PROGRAM PRIREDITEV IN KINO PREDSTAV FEBRUAR 2019 – ZAGORJE

 

PROGRAM PRIREDITEV IN KINO PREDSTAV

                                          ZA MESEC  FEBRUAR  2019

Petek 1.2.
ob 19. uri – SUSPIRIA, ZDA, Italija, grozljivka (2h32min)
Igrajo: Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth, Lutz Ebersdorf, Angela Winkler, Sylvie Testud, Jessica Harper…..
Pod sijočim površjem slovite berlinske plesne akademije se zbirajo mračne sile. Pogoltnile bodo vse, od zlobne ravnateljice Madame Blanc do mlade ambiciozne plesalke Susie Bannion in žalujočega psihoterapevta. Nekateri bodo podlegli mori. Drugi se bodo končno zbudili. Mlada ameriška plesalka Susie Bannion pride v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja v Berlin na avdicijo priznanega plesnega ansambla, ki ga vodi Helena Markos. S svojim talentom navduši slovito koreografinjo Madame Blanc. Ko dobi vlogo vodilne plesalke, se prejšnja solistka Olga zlomi in vodje ansambla obtoži, da so čarovnice. Ob vedno bolj intenzivnih vajah za zadnjo uprizoritev najbolj prepoznavne predstave ansambla, sta si Susie in Madame Blanc čedalje bliže, kar morda priča o tem, da Susie ne sodeluje zgolj zaradi plesa. Medtem poskuša radovedni psihoterapevt razkriti temne plati ansambla in ob tem za pomoč prosi plesalko, ki začne preiskovati skrivne podzemne prostore šole, kjer vse čakajo zastrašujoča odkritja.

Sobota 2.2.
ob 19. uri – ZVEZDA JE ROJENA, ZDA, glasbena romantična drama (2h15min)
Igrajo: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos
Zgodba govori o izkušenem glasbeniku Jacksonu Mainea (Cooper), ki odkrije mlado umetnico Ally (Gaga) in se v njo zaljubi. Ally je tik pred tem, da obupa nad svojimi sanjami o pevski karieri, vendar jo Jackson prepriča v nasprotno. Ker pa se sam bori z lastnimi demoni, njun odnos ob njenem kariernem vzponu začne razpadati.
Film je prejel 8 nominacij za nagrado OSKAR za NAJBOLJŠEGA GLAVNEGA IGRALCA, NAJBOLJŠEGA STRANSKEGA IGRALCA, NAJBOLJŠO GLAVNO IGRALKO, NAJBOLJŠO FOTOGRAFIJO, NAJBOLJŠO SKLADBO V FILMU, NAJBOLJŠI FILM, NAJBOLJŠE MEŠANJE ZVOKA, NAJBOLJŠI PRIREJENI SCENARIJ!

Nedelja 3.2.
ob 19. uri – SUSPIRIA, ZDA, Italija, grozljivka (2h32min)

Ponedeljek 4.2.
ob 19. uri – ZVEZDA JE ROJENA, ZDA, glasbena romantična drama (2h15min)

Torek 5.2.
ob 19. uri – Film teater  – MARIA CALLAS, Francija, glasbeno dokumentarni (113min). Igrajo: Fanny Ardant, Maria Callas, Aristotle Onassis
Intimen vpogled v življenje in delo grško-ameriške operne pevke Marie Callas. Štirideset let po smrti nam najslavnejša operna diva vseh časov osebno pripoveduje svojo zgodbo. Film je kolaž neobjavljenih intervjujev, posnetkov in fotografij, posnetkov iz zasebnega življena, intimnih pisem ter arhivskih posnetkov, med katerimi so nekateri javnosti prvič predstavljeni v barvni tehniki. V filmu med drugim vidimo tudi najslavnejše osebnosti tistega časa, kot so Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint-Laurent, J.F. Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly in Liz Taylor.

Sreda 6.2.
ob 18. uri – RAZSTAVA LIKOVNIH DEL  UDELEŽENCEV

                    26. MEDNARODNE  LIKOVNE KOLONIJE

                         »IZAK« LIPOVCI 2018   ( galerija Medija )

Četrtek 7.2.
ob 18. uri –  RAZSTAVA FD GOGA ZAGORJE (avla)

ob 19.30 uri –  SLAVNOSTNA AKADEMIJA OB SLOVENSKEM

                                KULTURNEM PRAZNIKU IN PODELITEV PRIZNANJ IN

                                PLAKET  dr. SLAVKA GRUMA

Petek 8.2.
ob 19. uri – ESCAPE  ROOM,  ZDA, Republika Južna Afrika , psihološki triler

(1h 39min) Igrajo: Deborah Ann Woll, Nik Dodani, Tyler Labine. Šest neznancev se znajde v okoliščinah, nad katerimi nimajo nadzora; za preživetje se bodo lahko zanašali samo na svoje znanje.

