konca.

Nedelja 14.4.
ob 10.30 uri – GOSPOD LINK – V ISKANJU IZGUBLJENEGA DOMA,

                         Kanada, ZDA, animirana risanka

Ponedeljek 15.4.
ob 19. uri – HELLBOY, ZDA, akcijska pustolovščina

Sreda 17.4.
ob 20. uri – PROFESOR KUZMAN MLAJŠI, gledališka predstava za izven

Petek 19.4.
ob 18. uri – BOJAN ČOKL, razstava likovnih del (galerija Medija)

ob 19. uri – STAN IN OLIO, ZDA, Kanada, biografska komična drama (98min)
Igrajo: Steve Coogan, John C. Reilly, Nina Arianda, Shirley Henderson, Danny Huston …Stan Laurel in Oliver Hardy, najpriljubljenejša komika vseh časov, sta se leta 1953 odpravila na turnejo po Veliki Britaniji. Ko sta prišla v leta in je bila njuna kariera kraljev hollywoodske komedije že v zatonu, ju je čakala negotova prihodnost. Njuna turneja je bila slabo obiskana, a ker sta znala drug drugega vedno nasmejati, s svojim šarmom in lepoto predstav pa tudi občinstvo, sta kmalu spet osvojila srca množic. Turneja se je izkazala za več kot uspešno, vendar pa je dvojec začelo ogrožati Oliverjevo vse slabše zdravje. Pred nami se začne odstirati ganljiv portret komikov, ki se zavedata, da se približuje njun labodji spev, hkrati pa na novo odkrivata, koliko pomenita drug drugemu.

Sobota 20.4.
ob 19. uri – PREKLETSTVO ŽALUJOČE ŽENSKE, ZDA,grozljivka (93min)
Igrajo: Linda Cardellini, Patricia Velasquez, Sean Patrick Thomas, Raymond Cruz, Tony Amendola …Ker socialna delavka ne upošteva grozečega opozorila matere, ki je osumljena ogrožanja svojih otrok, se skupaj s svojii otroki kmalu znajde v grozljivem nadnaravnem svetu. Znajdejo se pod vplivom uničujočega, smrtonosnega besa La Llorone in njihovo edino upanje je razočarani in prestrašeni duhovnik in njegov misticizem, s katerim poizkuša odgnati zlo.

Nedelja 21.4.
ob 19. uri – STAN IN OLIO, ZDA, Kanada, biografska komična drama

Ponedeljek 22.4.
ob 19. uri – PREKLETSTVO ŽALUJOČE ŽENSKE, ZDA,grozljivka

Torek 23.4.
ob 18. uri – ŽIVA AGREŽ – razstava Provansa (avla)

ob 19. uri – Film teater  – 100 REČI, Nemčija, komedija (1h 51min)
Igrajo: Florian David Fitz, Matthias Schweighöfer, Miriam Stein, Hannelore Elsner …Dva najboljša prijatelja imata svoj startup in razvijata novo aplikacijo. Toni obožuje svoj aparat za kavo. Paul obožuje svoj pametni telefon. Toni ne more nič brez svojih tablet za rast las. Paul ne more funkcionirati brez Amazona, Siri in svojih svetih superg. Ne moreta preživeti drug brez drugega, ampak vseeno vsak dan tekmujeta, kdo je večji frajer. Vse se spremeni, ko se znajdeta v svojih stanovanjih, čisto brez vseh stvari, ter gola do kože. Takrat se začne prvi od 100ih dni stave, ki sta jo sprejela – odreči se morata vsem rečem in vsak dan dobita nazaj samo eno. Koliko zares potrebujemo vse te stvari, ki jih posedujemo in kaj smo brez njih? Naenkrat vsakodnevno življenje postane izjemno komplicirano, a bi bilo zelo enostavno za oba, če le nebi imela tako goreče želje po zmagi.

