Novice in dogodki Medvode

Picture

Picture
Picture
PRAVLJIČNA URA Z USTVARJALNO DELAVNICO (za otroke od 4. leta) 
Ob 17. uri
Kraj in organizator:
Knjižnica Medvode
Picture
14. DOMOZNANSKI VEČER:
KULTURNA DEDIŠČINA MEDVOD (Militarev, Primožič) 

Ob 19.30 
Kraj in organizator:
Knjižnica Medvode
Picture
SLOVENGLISH – neformalni pogovori v angleščini 
Ob 20. uri
Kraj: Kulturni dom Medvode
Organizator: Odbor za mednarodno sodelovanje
E: irena.sonc@gmail.com
Picture
Potopisni večer in otvoritev razstave: GRETA SKVARČA – KITAJSKA 
Ob 19.30
Kraj in organizator:
Knjižnica Medvode
Picture
MEDVODKOVE IGRALNE URICE (za predšolske otroke, ki ne obiskujejo vrtca) 
Ob 9.30
Kraj in organizator:
Knjižnica Medvode
Picture
PREŠERNOV DAN ZA OTROKE 
Ob 16. uri
Kraj: Kulturni dom Medvode
Organizator:
JZ Sotočje Medvode
Kontakt: 041 550 668
E: kultura@zavodsotocje.si 
Picture
PRAVLJIČNI POTEP S KNJIŽNICO MEDVODE IN SUZANO; Slavkov dom 
Ob 10. uri
Kraj in organizator:
Knjižnica Medvode
Picture
MLADINSKO TEKMOVANJE V BREAKDANCEU: KIDZ BATTLE 
Ob 16. uri
Kraj: klub Jedro
Organizator:
JZ Sotočje Medvode
Kontakt: 041 511 687
E: rok@zavodsotocje.si
Picture
O BELEM MUCKU, KI JE BIL ČISTO ČRN – lutkovna predstava (Lutkovno gledališče FRU-FRU) 
Ob 17. uri
Kraj: Kulturni dom Pirniče
Organizator: KUD Pirniče
T: 031 352 772
Picture
PREŠERNA GODBA 
Ob 19. uri
Kraj: Kulturni dom Medvode
Organizator: Godba Medvode
E: info@godba-medvode.si
Picture
ZVOČNA KOPEL Z GONGI 
Ob 19. uri
Kraj: klub Jedro
Organizator:
JZ Sotočje Medvode
Kontakt: 041 511 687
E: rok@zavodsotocje.si
Picture
URICE ZA ZDRAVJE 
Ob 11. uri
Kraj: Zlati kotiček v Mercator centru Medvode
Organizator:
DU Medvode
T: 041 312 316
Picture
REDNI OBČNI ZBOR 
Ob 18. uri
Kraj: Aljaževa domačija
Organizator: KUD JaReM
Kontakt: 051 212 235
E: kud.jarem@gmail.com
Picture
ABONMA SOTOČJE: PREDSTAVA OČE 

Spoštovani abonenti in ljubitelji gledališča.

Abonma Sotočje nas bo razvajal tudi v mesecu februarju.
Po muziklu, komediji in baletu bomo tokrat deležni čustvene zgodbe o dementnem očetu in njegovih najbližjih, ki bo v nas prebudila  občutke ljubezni, žalosti, sočutja in neizmerne potrpežljivosti.
V kulturni dom Medvode prihaja nagrajena predstava Oče, tragična farsa francoskega dramatika Floriana Zellerja, za katero je igralec Branko Završan  na sanktpeterburškem festivalu decembra prejel nagrado za najboljšo moško vlogo.
Predstava bo nadomestila predstavo Moški brlog, ki je zaradi daljše bolniške odsotnosti enega od glavnih igralcev gostujoče gledališče žal ne more izvesti.
Vabljeni v kulturni dom Medvode, 15. februarja ob 19.30. Nekaj vstopnic je še na voljo za izven.

O predstavi:
‘Igra francoskega dramatika srednje generacije Floriana Zellerja (1979) Oče (2012) je izmuzljiva pripoved o dementnem očetu in njegovih najbližjih, ki se soočajo in spopadajo s to srhljivo boleznijo. Avtor je zanjo prejel vse najprestižnejše evropske nagrade, od Molièrove do vseh britanskih nagrad za dramatiko.
Avtor nas v svet dementnega očeta Andréja spretno zapelje tako, da stvari vidimo skozi njegov pogled, ne z vidika hčere Anne, njenega partnerja Pierra ali bolniške negovalke. André si na vso moč prizadeva, da bi v svojem zmedenem svetu našel smisel. Bolezen namreč skokovito napreduje in njene manifestacije se kažejo na različnih ravneh. Pripoved nenehno spodmika naša pričakovanja in mestoma deluje celo kot srhljivka, še posebej takrat, ko se v očetovem stanovanju pojavijo popolni tujci, mestoma pa tudi kot čudna pinterjevska črna komedija.Tako pravzaprav ni mogoče trditi, da se res nahajamo v Andréjevem stanovanju. Prav tako ne moremo biti povsem prepričani, ali ima oče eno ali dve hčeri. In če dve, zakaj njegova druga hči Elise nikoli ne pride na obisk? Ali Anne živi v Londonu ali v Parizu? Kdo so neznanci, ki vstopajo v njegov svet? Jih tako vidi le bolnik in kako jih vidimo mi?
Igra se zelo pretkano poigrava tudi s časom, podobno kot čas bržkone dojemajo ljudje z Alzheimerjevo boleznijo. Po drugi strani pa je preprosta, na videz nezapletena, le da nas ves čas sili k pirandellovskemu vprašanju, kaj je resnica in kakšna ta naša stvarnost pravzaprav sploh je. ‘

