PROGRAM PRIREDITEV IN KINO PREDSTAV DD ZAGORJE – NOVEMBER 2018

PROGRAM PRIREDITEV IN KINO PREDSTAV

                     ZA MESEC  NOVEMBER  2018

Četrtek 1.11. – NI KINO PREDSTAV

Petek 2.11.
ob 10.30 uri – ZVERJASEC IN ZVERJAŠČEK, Velika Britanija, Nemčija,
animirana risanka v dveh delih (54min) .Čarobna zgodba govori o miški, ki gre na sprehod v gozd, da bi našla lešnik. Tam sreča tri plenilce, lisico, sovo in kačo, ki jo želijo pojesti. Pogumna miška mora uporabiti svojo pamet in iznajdljivost, da bi preživela. Vsem trem pove, da gre na obisk k Zverjascu, ki je grozljiva zverina in plenilci vsi prestrašeni zbežijo. Miška postaja vedno bolj drzna. Nihče v gozdu se je ne upa dotakniti. Za zadnjim ovinkom pa se znajde iz oči v oči z zverjo, ki je plod njene domišljije, z Zverjascem. Znova mora biti miška dovolj premetena, da uide nevarnosti. Končno najde svoj lešnik in ga v miru poje.

Film je sinhroniziran v slovenščino.

ob 19. uri – BOHEMIAN RHAPSODY, ZDA, VB (glasbena biografska drama (2h 20min) Igrajo: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Tom Hollander, Allen Leech, and Mike Myers. Bohemian Rhapsody je epska zgodba o legendarni rock skupini Queen in pevski legendi Freddieju Mercuryju – človeku, ki je verjel v sebe in svojo glasbo takrat, ko nihče drug ni. Podiral je vse stereotipe in kršil vsa pravila, s tem pa postal ena največjih glasbenih ikon vseh časov. Film je močan poklon Queenom, njihovi glasbi in izjemnemu pevcu Freddie Mercury, ki je kljuboval stereotipom in prestopal meje ter postal eden najljubših zvezdnikov na planetu. Film spremlja strm vzpon benda skozi legendarne pesmi in revolucionaren zvok, njihov grozeči konec, ko je Mercuryjev življenjski slog ušel z vajeti, ter njihovo zmagovalno ponovno združitev na večer Live Aida, ko je Mercury, soočen s smrtonosno boleznijo, povedel bend v enem najveličastnejših nastopov v zgodovini rok glasbe. Pri tem pa utemelji zapuščino benda, ki je bil vedno bolj kot družina in ki vse do današnjega dne še naprej navdihuje avtsajderje, sanjače ter ljubitelje glasbe.

Sobota 3.11.
ob 19. uri – BOHEMIAN RHAPSODY, ZDA, Velika Britanija,
glasbena biografska drama

Nedelja 4.11
ob 17. uri – ZVERJASEC IN ZVERJAŠČEK, Velika Britanija, Nemčija,
animirana risanka v dveh delih (54 min)

Ponedeljek  5.11.
ob 19. uri – BOHEMIAN RHAPSODY, ZDA, Velika Britanija,
glasbena biografska drama

Torek 6.11.
ob 19. uri – Film teater: CODELLI, Slovenija, dokumentarni film (1h 25min)
Igrajo: Primož Bezjak, Doroteja Nadrah, Katarina Stegnar, Mojca Fatur, Maša Kagao Knez, Grega Zorc in drugi. Codelli je igrano-dokumentarni film o malo znani afriški avanturi znamenitega slovenskega izumitelja, barona Antona Codellija, znanega tudi po tem, da je leta 1898 v Ljubljano pripeljal prvi avtomobil. V filmu izvemo, da je Codelli med letoma 1910 in 1915 v afriškem Togu sredi džungle zgradil radiotelegrafsko postajo, s katero je prvi na svetu vzpostavil brezžično povezavo med Afriko in Evropo. Leta 1912 je v Togu s filmskim pionirjem Hansom Schomburgkom osnoval filmsko produkcijo. Posnela sta nekaj dokumentarcev in Belo boginjo iz Wangore, enega prvih igranih filmov, kadarkoli posnetih v Afriki.

