Pohodništvo koroška

ČRNA NA KOROŠKEM

Gozdna učna pot Teber

Pot je speljana po gozdnati krajini, ki je danes ponovno zelena, nekdaj pa so industrijski plini močno poškodovali gozdove. Nastala je na pobudo učencev in učiteljev Osnovne šole Črna na Koroškem in gozdarjev Zavoda za gozdove, Krajevne enote Črna na Koroškem. Speljana je po pobočju Tebra za osnovno šolo. Z nje spoznavamo koroško krajino od Črne na Koroškem čez grebene Rezmana, Orožije vse tja do vrhov Pece, Olševe, Smrekovca in Raduhe….

DRAVOGRAD

Gozdna učna pot Dravograd – Grad   

Na poti spoznavamo osnovne naravne zakonitosti, posamezne drevesne vrste, grmovje, matično kamnino, tla, vodni ekosistem, gozdne živali, zvemo pa tudi nekaj o zgodovini Dravograda in o zgodovini starega gradu
Dolžina poti 2 km, krožna
Število vsebinskih točk: 15
Začetek poti: ob gozdu pod ruševinami gradu nad Trabergom
Potreben čas za ogled: 2 uri

Pot za srce  

Pot za srce ali Srčkova pot je dolga približno 5 kilometrov, višinska razlika pa je 180 metrov. Označena je z barvnim kažipotom ter s skoraj dvajsetimi informacijskimi tablami. Sprehod po tej poti nam vzame približno uro in pol, če aktivno raziskujemo znamenitosti, navedene na tablah, pa še več. 

Etnološko naravoslovna pot ‘’Velika uharica’’ Libeliče 

Naravoslovne in etnološke značilnosti Libelič so povezane v točke tematske poti »Velika uharica«, ki vodi po Libeličah in Libeliški Gori. Sprehod po celotni poti zaokrožite v 2 urah, zanimivosti pa opisuje 29 tabel. Na poti se vzpnete do nadmorske višine 612 m, kjer je tudi razgledna točka pri kmetiji Šubernik. Za morebitno vodstvo po poti se dogovorite v Libeličah.


Obmejna panoramska pot Dravograd – Košenjak – Sv. Urban  

Obmejna panoramska pot na Košenjaku vodi po meji z Avstrijo po vrhu Košenjaka do cerkvice sv. Urbana. Pot vključuje naravne in kulturne znamenitosti tega območja in ponudbo Planinskega doma na Košenjaku. Sv. Urban privablja pohodnike in obiskovalce vsakoletnih srečanj ob verskih praznikih z obeh strani meje.

MEŽICA

Mežica pa je tudi izhodiščna toča za planinske izlete na mogočno goro Peco, ki se v vsej svoji lepoti dviga nad krajem. Že stoletja odeta v tančice skrivnostne legende o Kralju Matjažu. Legenda, ki je nastala v 15. stoletju, govori o dobrem kralju, ki se je pred premočno turško vojsko zatekel na goro, ki mu je v eni svojih votlin ponudila zavetje. Le streljaj od votline, kjer se nahaja kip Kralja Matjaža, planinsko društvo Mežica na Mali Peci (1665 m) upravlja prijeten planinski dom.

MISLINJA

Pohodniške poti po Mislinjskem Pohorju

Pot po Završah   

MUTA

Pot orjaških lip

Muška transverzala

Gozdna učna pot Grašin več o poti 

PODVELKA

Gozdna učna pot Rdeči Breg

Razgledna pot na Kapli na Kozjaku

Srčna pot na Kapli na Kozjaku

JANŽEVSKI VRH

RAZGLEDNA POT PO KAPLI

SRČKOVA POT

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − eleven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.