Četrtek  25.4.
ob 19. uri – PROSLAVA OB DNEVU UPORA PROTI OKUPATORJU

Petek  26.4.
ob 19. uri – NUNE V AKCIJI, glasbeni muzikal

Sobota  27.4. 
ob 19. uri – MAŠČEVALCI: ZAKLJUČEK, ZDA, akcijski
Igrajo: Brie Larson, Bradley Cooper, Evangeline Lilly, Josh Brolin, Scarlett Johansson …Niz nesrečnih dogodkov, ki jih je povzročil Thanos, se je zaključil z izginotjem polovice vesolja in usodnim uničevanjem Maščevalcev, a je s tem je samo prisilil ostale Maščevalce v borbo v veličastnem zaključku, v dvaindvajsetem Marvelovem filmu, Maščevalci: Zaključek.

Nedelja  28.4.
ob 19. uri – Film teater  – 12 MOŽ, Norveška, zgodovinska drama – triler (2h15min) Igrajo: Thomas Gullestad, Jonathan Rhys Meyers, Mads Sjøgren Pettersen, Marie Blokhus….Aprila 1940 nacistična Nemčija okupira Norveško in na obali Severnega morja vzpostavi kompleksen obrambni sistem. Medtem ko si nemška vojna mašinerija utira pot proti skrajnemu severu, zavezniški konvoji utrpijo strašne izgube. Škotska 1943. Britanska vojska uri norveške vojake za strateške sabotažne podvige. 24. marca sproži operacijo »Martin Red«. Dvanajst norveških odpornikov odpluje proti okupirani domovini. Njihov cilj: onesposobiti nemško vojaško letališče. Le eden od teh mož se bo z misije vrnil živ. Najbolj neverjetni dogodki zgodbe so tisti, ki so se zares zgodili. 12. mož pripoveduje napeto epsko zgodbo iz druge svetovne vojne o tem, kako se je sramotni vojaški poraz spremenil v simbol junaštva, ki je narodu vlil moč in ga združil v boju proti okupatorju.

Ponedeljek 29.4.
ob 19. uri – MAŠČEVALCI: ZAKLJUČEK, ZDA, akcijski

Torek 30.4.
ob 19. uri  – Film teater  – 12  MOŽ, Norveška, zgodovinska drama – triler

                            (2h15min)

Petek 3.5.
ob 17. uri – ČUDEŽNI PARK, ZDA, Španija, animirana pustolovščina (85min)
Deklica June, polna domišljije in optimizma, odkrije zabaviščni park po imenu Wonderland, ki je skrit globoko v gozdu. V tem parku je polno zabavnih vrtiljakov in vratolomnih prog, tam so celo smešne govoreče živali. Edina pomanjkljivost pa je, da je park v popolnem neredu. Kmalu June ugotovi, da je park le v njeni domišljiji in da je ona edina, ki ga lahko popravi. Skupaj z živalmi zaviha rokave in se loti popravil, da bi rešila magični park in vanj znova vnesla čudež. Film je sinhroniziran v slovenščino

Sobota 4.5.
ob 19. uri – SHAZAM! ZDA, akcijska domišljijska pustolovščina (2h 12min)
Igrajo: Zachary Levi, Djimon Hounsou, Mark Strong, Meagan Good, Michelle Borth … Ali bo super junaku Shazamu uspelo premagati hudobnega zlikovca? Billy Batson je štirinajstletni otrok ulice, ki se lahko čarobno preobrazi v odraslega super junaka Shazama in to zelo enostavno – izgovoriti mora le eno pravo besedo. Njegove nove moči bodo kmalu na preizkušnji, saj se bo kmalu spopadel z zlobnim dr. Thaddeusom Sivano.

Nedelja 5.5.
ob 10.30 uri – ČUDEŽNI PARK, ZDA, Španija, animirana pustolovščina

Ponedeljek 6.5.
ob 19. uri – SHAZAM! ZDA, akcijska domišljijska pustolovščina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.