Vabljeni!

Picture
OKROGLA MIZA: PRIHODNOST EU 

S prijateljskim mestom Ponte San Nicolò (Italija) sodelujemo v projektu “Imagine Next” v sklopu programa Evropa za državljane, katerega glavni namen je okrepiti sodelovanje državljanov EU pri oblikovanju odločitev na ravni EU. Poudarek je na vključevanju evroskeptikov v dialog o prihodnosti Evrope.

V okviru tega projekta smo v petek 1. februarja 2019 v Mladinskem klubu Jedro organizirali okroglo mizo na temo prihodnost Evropske unije.

Z nami sta bila posebna gosta, evropska poslanka Tanja Fajon in novinar RTV Slovenija Luka Robida. Pogovor je bil sicer namenjen predvsem mladim, ki bodo prvič lahko volili na volitvah za evropski parlament, ga. Fajon pa je odgovarjala tudi na vprašanja bolj izkušenih volivcev.

S pomočjo spletnih strani ec.europa.eu smo pripravili skrajšano obliko vprašalnika Posvetovanje o prihodnosti Evrope, katerega izsledke bom primerjali z izsledki državljanov EU iz pobratenega mesta Crest ter ostalih sodelujočih v projektu »Imagine Next« na srečanju v Ponte San Nicolò od 22. do 26. februarja 2019.
Vprašalnik lahko najdete na povezavi:
https://goo.gl/forms/swEYs5GsJVfeM0VF3 oz. na FB straniMednarodni odbor Medvode . Vljudno vas prosimo, da ga izpolnite ter povezavo delite s prijatelji in sodelavci.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite in z nami razmišljate o prihodnosti Evrope.

Mednarodni odbor Medvode

Picture
DOGODKI V OKVIRU MEDVOŠKE KNJIŽNE TRANSVERZALE 

Prijatelji branja, že sodelujete pri Medvoški knjižni transverzali? V tem tednu bodo v okviru praznovanj kulturnega praznika potekale tri prireditve, kjer boste lahko družine v svoje zloženke (v rubriki Medvodko na obisku: prireditve) zbirale žige.
7. februarja obiščite proslavo ob kulturnem dnevu na OŠ Medvode, OŠ Preska ali pa se 8. 2. udeležite Prešernovega dneva za otroke v Kulturnem domu Medvode. V teh dneh, ko zaradi vremena mogoče težje zbirate žige v rubriki Medvodko na izletu, pa lahko dodate katerega v rubriko Medvodko bere!
Še malo pa bo tu maj, ko bo potekala zaključna prireditev, kjer boste prejeli posebno priznanje, ena od sodelujočih družin pa bo dobila tudi privlačno nagrado.

Informacije na telefon: 01 361 30 53 

Kontakt:
E: nfo@knjiznica-medvode.si 
W: www.knjiznica-medvode.si
  

Picture
NORDIJSKI CENTER BONOVEC

Nordijski center Bonovec je edini športni center z umetno zasneženimi in urejenimi tekaškimi progami v osrednji Sloveniji.
Trenutno je urejena cca. 2,5 km dolga tekaška smučina iz umetnega snega, primerna za klasično in drsalno tehniko. Skladno z ugodnimi vremenski pogoji se bo proga dnevno podaljševala.

Poskrbljeno je za nočno osvetlitev proge, parkirišče, sanitarije, garderobo, tople napitke ter manjše sankališče.

Tekaški poligon bo odprt za vse obiskovalce vsak dan od 8. do 21. ure. Zaradi velikega zanimanja oziroma povrpraševanja s strani številnih uporabnikov, bo nočna smuka pod žarometi odslej možna tudi ob sobotah do 21 . ure. Cena vstopnice ostaja enaka, to je 5 EUR oziroma 4 EUR dopoldanska. Letošnja novost po sklepu sveta Javnega zavoda Sotočje pa je brezplačna smuka za vse občane nad 70 let.

Vabljeni v preške smučine, pa “dober tek”!

Spletna kamera: https://www.youtube.com/channel/UC5fVuzd2unXsrMboFnZcYqg/live 
Spletna stran: https://www.nordic-medvode.eu/
E-mail: nordic.medvode@gmail.com 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.