Novice in dogodki Medvode

Picture
Picture

Picture
PRAVLJIČNA URA Z USTVARJALNO DELAVNICO (za otroke od 4. leta) 
Ob 17. uri
Kraj in organizator:
Knjižnica Medvode
Picture
Seniorski odsek:   
KUHOVNICA – BLED 

Organizator: PD Medvode
Kontakt in prijave:
031 750 558
E: pdmedvode@pzs.si
Picture
URICE ZA ZDRAVJE 
Ob 19. uri
Kraj: avla Kulturnega doma Medvode
Organizator:
JZ Sotočje Medvode
Kontakt: 041 511 687
E: rok@zavodsotocje.si
Picture
SREDI KRUTE SILE NEŽNO TRAJAM: predstavitev knjige avtorja Mirka Bogomirja Mikliča in pogovor 
Ob 19.30
Kraj in organizator:
Knjižnica Medvode

 

Picture
KNJIŽNE VEČERE SMO PREOBLIKOVALI V KNJIŽNA SREČANJA ZA ODRASLE 
Ob 14.30
Kraj in organizator:
Knjižnica Medvode

 

Picture
OČE – gledališka predstava za ABONMA in IZVEN 
Ob 19.30
Kraj: Kulturni dom Medvode
Organizator:
JZ Sotočje Medvode
E: kultura@zavodsotocje.si 

 

Picture
VEČER KABAREJA: Predstava ‘KATZEN KABARE’ z mednarodnimi nastopajočimi 
Ob 20. uri
Kraj: klub Jedro
Organizator:
JZ Sotočje Medvode
Kontakt: 041 511 687
E: rok@zavodsotocje.si
Picture
Izletniški odsek: REŠKA PLANINA, GOLAVO – POSAVSKO HRIBOVJE 
Organizator: PD Medvode
Prijave na tel: 041 582 208
E: pdmedvode@pzs.si
Picture
ABONMA SOTOČJE: PREDSTAVA OČE 

Spoštovani abonenti in ljubitelji gledališča.

Abonma Sotočje nas bo razvajal tudi v mesecu februarju.
Po muziklu, komediji in baletu bomo tokrat deležni čustvene zgodbe o dementnem očetu in njegovih najbližjih, ki bo v nas prebudila  občutke ljubezni, žalosti, sočutja in neizmerne potrpežljivosti.
V kulturni dom Medvode prihaja nagrajena predstava Oče, tragična farsa francoskega dramatika Floriana Zellerja, za katero je igralec Branko Završan  na sanktpeterburškem festivalu decembra prejel nagrado za najboljšo moško vlogo.
Predstava bo nadomestila predstavo Moški brlog, ki je zaradi daljše bolniške odsotnosti enega od glavnih igralcev gostujoče gledališče žal ne more izvesti.
Vabljeni v kulturni dom Medvode, 15. februarja ob 19.30 . Nekaj vstopnic je še na voljo za izven.

O predstavi:
‘Igra francoskega dramatika srednje generacije Floriana Zellerja (1979) Oče (2012) je izmuzljiva pripoved o dementnem očetu in njegovih najbližjih, ki se soočajo in spopadajo s to srhljivo boleznijo. Avtor je zanjo prejel vse najprestižnejše evropske nagrade, od Molièrove do vseh britanskih nagrad za dramatiko.
Avtor nas v svet dementnega očeta Andréja spretno zapelje tako, da stvari vidimo skozi njegov pogled, ne z vidika hčere Anne, njenega partnerja Pierra ali bolniške negovalke. André si na vso moč prizadeva, da bi v svojem zmedenem svetu našel smisel. Bolezen namreč skokovito napreduje in njene manifestacije se kažejo na različnih ravneh. Pripoved nenehno spodmika naša pričakovanja in mestoma deluje celo kot srhljivka, še posebej takrat, ko se v očetovem stanovanju pojavijo popolni tujci, mestoma pa tudi kot čudna pinterjevska črna komedija.Tako pravzaprav ni mogoče trditi, da se res nahajamo v Andréjevem stanovanju. Prav tako ne moremo biti povsem prepričani, ali ima oče eno ali dve hčeri. In če dve, zakaj njegova druga hči Elise nikoli ne pride na obisk? Ali Anne živi v Londonu ali v Parizu? Kdo so neznanci, ki vstopajo v njegov svet? Jih tako vidi le bolnik in kako jih vidimo mi?
Igra se zelo pretkano poigrava tudi s časom, podobno kot čas bržkone dojemajo ljudje z Alzheimerjevo boleznijo. Po drugi strani pa je preprosta, na videz nezapletena, le da nas ves čas sili k pirandellovskemu vprašanju, kaj je resnica in kakšna ta naša stvarnost pravzaprav sploh je. ‘

Vabljeni!

