Požen ga hudiča na vrh Vršiča! ?? Red Bull Goni Pony

RED BULL GONI PONY
Sobota, 3. junij 2017

Požen ga hudiča na vrh Vršiča! ??  Red Bull Goni Pony

Vzpon na Vršič – “kolesarski Triglav”, oziroma obvezna trofeja vsakega resnega slovenskega kolesarja. Merjeno od hotela Lek v Kranjski Gori 13,5 kilometrov vzpona z 801 višinskim metrom na 1611 metrov nad morjem. Naklon do 10,8 %, 24 s kockami tlakovanih serpentin. Lani je ciljno črto na vrhu prelaza prečkalo 573 tekmovalcev in tekmovalk. Aktualni rekord: 45 minut in 26 sekund.

Kolo Pony – Klasika mnogih generacij slovenskih in jugoslovanskih pionirjev ter mladincev že od konca šestdesetih let. Zložljivo kolo z 20-palčnimi obročniki in brez prestav je bilo najboljše darilo ob birmi ali odličnem šolskem uspehu.

Uradni začetek Red Bull Goni Pony akcije je ob 10.00 v centru Krajnske Gore (nasproti bara Vopa) – čas za registracijo, tehnični pregled koles in ocenjevanje retro stila. Predvsem pa je čas pred začetkom dogodka namenjen spremljevalnem programu, ki je vsako leto bogatejši in bolj zanimiv. Po končanem tekmovanju pa sledi retro zabava v Kranjski Gori z Elvis Jackson & Happy Ol’ McWeasel.

VEČ INFORMACIJ

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here