Sobota 9.2.
ob 19. uri – AQUAMAN, ZDA, Avstralija, akcijska domišljijska pustolovščina  (2h 23min).Igrajo: Jason Momoa, Amber Heard, Nicole Kidman, Randall Park, Patrick Wilson
Režiser James Wan ponuja z obilo akcije prepojeno pustolovščino, odvijajočo se v podvodnem svetu sinjega morja, ki v svoji lepoti in brezmejnosti jemlje sapo. Aquaman z Jasonom Momoo v naslovni vlogi razkriva zgodbo o izvoru polčloveka in pol potomca Atlantide Arthurja Curryja; popelje ga na potovanje njegovega življenja – potovanje, na katerem se bo ne le primoran soočiti z resnico o tem, kdo dejansko je, temveč tudi odkriti, ali je vreden položaja, za katerega se je bil rodil: položaja kralja.

Nedelja 10.2.
ob 19. uri – ESCAPE  ROOM, ZDA, Republika Južna Afrika, psihološki triler (1h 39min)

Ponedeljek  11.2.
ob 19. uri – AQUAMAN, ZDA, Avstralija, akcijska domišljijska pustolovščina

Torek  12.2.
ob 19. uri – Film teater  – VRHUNEC, Francija, Belgija, ZDA, glasbena drama / grozljivka (1h 35min). Igrajo: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub, Kiddy Smile, Claude-Emmanuelle Gajan-Maull… Po resničnih dogodkih posneta ekstravaganca Gasparja Noeja, polna divjih režiserskih prijemov in sijajne elektronske glasbe devetdesetih let. Leto 1996. Skupina francoskih plesalcev se odpravlja na turnejo po ZDA. Pred odhodom se še zadnjič zberejo na poslovilni zabavi v zapuščenem skladišču. Na ta posebni večer si rasno in spolno mešani plesalci v cvetu življenja dajo duška in se brez zavor zabavajo ob ritmih sodobne elektronske glasbe. Po običajnem začetku večera pa se nekateri člani skupine začnejo počutiti nenavadno. Plesalci nehote postanejo del popolnega kaosa, ki izbruhne daleč od oči preostalega sveta.

Petek 15.12.
ob 19. uri –  ALITA: BOJNI ANGEL, ZDA, Kanada, Argentina, akcijska domišljijska pustolovščina (2h 2min) Igrajo: Jennifer Connelly, Eiza González, Rosa Salazar, Michelle Rodriguez, Christoph Waltz, Jackie Earle Haley, Jeff Fahey, Mahershala Ali, Ed Skrein, Casper Van Dien, Lana Condor, Jorge Lendeborg Jr., Marko Zaror, Elle LaMont, Idara Victor, Sam Medina, Keean Johnson, Liz Tabish, Charlotte Delaney Riggs, Jorge A. Jimenez
V šestindvajsetem stoletju znanstvenik s kupa odpadnih kovin reši kiborga ženskega spola. Alita je proizvod obdobja obupa. Med brskanjem za deli za lastnega kiborga jo najde skrivnostni dr. Ido in iz nje ustvari smrtonosno bitje. Kiborginja se ne spominja, kdo in kaj je ali od kod je prišla. A za dr. Ida je resnica kristalno jasna: prav ona je namreč tista, ki lahko pretrga večni krog smrti in uničenja, ki je ostal za Tipharesom. A da izpolni svoj namen, se mora bojevati in ubijati. Šele tedaj se izkaže njena resničen namen. Alita je angel iz nebes. Angel smrti…

