POMAGAJMO DRUŽINI Z DOJENČKOM DO BOLJŠIH BIVALNIH RAZMER

Predsednica Dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src, Cvetka Vereš je na svoji Facebook strani ponovno delila pretresljivo zgodbo družine z Goričkega, ki živi v hiši, ki je v zelo slabem stanju. Vendar pa so, kljub temu, da sami težko živijo ponudili pomoč mamici Sonji.

“Ali še kaj potrebujete za novorojenčka? Jaz bi tudi pomagala. Sicer sem tudi sama v veliki stiski. Živimo brez vode v hiši in s polomljenimi okni. Imam pa nekaj oblačil za dojenčka, saj jih moja hčerka prerasla.”
Tričlanska družina živi v hiši, ki je v zelo slabem stanju. Oče je zaposlen in prejema minimalno plačo, mamica je brez zaposlitve in za svojo 16-mesečno hčerko prejema le otroški dodatek v znesku 70 evrov. Živijo v zelo težkih razmerah, velikokrat so tudi lačni.

Hiša v zelo slabem stanju

Zidovi v hiši so neometani, okna so polomljena, na tleh je le mrzel beton. Kopalnica, če lahko temu tako rečemo je v zelo slabem stanju, segrevajo se le s štedilnikom na drva, ki v teh mrzlih dneh težko ogreje tako velik prostor.
V hiši so najbolj nujna osnovna dela: voda, elektrika, izolacija, ometi, tlaki, ureditev kuhinje in kopalnice. Dobili so peč za centralno kurjavo, imajo nekaj radiatorjev, potrebujejo še cevi. Poleg gradbenega materiala pa družina potrebuje tudi hrano.

ZA INFO KAM POŠLJETE POMOČ …

V Dobrodelnem društvu Pomagajmo odprtih src zato prosijo vse, ki imajo doma gradbeni material oziroma bi lahko kako drugače pomagali, da priskočijo na pomoč družini s 16-mesečnim otrokom, ki nujno potrebuje pomoč.
Več informacij o družini in kako jim lahko pomagate dobite na dobrodelnodrustvo@gmail.com oziroma Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src, Bakovci, Vrtna ul. 15, 9000 Murska Sobota, TRR pri NLB: 02015-0254139042, koda: 26/2017

 

vir : http://sobotainfo.com/novica/lokalno/z-dojenckom-v-hisi-brez-vode-elektrike-s-polomljenimi-okni/128771

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.