Prevozi po Sloveniji

AVTO, TAKSI, BUS, VLAK, KOLESA… DOBRE POVEZAVE, CESTA, ŽELEZNICA, LETALIŠČE

INFO O PROMETU

info@promet.si  

TEL: 1970 ali 080 15 03 TEL: 1987

   

VINJETE

Letna vinjeta za tekoče leto velja od 1. decembra predhodnega leta do 31. januarja prihodnjega leta (skupaj 14 mesecev).

Polletna vinjeta (samo za motorna kolesa) velja šest mesecev od dneva njenega nakupa,oziroma do preteka zadnjega dneva v šestem mesecu, če v šestem mesecu takšnega dneva ni.
Mesečna vinjeta velja od trenutka nakupa vinjete do preteka dneva, ki ima isto številko en mesec po dnevu njenega nakupa, oziroma do preteka zadnjega dneva v mesecu, če v naslednjem mesecu takšnega dneva ni.

Tedenska vinjeta velja sedem zaporednih koledarskih dni od vključno dneva, ki ga določi uporabnik ob nakupu vinjete.

 

POTOVANJE PO SLOVENIJI

Slovenija je v zadnjih 10 letih zgradila cestni križ – avtocestno povezavo preko celotne Slovenije. Ob avtocestah imamo sodobna počivališča in hitrejši dostop do želenega cilja. Tako danes ni problem iti v kino iz Celja v Maribor in na kavo v Portorož. Mobilnost in povezave so odlične in tudi z različnimi navigacijskimi napravami so že zajeta vsa pomembna mesta in kraji v Sloveniji.

Železniška povezava je malo starejša, vendar dobro prevozna in pokriva tudi celotno Slovenijo. Znamenitost v Sloveniji je pravi stari turistični vlak, ki vas popelje po najlepšem predelu Slovenije. Cene so ugodne, prav tako povezave s tujino.

Vsa večja mesta po Sloveniji imajo svoj mestni in primestni promet. S pomočjo kart mesta in linijskih povezav so vam dostopni muzeji, gledališča, okoliška turistična infrastruktura. Ne ne pozabimo, v skrajni sili tudi taxi službe delujejo.

Da ne pozabimo, vedno bolj je zaželeno, da si kraje in okolico ogledamo bolj ekološko. Zato so v večjih centrih tudi rent-a-bajki – izposojevalnice koles.  Zadeva je zelo preprosta in enostavna. Plačaš, odpelješ se do svoje točke in v bližini, kjer imajo “štante” za kolo, parkiraš in brezskrbno ogledaš, kaj te zanima.

Kljub temu, da nas je po številu prebivalstva kot za Dunaj ali Munchen, je pokrajina razgibana in zanimiva. In ne bo se vam zgodilo, da boste v nekaj urah ali dnevih končali z ogledi…

SE VIDIMO PONOVNO PRIHODNJE LETO…

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.