NESSUN DORMA – opera v soju sveč

  • Koper
    datum in ura dogodka
    pon, 07. avg 2017 ob 21:00

Nessun dorma v soju sveč, kmalu v Kopru

Projekt »Il carro di Tespi« se v Koper vrača z vrhunskim koncertom opernih arij »Nessun dorma«. Glasbeni spektakel društva Filarmonia bomo tokrat gostili v idiličnem ambientu osrednjega mestnega trga v Kopru (Titov trg), 7. avgusta, ob 21. uri.

Projekt »Il carro di Tespi« oziroma Tespisov voz se je v okviru jubilejne desete izdaje leta 2014 v Kopru predstavil z znamenito opero Gioachina Rossinija »Seviljski brivec«, ki je med občinstvom požela veliko uspeha. Tokrat se na kopro prizorišče vrača s koncertom opernih arij »Nessun dorma«, ki so v zadnjih letih dosegle kultni status in so postale tudi zaščitni znak najbolj znanega opernega pevca, Luciana Pavarottija.

Pri letošnji izvedbi projekta sodeluje kar 110 profesionalnih članov: orkester, ki ga sestavlja 45 glasbenih mojstrov – profesorjev, 8 opernih pevcev, 30-članski operni pevski zbor in izkušeno ter visoko kvalificirano tehnično osebje, ki bodo s svojim nastopom najlepši mestni trg spremenili v magično operno kuliso.

Tudi tokrat je pod projekt podpisan dirigent društva Filarmonia, Alfredo Barchi, ki ga odlikuje bogata glasbena kariera. Študiral je oboo s prof. Ginom Sivierijem in orkestrsko dirigiranje s prof. Gianfrancom Masinijem, na odru pa koncertiral s sekstetom ”Sestetto Poulenc”. Prejel je številna priznanja na regijskem in državnem nivoju, od leta 1989 pa je tudi redni profesor na konzervatoriju “J. Tomadini”  v Vidmu.

Med njegove projekte sodi tudi »Tespisov voz«, ki želi s koncerti na najlepših trgih dežele Furlanije Julijske Krajine in na celotnem obmejnem območju italijansko operno glasbo približati širšemu občinstvu. Predvsem pa mlajšim generacijam, ki v resnici nimajo prave možnosti doživljati in gojiti visoko kulturo. Barchi si zadnjih nekaj let prizadeva projekt  pripeljati tudi v Slovenijo in na sosednjo Hrvaško.

 

V primeru slabega vremena bo koncert v areni Bonifika Koper.

 

Odgovorni organizator prireditve:

PREDODROM d.o.o.

Puntarjeva 17

6000 Koper

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.