Novice Popotniškega združenja Slovenije – Januar 2018

Čas je za nove prostovoljske dogodivščine

Tu je že novo leto in čas za nove začetke. Naj bo letošnje leto nekaj posebnega, naj ti da moč, da dosežeš nekaj posebnega. Naj bo to leto novih priložnosti in zanimivih izzivov. Nekaj priložnosti za nova znanja ti ponujamo pri nas v našem prostovoljskem programu.

Prostovoljski program

Prostovoljski program Popotniškega združenja Slovenije ti ponuja možnost opravljanja različnih del – vse od promocij samega društva in celotne svetovne HI mreže, sodelovanja pri zanimivih projektih, pa do pisanja pravih potopisov o tvojih dogodivščinah po vsem svetu in člankov o popotniških temah. Z veseljem tudi objavljamo tvoje fotografije, grafične objave in kratke popotniške filmčke, dajemo pa tudi priložnost dodatnih izobraževanj in vedno spodbujamo tvoja potovanja. Vabimo te, da v letošnjem letu postaneš naš prostovoljec in tako začneš neko novo pot, polno dogodivščin. Nekaj priložnosti za prostovoljno delo ti ponujamo že v nadaljevanju teh novičk, več pa si lahko prebereš na naših spletnih straneh.

Posnemi film

Prostovoljno delo snemanje in izdelava filmov

Ponujamo ti možnost snemanja filmskega gradiva s tematiko mladinskega turizma, mobilnosti mladih in vseh vrsti potovanj. Tvoja naloga bo tudi montaža v privlačne končne izdelke, ki bo pritegnili širok krog ljudi. Potrebno je, da te to delo veseli in da imaš že potrebno predhodno znanje.

Povej kaj o svojih potovanjih

Prirejanje potopisnih predavanj

Naši HI Hostli so več kot primerni za tvoja potopisna predavanja, zato te vabimo, da prideš in poveš več o svojih doživetjih. Predavanje more biti zanimivo in informativno, z lepo pripravljeno predstavitvijo s kakovostnimi fotografijami. Vsebovati pa mora tudi nekaj nasvetov o sami organizaciji potovanj. Ob pomoči odgovorne osebe prevzameš tudi celotno organizacijo potopisa, vse od dogovora s hostlom do promocije prek socialnih omrežij.

Zamenjaj oblačila

Organizacija SWAP dogodkov

Če že od nekdaj želiš organizirati izmenjavo oblačil, a ne veš, kje in kako, ti sedaj ponujamo prostor v naših HI hostlih. Tvoja naloga bo uspešna priprava SWAP dogodka in tudi njegova izvedba. Poskrbeti bo treba za pravila dogodka, premisliti o postavitvi v prostor in tudi o sami promociji. Ne skrbi, pomagali ti bomo.

Potovanja na Facebooku

Urejanje skupine Poceni potuj in se izobražuj

Popotniško združenje Slovenije ima svojo pravo potovalno Facebook skupino Poceni potuj in se izobražuj. Namen skupine je promocija našega društva in potovanj, pomemben del pa je tudi izmenjava popotniških izkušenj in doživetij. Tvoja naloga bo njeno urejanje s pravičnimi, informativnimi in zanimivimi objavami. Objavljaš lahko vse od člankov, videoposnetkov, pa do navdihujočih citatov in fotografij.

Piši svoje zgodbe

Pisanje potopisov

Dajemo ti priložnost, da napišeš potopis in tako vsem poročaš o doživetjih in novih spoznanjih na svojih potovanjih. Potopisi naj bodo privlačni in zanimivi, morajo pa vsebovati tudi koristne informacije o sami destinaciji in o potovanju. Namen potopisov je namreč tudi to, da so v navdih in v pomoč vsem, ki se bodo za teboj odpravili na potovanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.