ob 19. uri –  OSREDNJE SOOČENJE ŽUPANSKIH KANDIDATOV ( avla )

Četrtek 8.11
ob 18. uri – LIKOVNA SKUPINA LIKI ZAGORJE – razstava ( avla )

Petek  9.11.
ob 18.30 uri – POLICIJSKI  ORKESTER in ZAGORSKI OKTET 
                         koncert

Sobota 10.11.
ob 19. uri – DEKLE V PAJKOVI MREŽI, VB, Nemčija, Švedska, Kanada, ZDA, kriminalni triler Igrajo: Claire Foy, Sylvia Hoeks, Lakeith Stanfield, Stephen Merchant, Vicky Krieps…….
Dekle v pajkovi mreži, ki ga je napisal David Lagercrantz, ponovno srečamo junaka iz prejšnjih delov Stiega Larssona, hekerico Lisbeth Salander in novinarja Mikaela Blomkvista, ki se tokrat zapleteta v nevarno mrežo vohunstva, spletnega kriminala in politične korupcije. Strah, napetost in nove grožnje, s katerimi se bosta nenadoma spopadala, bodo prisilili brezkompromisnega lovca na resnico in ekscentrično, vendar genialno računalničarko, da ponovno združita moči.

Nedelja 11.11.
ob 19. uri – LITTLE ITALY, ZDA, Kanada, romantična komedija
(1h 42min). Igrajo: Hayden Christensen, Emma Roberts, Alyssa Milano, Danny Aiello,Andrea Martin
Ob povratku domov se Nikki Angioli (Emma Roberts) zave, da se je v četrti, v kateri je odraščala, marsikaj spremenilo. Pa vseeno prav tu – na kraju, na katerem se hkrati zdi, da je čas obstal – nikki najde ljubezen v sovražnikovih vrstah. Ko očeta konkuenčnih picerij izvesta, da sta se njuna potomca zaljubila, se odločita prirediti kuharski obračun. Medtem mlada dvojica ni edina, ki mora skrivati ljubezen.

Ponedeljek 12.11.
ob 19.00 uri – DEKLE V PAJKOVI MREŽI VB, Nemčija, Švedska, Kanada,
ZDA, kriminalni triler

Torek 13.11.
ob 19.30 uri – MENOPAVZA ( gledališka predstava za izven )
Špas teater Mengeš

Četrtek 15.11.
ob 18. uri  – Regijska razstava likovnih ustvarjalcev Osrednje Slovenije, 
JSKD OI Zagorje ob Savi, galerija Medija

Petek 16.11.
ob 19. uri – LITTLE ITALY, ZDA, Kanada, romantična komedija

Sobota 17. 11.
ob 19. uri – OVERLORD , ZDA, akcijska misteriozna grozljivka (1h 49min)
Igrajo: John Magaro, Wyatt Russell, Pilou Asbak, Bokeem Woodbine, Jacob Anderson. Nekaj dni pred Zavezniško invazijo na Normandijo, skupina Ameriških vojakov – padalcev dobi zaupno nalogo, ki je bistvena za uspeh celotne operacije. Namreč morajo uničiti nemški radijski stolp, ki se nahaja v odročnem majhnem mestecu. Po nesrečnem strmoglavljenju letala se znajdejo globoko za sovražnikovo črto. Potem ko končno dosežejo svoj cilj, ugotovijo da se morajo poleg nacističnih vojakov boriti tudi proti grozljivim, krvavim in nasilnim bitjem, ki so posledica skrivnega nacističnega eksperimenta.

