Posavci pripravljajo peti festival tematskih poti

festival_pohodnistva_2017

Posavci pripravljajo peti festival tematskih poti

Občine Posavja in drugi območni turistični ponudniki, združeni pri projektu posavskega pohodništva, bodo letos pripravili skupaj več kot 30 pomladnih in jesenskih prireditev oz. pohodov 5. Posavskega festivala tematskih poti. Ta je del širšega projekta Slovenija hodi, ki pod skupno znamko združuje območja s tovrstnimi organizirani prireditvami.

Vodja projekta iz krškega Centra za podjetništvo in turizem Ksenja Kragl je na današnji predstavitvi festivala v Termah Čatež povedala, da s sodelovanjem šestih občin širšega Posavja, območnih turističnih ponudnikov in zavodov pripravljajo festival, ki ponuja organizirane pohodniške, kolesarske in konjeniške ture.

Vse so strokovno vodene, dopolnjene z izobraževalnimi vsebinami in domačo kulinariko. Hkrati pa posavsko območje, ki ga zaznamujejo rečne doline, številni gradovi in gostoljubnost, ponuja pestro izbiro namestitve.

Njegovo slikovito in z lokalnimi zgodbami bogato območje je primerno tudi za pohodništvo, kolesarjenje in družinske ali skupinske potepe. Novost letošnjega festivala pa je delitev na njegov pomladni in jesenski del, je dodala.

Posavski festival tematskih poti je priložnost za vse regijske turistične ponudnike. Sicer pa se vanj vključuje čedalje več turističnih in drugih društev, gostincev, vinarjev ter ponudnikov nastanitve.

Posavski 5. festival tematskih poti z več kot 30 organiziranimi turami bodo s tradicionalnim Pohodom po poteh krajevne skupnosti Loka 27. aprila začeli v Loki pri Zidanem mostu. Pomladni del bodo s kolesarjenjem po Oransovi kolesarski poti v Bistrici ob Sotli končali 25. junija, jesenski pa bo potekal med 15. oktobrom in 19. novembrom.

Kraglova je še povedala, da se je festivala lani udeležilo približno 2000 pohodnikov in da se bodo bolj kot za okrepitev števila pohodnikov v prihodnjih letih prizadevali za izboljšanje območne turistične ponudbe.

Akcijo Slovenija hodi 2017 je predstavil direktor združenja Pohodništvo in kolesarjenje Marko Lenarčič, ki je navedel, da ta ponuja pomladne in jesenske pohodne festivale v 11 slovenskih turističnih območjih. Spomladi v Brdih, na Goriškem, Kočevskem, v Posavju, Kranjski Gori, v Zrečah oz. na Rogli, v Kamniško-savinjskih Alpah in Bohinju. V jeseni pa na Goriškem, v Tuhinjski dolini, dolini Soče, Bohinju, Mozirju in Kranjski gori, na osrednjem Štajerskem z Mariborom in s Pohorjem ter v Posavju.

Novinarske konference se je udeležila tudi pomočnica direktorja prodaje in marketinga Term Čatež Alenka Mokrovič Pogačar, ki je dejala, da bodo v tamkajšnjih termah kot regijski največji turistični ponudnik poleg drugih dejavnosti, ki so povezane s kakovostnim preživljanjem prostega časa, gostom ob pomladnih in jesenskih paketih bivanja ponujali tudi možnosti pohodništva in kolesarjenja po Posavju.

vir: krog.sta.si

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + 14 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.