Picture
PUSTOVANJE V MEDVODAH 

V Medvode prihaja dvojni pustni žur za vse generacije!

Velika pustna zabava se prične v soboto 2. marca ob 21. uri v Športni dvorani Medvode z Pustovanjem po domače. Z nami bosta Natalija Verboten in Petkova pumpa. Glasba bo igrala za staro in mlado, zabava pa bo trajala vse do jutranjih ur. Potekal bo tudi izbor za najizvirnejšo masko, ki bo tudi nagrajena.

V nedeljo 3. marca ob 14. uri pa bo prav tako v Športni dvorani Medvode , potekalo pustovanje za otroke. Za glasbo in ples bodo poskrbeli Skupina Čuki, Plesno mesto ter Otroški program ŽIV ŽAV. Skrivalo se bo tudi veliko pustno presenečenje za najboljše maske.

Za vse obiskovalce je vstop brezplačen.

Vabljeni!

Informacije: info@zavodsotocje.si
Facebook

Picture
ENOSTAV[Č]NICE: RAZSTAVE VIZUALNE POEZIJE 

Vabljeni na razstavo vizualne poezije!

Večina avtorskih del pesnika, urednika, umetnika in spletnega programerja Jake Železnikarja sega v raziskovanje spoja literature in likovne umetnosti; žarišče njegovega ustvarjanja pa se je premaknilo na področje spletne umetnosti in e-literature. Za Hišo na hribu, ki se vsako pozno poletje naseli na Marjeti nad Žlebami, je v sodelovanju z vizualno umetnico Zvonko Tončko Simčič, Mojco Sfiligoj in Francem Cegnarjem zasnoval projekt Enostav[č]nice.

Na Marjeti so v nekakšnih časovnih kapsulah obiskovalce čakale kratke, enostavčne pesmi, ki so jih lahko izbrali in odnesli do Katarine in še naprej do Belega.
Potujoča poezija se je iz Hiše na hribu radoživo razkropila po Polhograjcih, zdaj pa v Knjižnici Medvode – Hiši na sotočju nestrpno pričakuje, da se predate njenemu igrivemu jezik]anju.

Več na povezavah:
Hiša na hribu 
Hiša na hribu, Facebook 

Informacije na telefon: 01 361 30 53 

Kontakt:
E: nfo@knjiznica-medvode.si 
W: www.knjiznica-medvode.si
  

Picture
DAN KULTURE 

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika je v kulturnem domu Medvode potekala osrednja občinska prireditev s podelitvijo priznanj občine Medvode na področju kulture
Tema letošnje osrednje občinske prireditve ob slovenskem kulturnem prazniku je bila pletenica, po kateri nosi ime tudi priznanje občine Medvode na področju kulture.

Pletenico za posebne dosežke so po izboru strokovnega sveta za kulturo Javnega zavoda Sotočje Medvode prejeli ustvarjalci predstave KOS Gledališča Fofite in Urška Rožanc.
Pletenico za življenjsko delo je strokovni svet post humno podelil Branku Kraljeviču. Prevzela jo je žena Barbara Kraljevič
Priznanja sta podelila župan občine Medvode, Nejc Smole in predsednik strokovnega sveta za kulturo Javnega zavoda Sotočje Medvode, Franc Cegnar.
Slavnostna govornica je bila Maša Kavčič, Severjeva nagrajenka in glavna igralka v predstavi Kos, čustven prispevek k prireditvi pa je podal tudi Janez Vencelj.
Nastopali so glasbena skupina Orkestrada in plesalci Studia za svobodni ples, umetniški video pa je prispevala Zvonka T Simčič. Režijo je prevzela Sabina Spanjol.

Vir: http://www.zavodsotocje.si/?t=00300533

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.