Sobota 16.2.
ob 19. uri – VALENTINOVA PREDSTAVA –  PREDSTAVA  ZA VSAKO

                          PRILOŽNOST, SiTi Teater BTC –  glasbena komedija

Nedelja 17.2
ob 19. uri – ALITA: BOJNI ANGEL, ZDA, Kanada, Argentina

Ponedeljek 18.2.
ob 19. uri –  ZELENA KNJIGA, ZDA, biografska komična drama (2h 10min)
Igrajo: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco, Dimiter D. Marinov, P.J. Byrne. Oskarjev nominiranec Viggo Mortensen in dobitnik oskarja Mahershala Ali igrata glavni vlogi v filmu Zelena knjiga, ki ga je navdihnilo pravo prijateljstvo, ki je presegalo rasno nestrpnost in družbeno razslojenost zgodnjih šestdesetih let prejšnjega stoletja. Ko Tonyja Lipa (Mortensen), redarja iz italijansko-ameriške četrti v Bronxu kot voznika za koncertno turnejo najame Dr. Don Shirley (Ali), črnopolti pianist svetovnega slovesa, se morata zanašati na “zeleno knjigo”, ki je nekakšen vodič po takratnih varnih območij za Afroameričane. Soočena z rasizmom in nevarnostjo ter hkrati z nepričakovano človečnostjo in humorjem sta prisiljena razlike postaviti na stran, da bi lahko preživela in uživala na življenjskem popotovanju. Film je prejel 5 nominacij za nagrado OSKAR za NAJBOLJŠEGA GLAVNEGA IGRALCA, NAJBOLJŠEGA STRANSKEGA IGRALCA, NAJBOLJŠO FILMSKO MONTAŽO, NAJBOLJŠI FILM, NAJBOLJŠI IZVIRNI SCENARIJ!

Torek 19.2.
ob 19. uri –  Film teater  – BOG, LE KAJ SMO ZAGREŠILI, Francija, komedija (1h 37min) Igrajo: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Frédéric Chau, Medi Sadoun, Noom Diawara, Frédérique Bel, Emilie Caen, Julian Piaton. Vplivni odvetnik Claude in njegova žena Marie izhajata iz ugledne in premožne francoske družine, zato se le stežka privajata na ljubezensko izbiro njunih hčera, ki so se vse po vrsti poročile s tujci – muslimanskim Arabcem, španskim Židom in Kitajcem. Ker se vsa družinska srečanja končajo z neprijetnimi rasnimi predsodki in prepiri, razočarana starša vse upe o čistokrvnemu francoskemu zetu polagata na najmlajšo hčerko. Ta si za partnerja res najde katoličana, toda njegova temna polt v družini znova povzroči nemalo zabavnih in kaotičnih nesporazumov.

Četrtek 21.2
ob 19.30 uri –  NE POZABITE NA ROŽE,

                                 odrska izpoved Polone Vetrih

                         (gledališki abonma in izven) SNG Drama Ljubljana

Petek 22.2.
ob 19. uri – KONCERT GODALNEGA IN SIMFONIČNEGA

                        ORKESTRA  GŠ ZAGORJE  S SOLISTI  – Glasbena šola Zagorje

Sobota 23.2.
ob 19. uri –  NAJLJUBŠA,  ZDA, Velika Britanija, Irska, zgodovinska kostumska komična drama (1h 59min). Igrajo: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Faye Daveney, Emma Delves. Novi film priznanega grškega režiserja Yorgosa Lanthimosa s kar petimi nominacijami za ZLATI GLOBUS. Zgodba je postavljena nekoliko stoletji v preteklost in sledi kraljici Anni, eni izmed manj poznanih angleških monarhinj, ki je vladala v začetku 18. stoletja, in dogajanju na njenem dvoru. Kraljica je zelo slabega zdravja, tako fizičnega kot mentalnega. Anglijo tako iz njene sence vodi dama po imenu Sarah, kraljičina dobra prijateljica in izkušena manipulatorka. Vse poteka idilično, dokler na dvor ne prispe kraljičina sorodnica, bivša aristokratinja Abigail, ki zelo hitro postane kraljičina najljubša oseba.
Film je prejel 10 nominacij za nagrado OSKAR za NAJBOLJŠO GLAVNO IGRALKO, NAJBOLJŠI STRANSKI IGRALKI, NAJBOLJŠO FOTOGRAFIJO, NAJBOLJŠO KOSTUMOGRAFIJO, NAJBOLJŠEGA REŽISERJA, NAJBOLJŠO FILMSKO MONTAŽO, NAJBOLJŠI FILM, NAJBOLJŠO SCENOGRAFIJO, NAJBOLJŠI IZVIRNI SCENARIJ!

