Od Petra do Petra, Pohodniški dan Julijskih Alp, 21.10.2018

Pohodniški dan Julijskih Alp

Pohodniški dan Julijskih Alp

nedeljo, 21. oktobra deset občin Julijskih Alp vabi na vodene pohode po nastajajoči Pohodniške poti Julijske Alpe. V Radovljici bomo hodili Od Petra do Petra ter tako predstavili del 300 km dolge daljinske pohodne poti okoli Julijskih Alp. Sprehodite se skupaj z nami po delu poti, ki bo povezala izjemne razglede, umirjene kotičke in raznoliko kulturno dediščino.

Sprehodite se po delčku poti, ki bo povezala izjemne razglede, umirjene kotičke in raznoliko kulturno dediščino okrog Julijskih Alp.

 

V nedeljo, 21. oktobra vas na organizirane pohode po nastajajoči, več kot 300 km dolgi poti, vabijo destinacije na območju Julijskih Alp. Pohod bo organiziran tudi na radovljiškem delu poti, ki sicer vodi pohodnike od Sankaške koče skozi Begunje, Dvorsko vas, Radovljico in Šobec naprej proti Bledu. Prvi pohod po poti pa bo krenil v obratni smeri s začetkom v Radovljici.

 

Na naši poti bomo povezali dve cerkvi, posvečeni sv. Petru, na poti pa nas bodo spremljali pogledi na čudovito jesensko pokrajino, pristne vasice in dediščina našega podeželja. Na cilju se bomo srečali s pohodniki, ki bodo pot pričeli v Žirovnici.

 

Zbor pohodnikov za ogled Radovljiškega dela pot je ob 9.00 na trgu pred cerkvijo sv. Petra v Radovljici.

Cilj pohoda je cerkvica sv. Petra nad Begunjami, do koder je približno 3 ure lahke hoje.

Povratek v Radovljico je možen peš ali z javnimi avtobusom iz Begunj ob 14.11 ali 15.45.

 

Pohod organizira Javni zavod Turizem in kultura Radovljica.

Večje skupine pohodnikov prosimo, da se na pohod najavite: saso.gasperin@radolca.si

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.