Novice turizem STA…

Objavljen razpis za uvajanje okoljskih znakov za turistične nastanitve

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v uradnem listu objavilo javni razpis za spodbujanje uvajanja in implementacije okoljskih znakov za turistične nastanitve. Okvirna višina nepovratnih sredstev na razpisu znaša 98.000 evrov, višina sofinanciranja za posamezen objekt pa lahko dosega največ 7000 evrov.

Na Koroškem lani rast turističnih nočitev

Turistične nastanitve na Koroškem z več kot 10 posteljami so v letu 2016 zabeležile dobrih 100.700 nočitev, kar je pet odstotkov več kot v letu 2015, kažejo podatki Statističnega urada RS. Največ nočitev so turisti ustvarili v občini Mislinja, predvsem na račun smučišča Kope, sledijo občine Slovenj Gradec, Ribnica na Pohorju in Dravograd.

Hoteli na Obali med velikonočnimi prazniki dodobra zasedeni

Napovedi rezervacij hotelskih zmogljivosti med velikonočnimi prazniki kažejo dober obet za turistične delavce na slovenski obali. V Portorožu, Piranu in Izoli bodo v tem času hoteli več kot 90-odstotno zasedeni, v koprskih nočitvenih zmogljivostih je za zdaj rezerviranih dobrih 70 odstotkov postelj. Ob tem goste čakajo številne prireditve.

Na Bledu za praznike pričakujejo polne hotele

Blejske nočitvene zmogljivosti bodo v času velikonočnih praznikov dobro zasedene. Poleg tujih individualnih gostov, ki prihajajo za praznike, bodo na Bledu tudi udeleženci mednarodnega nogometnega turnirja in mladinskega svetovnega prvenstva v hokeju. Na Bledu so zadovoljni tudi s potekom rezervacij za prihajajočo poletno sezono.

Kupnina za bohinjski hotel Bellevue plačana

Blejsko podjetje Pokljuka, ki je na javni dražbi 10. marca ponudilo največ za propadajoči bohinjski hotel Bellevue, je poravnalo celotno kupnino. Podjetje, ki obljublja prenovo in oživitev znamenitega hotela, je za hotel in depandanso odštelo 720.000 evrov. Izdana so bila tudi vsa potrebna soglasja za izvedbo posla, vendar še niso pravnomočna.

Gostilna in Hotel Maribor vzor sodelovanja podjetništva in varstva kulturne dediščine

Maribor je bogatejši za novo vrhunsko gostilno in hotel. Po prenovi objekta nekdanje restavracije Koper in sosednje stanovanjske stavbe, ki sta vrsto let kazili podobo Glavnega trga, je zrasel sodobni kompleks, ki pa ohranja vse ključne poteze kulturnega spomenika ter tako predstavlja vzor sodelovanja podjetništva in varstva kulturne dediščine.

Kamp Šobec v novo sezono vstopa s prenovljeno komunalno infrastrukturo

Po več kot milijon evrov vredni prenovi komunalne infrastrukture je v petek vrata ponovno odprl Kamp Šobec. Največja pridobitev je nova čistilna naprava, obiskovalci pa bodo najbolj opazili novo leseno ploščad na bajerju. Letos se bodo na Šobcu lotili še gradnje novega objekta z restavracijo in trgovino.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.