Nedelja 24.2.
ob 10. 30 uri –  KAKO IZURITI SVOJEGA ZMAJA 3 3D, ZDA, animirana družinska pustolovščina (1h 44min) V novem poglavju nepozabne pustolovščine mladi Viking Viki (Hiccup) in zmaj Brezzobi (Toothless) končno le spoznata svoji usodi – on kot poglavar otoka Berk ob boku prijateljice Astrid in zmaj kot vodja svoje vrste. Po naključju naletita na skriti svet zmajev, Brezzobi pa spozna prikupno zmajčico Svetli bes. A kmalu Vikingom preti nevarnost, zapustiti morajo svoj edini dom, ki so ga poznali, se odseliti v bolj varne kraje in odkriti skriti svet, za katerega so mislili, da je le mit. Vikija in Brezzobega doleti največja grožnja do sedaj, ki bo njuno prijateljstvo kot še nikoli do sedaj postavila na preizkušnjo in boriti se bosta morala za to, kar jima največ pomeni. Film je sinhroniziran v slovenščino.

ob 19. uri –  MARIJA ŠKOTSKA, Velika Britanija, zgodovinska drama (2h 4min)
Igrajo: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, Gemma Chan, Martin Compston, Ismael Cordova, Brendan Coyle, Ian Hart, Adrian Lester, James McArdle, David Tennant, Guy Pearce…Marija, ki je bila rojena kot škotska kraljica in se je pri šestnajstih letih poročila s francoskim kraljem, dobro leto kasneje pa ovdovela, se sooča s pritiski, da se mora ponovno poroči. Odloči se, da se vrne v rodno Škotsko, da zasede svoj zakoniti prestol. Ker sta Škotska in Anglija spadali pod vladavino nepremagljive kraljice Elizabete I., Marijina namera, da s prestola zrine svojo sestrično, povzroči oster boj med mladima kraljicama ter ogrozi Elizabetino suverenost. Tekmici v dokazovanju moči in ljubezni, predvsem pa regentki v moškem svetu, se morata odločiti, kako bosta igrali igro zakona proti neodvisnosti. Izdaja, upor in zarota znotraj obeh dvorov ogrožajo oba prestola – in za vedno spremenijo potek zgodovine.

Ponedeljek  25.2.    POČITNIŠKA FILMSKA MATINEJA
ob 10.30 uri –  SPIDER-MAN: NOVI SVET, ZDA, animirani
V zgodbo nas popelje najstnik iz Brooklyna Miles Morales, ki nam razkrije neomejene možnosti Spider-Manovega sveta, pa tudi to, da ni sam.

Film je sinhroniziran v slovenščino.

ob 19. uri – NAJLJUBŠA,  ZDA, Velika Britanija, Irska, zgodovinska kostumska komična drama

Torek 26.2.             POČITNIŠKA FILMSKA MATINEJA
ob 10.30 uri – RALPH  RUŠI  INTERNET: RAZBIJAČ RALPH 2, ZDA, animirana komična pustolovščina (1h 52min). Anti junak video igrice, Ralph in njegova prijateljica Vanellope von Schweetz, navigirata v najbolj raziskanem, prostranem in dinamičnem svetu Interneta, v iskanju nadomestnega dela za Vanellopino video igrico. Film je prejel 1 nominacijo za nagrado OSKAR za NAJBOLJŠI ANIMIRANI FILM! Film je sinhroniziran v slovenščino.

ob 19. uri –  Film teater  – MARIJA ŠKOTSKA, Velika Britanija,

                                                        zgodovinska drama

Sreda 27.2.              POČITNIŠKA FILMSKA MATINEJA
ob 10.30 uri – LEGO FILM 2, Danska, Kanada. Norveška, Avstralija, ZDA, animirana akcijska  komična pustolovščina (1h 46min) Igrajo: Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett, Tiffany Haddish, Stephanie Beatriz… Le malokateri film je navdušil publiko in kritike tako, kot je to storil LEGO FILM leta 2014. Sedaj na platna prihaja drugi del! Animirani film LEGO FILM 2 se nadaljuje tam, kjer je njegov predhodnik končal. Državljani LEGO sveta se spopadajo z nevarno grožnjo, ko LEGO DUPLO osvajalci iz vesolja začnejo svoj uničevalski pohod. Zdaj je vse odvisno od Emmeta, Lucy, Batmana in njihovih prjateljev. Ali jim bo uspelo premagati ogromne stvore in ponovno vzpostaviti harmonijo LEGO vesolju?

Četrtek  28.2.              POČITNIŠKA FILMSKA MATINEJA
ob 10.30 uri – SNEŽNA KRALJICA – DEŽELA ZRCAL, Rusija, animirana družinska pustolovščina (1h 27min). Glavna junakinja je deklica Gerda, ki je v svoji družini edina brez daru čarobnih moči. Nekega dne zlobni kralj Harald, ki čarovnijo vidi kot grožnjo „navadnim” ljudem, izžene vse čarovnike, tudi Gerdino družino, v Deželo zrcal. Gerda lahko svojo družino, ostale čarovnike in magijo reši samo na en način – odkriti mora svoje čarobne moči in edina oseba, ki ji pri tem lahko pomaga, je Snežna kraljica.  Film je sinhroniziran v slovenščino.