Nedelja 18.11.
ob 18. uri – MUZIKAL BRILJANTINA
                     PROSPOT Radovljica

Ponedeljek  19.11.
ob 19. uri – OVERLORD , ZDA, akcijska misteriozna grozljivka

Torek 20.11.
ob 19. uri – Film teater: NAJVEČJI DAR, Španija, igrani dokumentarni film

(1h 45min). Igrajo: Juan Manuel Cotelo, Santi Rodriguez, Carlos Aguillo, Ines Sajara, Carlos Chamarro, Jorge Garcia Morilci, ki prosijo odpuščanja, žrtve, ki odpustijo in objamejo svoje sovražnike … Kot bi imeli pred seboj fikcijo, a vendar je realnost. Nikoli še nismo v filmih videli česa takega. Film govori o ljudeh, ki so izvajali zlo nad drugimi in o tistih, ki so to zlo – večkrat nedolžni – trpeli. Na neki točki življenja so spoznali, da jim jeza ne pomaga, le bolj grenke jih dela. Zato so se odločili spremeniti pogled in odpustiti. Do prelomnega trenutka so prišli tudi izvajalci terorja, se pokesali za zločine. Režiser Juan Manuel Cotelo poskuša dokazati, da odpustiti in prositi za odpuščanje ni nemogoče, še več, da se življenje po tem koraku razcveti. Največji dar nam preko resničnih zgodb sprave kaže, da odpuščanje postavi konec vsaki vojni. V Španiji, na Irskem, v Franciji, Mehiki, Kolumbiji, Ruandi… konstruktivna moč odpuščanja ne pozna meja.

Sreda 21.11.
ob 19.30 uri – JEKLENE MAGNOLIJE ( gledališki abonma in izven )
Gledališče Koper in SNG Nova Gorica
Sobota 24.11.
ob 16. uri – POROČNI SEJEM ( steklena dvorana )

ob 19. uri – KONCERT ORKESTRA HARMONIK 
GLASBENE ŠOLE ZAGORJE

Nedelja 25.11.
ob 19. uri – SODNICA, Velika Britanija, drama (1h 45min)
Igrajo: Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead, Ben Chaplin, Rosie Cavaliero. Fiona Maye (Emma Thompson) je ugledna in sočutna angleška sodnica, ki se ukvarja z zahtevnimi primeri družinskega prava. Njena predanost delu pa zahteva svoj davek, saj se njen zakon z ameriškim profesorjem Jackom (Stanley Tucci) začne krhati. Jack jo zapusti, ona pa se v iskanju stabilnosti še bolj posveti sodniškemu delu. Tako dobi primer mladoletnega fanta Adama (Fionn Whitehead), ki iz verskih razlogov zavrača transfuzijo krvi, ki bi mu rešila življenje. Po tem, ko sliši argumente njegovih staršev in zdravstvenih delavcev, se odloči za nenavaden korak in ga osebno obišče v bolnišnici. Želi se namreč prepričati, ali se Adam zaveda morebitnih posledic zavrnitve transfuzije. Po pogovoru jo Adam prosi, naj še malo ostane pri njem. Njen obisk močno vpliva na oba in med njima se začne tkati čustvena vez. Fiona razsodi v prid bolnišnice, in Adam prisilno dobi transfuzijo krvi. Po tem se želi Adam vedno bolj zbližati z njo, pošilja ji pisma in pesmi, vendar pa se Fiona kot odrasla ženska odloči, da bo do dečka vzpostavila distanco. Medtem se Jack vrne domov, Adam pa ponovno zboli za rakom. Ker je zdaj že polnoleten osemnajstletni fant, zavrne zdravljenje, za Fiono pa so to eni najtežjih trenutkov v življenju .

Ponedeljek 26.11.
ob 19. uri – SODNICA, Velika Britanija, drama

Torek 27.11.
ob 19. uri – Film teater: PEKEL, ZDA, triler (1h 36min)
Igrajo: Jean-Claude Van Damme, Pat Morita, Danny Trejo, Gabrielle Fitzpatrick, Larry Drake, Vincent Schiavelli, Jaime Pressly, Ford Rainey….
Eddie Lomax je vojaški veteran, utrujen od življenja, ki tava po puščavi in razmišlja o samomoru. Srečanje z brutalneži iz bližnjega mesta, ki mu ukradejo motor in ga pretepejo skoraj do smrti, v njem zaneti ogenj maščevanja. S pomočjo starega indijanskega prijatelja Johnnyja, iznajdljivega pomočnika Jubala Earlyja, prikupne natakarice Rhonde in še nekaterih dobrih ljudi Eddie za vedno opravi s skupino nasilnežev, ki je terorizirala mestece. Na koncu filma voznik avtobusa povabi natakarico Dottie v kino, kjer si bosta ogledala japonski film Yojimbo…….

