PortoRose – Rose & Rosé Festival

Portorož bo 26. in 27. maja zaživel v znamenju vrtnic, izbrane kulinarike in rosé vin. Rdeča nit festivala, ki bo ponudil vodene degustacije rosé vin, glasbo v živo, vinsko akademijo, kuharski šov, ulične nastope in delavnice za otroke, bo vrtnica Portorož. 

Spoznajte vrtnico Portorož

 

Pred nekaj leti je Portorož dobil svojo uradno vrtnico. Njeni bujni cvetovi, ki med cvetenjem spreminjajo svoj odtenek od živo oranžne do bledo rumene, bodo zagotovo pritegnili vašo pozornost.

Na Festivalu si boste lahko priskrbeli sadiko vrtnice Portorož, ki krasi številne vrtove doma in po svetu.

Vrtnica se prodaja po vseh evropskih državah in v Rusiji, največ pa jih prodajo v Nemčiji. Na etiketi vrtnice je tudi portoroški logotip, ki kupcem sporoča, od kod izvira njeno ime.

Poglejte si, kako se pomladno bohoti v Rožnem vrtu.

 

Izbrana rosé vina

PortoRoseprinaša izbrana rosé vina iz vseh vinorodnih dežel Slovenije, ki jih bo moč degustirati v cvetočem Rožnem vrtu tik ob morju. Slad, svežina, lahkotost, mladost, nežnost, elegantnost in zapeljiva komunikativnost so sinonimi brezmejne lepote nežnejšega spola, pa tudi rosé vin, ki so prav zato vse bolj priljubljena. Po rosé vinih najraje in najpogosteje posegamo spomladni in še zlasti poleti.

Podajo se k morskim jedem, testeninam, pa tudi sladicam. Vedno več odličnih slovenskih vinarjev se odloča tudi za pridelavo mirnih ali penečih se rosé vin. Poskusili jih boste lahko tudi na našem vinskem festivalu. Čas je za dober rosé!

 

Vrtnico slavnih bo letos posadil Jan Plestenjak

V “gredici slavnih”, majhni različici pločnika slavnih, bo kmalu zacvetela tudi vrtnica enega najuspešnejših slovenskih pevcev. O tem, da je Jan povezan s Portorožem in morjem ni dvoma. O tem pričajo številne skladbe, ki govorijo o našem prelepem kraju.

Vrtnico je simbolično že prejel novembra lani v Istrian bistro & Tapas baru, LifeClass Portorož na dogodku Štorje iz bistroja, v soboto, 26. maja, ob 18. uri pa jo bo v družbi župana občine Piran Petra Bossmana in direktorja Turističnega združenja Portorož mag. Igorja Novela posadil v Rožni vrt.

 

Posebni dogodki za ljubitelje rosé vin

V sklopu Festivala bosta potekala dva posebna rožnato obarvana vinska dogodka. Dogodka sta plačljiva, število mest pa je omejeno.

Vodena degustacija s pregledom slovenske odličnosti rosé vin – Rosé Wine­s Masterclass PortoRose2– v organizaciji SloVino Instituta in Centra za gastronomijo in kulturo vina Univerze na Primorskem bo v soboto, 26. maja, v Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož. Kotizacija znaša 40 €. Obvezna je predhodna prijava na info@rose.si.

V nedeljo, 27. maja, pa bo potekala Wine academy Vinakoper z degustacijo istrskih rosé vin. Kotizacija znaša 15 €. Obvezna je predhodna prijava na hisa.refoska@vinakoper.si.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 − 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.