Petek 1.3.                    POČITNIŠKA FILMSKA MATINEJA
ob 10. 30 uri – RALPH  RUŠI  INTERNET: RAZBIJAČ RALPH 2, ZDA,
animirana komična pustolovščina

ob 19. uri – VEDRINA, ZDA, triler (1h 46min)
Igrajo: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Diane Lane, Jason Clarke, Djimon Hounsou, Jeremy Strong…. Na majhnem karibskem otoku prične kapitana ribiške ladje (Matthew McConaughey) preganjati skrivnostna preteklost, potem ko se nanj po pomoč obrne njegova nekdanja žena (Anne Hathaway). Slednja ga namreč prosi, naj ubije njenega sedanjega moža. Kmalu se izkaže, da kapitanova nova realnost ni tisto, kar se zdi na prvi pogled.

Sobota 2.3.                 POČITNIŠKA FILMSKA MATINEJA
ob 10.30 uri –  KAKO IZURITI SVOJEGA ZMAJA 3 3D , ZDA,

                                 animirana družinska pustolovščina

ob 19. uri – MOŽ IZ OZADJA, ZDA, biografska komična drama (2h 12min)
Igrajo: Alison Pill, Amy Adams, Steve Carell, Christian Bale, Sam Rockwell
Pozabite na vse, kar mislite, da veste. Film, ki se razteza prek polovice stoletja, ponuja črnega humorja poln in pogosto nelagoden insajderski pogled na izkoriščanje in zlorabo institucionalne moči in oblasti. Naslovnega junaka, Dicka Cheneyja (Christian Bale), spremlja na njegovi poti od električarja na podeželju Wyominga do dejanskega predsednika Združenih držav Amerike, in v spretni režiji Adama McKaya intimno, drzno in na humoren način prikazuje dva njegova obraza – Cheneyja kot predanega družinskega očeta in kot političnega mojstra marionet.

Nedelja 3.3.
ob 19. uri – VEDRINA, ZDA, triler

Ponedeljek 4.3.
ob 19. uri – MOŽ IZ OZADJA, ZDA, biografska komična drama

Torek 5.3.
ob 19. uri –  Film teater – KAFARNAUM, Libanon, Francija (2h)
igrajo: Nadine Labaki, Zain Alrafeea, Yordanos Shifera, Boluwatife Treasure Bankole.Dvanajstletni deček Zain, ki odrašča v najhujši revščini in bedi bejrutskega sluma, se odloči tožiti starša, ker sta ga privedla v svet brez varnosti, ljubezni, prihodnosti in najbolj osnovnega dostojanstva. V svet, ki ga je oropal vseh pravic. Libanonska režiserka Nadine Labaki je z naturščiki, ki na ulicah Bejruta živijo usode svojih likov, ustvarila presunljiv protestni krik zanemarjenih in zlorabljenih otrok, ki v družbi in pred zakonom niso le nevidni, temveč zanju ne obstajajo.

DIGITALIZACIJO V DELAVSKEM DOMU ZAGORJE JE SOFINANCIRAL SLOVENSKI  FILMSKI CENTER.

SLAVNOSTNA AKADEMIJA OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

PODELITEV PRIZNANJ IN PLAKET dr. SLAVKA GRUMA

Četrtek, 7. februar  2019  ob 19.30 uri
Velika dvorana KCDD
ZDRAVLJICA

SLAVNOSTNI GOVORNIK
MATJAŽ ŠVAGAN
Župan občine Zagorje ob Savi

PODELITEV PRIZNANJ dr. SLAVKA GRUMA

Nagrajenci:
BERTA JUVAN
LUTKOVNA SKUPINA LUKI

NASTOPAJOČI:
DITKA ČEPIN IN FERI LAINŠČEK

RAZSTAVE

GALERIJA MEDIJA

RAZSTAVA UDELEŽENCEV
26. MEDNARODNE LIKOVNE KOLONIJE
»IZAK« LIPOVCI 2018

SREDA, 6. februar 2019
ob 18. uri

AVLA
RAZSTAVA
FD GOGA ZAGORJE

ČETRTEK, 7. februar 2019
                   ob 18. uri    

VALENTINOVA PREDSTAVA ZA IZVENGLEDALIŠKI ABONMA IN IZVEN

SNG Drama Ljubljana

NE POZABITE NA ROŽE
odrska izpoved Polone Vetrih

ČETRTEK, 21. februar 2019
ob 19. 30 uri

Gledališče med zvezdami

PREDSEDNICE
črna komedija

ČETRTEK, 14. marec 2019
ob 19.30 uri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven − nine =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.