Petek 30.11
ob 17. uri – GRINCH, ZDA, Kitajska, animirana družinska komedija
(1h 30min). Čudaški Grinch živi samotarsko življenje v jami blizu mesteca Kdolsko. Družbo mu dela zvesti prijatelj, psiček Maks. Svoje bivališče sta si uredila z izumi in izpopolnjenimi tehničnimi napravami, ki jima lajšajo vsak dan. Grinch se pretežno zadržuje doma, prebivalce Kdolskega vidi le takrat, ko mu zmanjka hrane in mora po nakupih. Vsako leto pa mu prebivalci Kdolskega, Kdoji, dneve pred božičem pokvarijo z vedno večjimi, svetlikajočimi in glasnimi praznovanji. In ker se letos Kdoji odločijo, da bo božič še trikrat večji kot običajno, Grinchu prekipi in se odloči, da bo ukradel božič. Da bo naposled le imel mir in tišino, se odloči, da se bo na predvečer božiča preoblekel v Božička. Film je sinhroniziran v slovenščino.

Sobota 1.12.       
ob 19. uri – BIG BAND ZAGORJE – NOVOLETNI  KONCERT

Nedelja 2.12.
ob 10.30 uri – GRINCH, ZDA, Kitajska, animirana družinska komedija

ob 19. uri – ROBIN HOOD, ZDA, akcijska pustolovščina (1h 56min)
Igrajo: Taron Egerton, Jamie Dornan, Ben Mendelsohn, Jamie Foxx, Paul Anderson, Eve Hewson, Joshua Herdman, Tim Minchin, Björn Bengtsson, Ian Peck, Antonio Lujak, Declan Hannigan, Nasser Memarzia, Yun Lai, Avant Strangel, Nicholas Wittman, Yasen Atour, Cornelius Booth, Kane Headley-Cummings, Roderick Hill. V vojni utrjeni križar in mavrski poveljnik združita moči in se dvigneta v upor proti podkupljivi in pokvarjeni angleški kroni. Odlični akcijski prizori, premišljena bojna koreografija in brezčasna romanca o ikoni in legendi, ki jo danes poznamo pod imenom Robin Hood.

Ponedeljek 3.12
OTVORITEV FOTOGRAFSKE RAZSTAVE
                    RETROSPEKTIVA DOGAJANJA V KC DD ZAGORJE
                    V LETU 2018 ( avla )

ob 18. uri – OTVORITEV RAZSTAVE DEL UDELEŽENCEV
                     55. SLIKARSKE KOLONIJE IZLAKE ZAGORJE 
( galerija Medija )

ob 19. uri – ROBIN HOOD , ZDA, akcijska pustolovščina
 

DIGITALIZACIJO V DELAVSKEM DOMU ZAGORJE JE SOFINANCIRAL SLOVENSKI FILMSKI CENTER.

 

GLEDALIŠKA PRESTAVA ZA IZVEN

MENOPAVZA

HIT glasbena komedija o ženskah in spremembah!

TOREK, 13. november 2018
ob 19.30 uri

 

GLEDALIŠKI ABONMA IN IZVEN

 

JEKLENE MAGNOLIJE

SREDA, 21. november 2018
ob 19.30 uri

M U Z I K A L

 

R A Z S T A V E

Galerija MEDIJA

 

PONEDELJEK, 3. december 2018
ob 18. uri
 

Otvoritev razstave del

udeležencev 55. Slikarske kolonije
Izlake – Zagorje

 

REGIJSKA RAZSTAVA LIKOVNIH USTVARJALCEV
OSREDNJE SLOVENIJE
NA TEMO

>> SPOMIN NA CANKARJEVE MISLI <<  ČETRTEK,  15. november 2018 ob 18. uri

 

                                  A  V  L  A

 

                  LIKOVNA SKUPINA DOM ZAGORJE
                  ČETRTEK,  8. november 2018 ob 18. uri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen + twelve =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.