NESSUN DORMA – opera v soju sveč

  • Koper
    datum in ura dogodka
    pon, 07. avg 2017 ob 21:00

Nessun dorma v soju sveč, kmalu v Kopru

Projekt »Il carro di Tespi« se v Koper vrača z vrhunskim koncertom opernih arij »Nessun dorma«. Glasbeni spektakel društva Filarmonia bomo tokrat gostili v idiličnem ambientu osrednjega mestnega trga v Kopru (Titov trg), 7. avgusta, ob 21. uri.

Projekt »Il carro di Tespi« oziroma Tespisov voz se je v okviru jubilejne desete izdaje leta 2014 v Kopru predstavil z znamenito opero Gioachina Rossinija »Seviljski brivec«, ki je med občinstvom požela veliko uspeha. Tokrat se na kopro prizorišče vrača s koncertom opernih arij »Nessun dorma«, ki so v zadnjih letih dosegle kultni status in so postale tudi zaščitni znak najbolj znanega opernega pevca, Luciana Pavarottija.

Pri letošnji izvedbi projekta sodeluje kar 110 profesionalnih članov: orkester, ki ga sestavlja 45 glasbenih mojstrov – profesorjev, 8 opernih pevcev, 30-članski operni pevski zbor in izkušeno ter visoko kvalificirano tehnično osebje, ki bodo s svojim nastopom najlepši mestni trg spremenili v magično operno kuliso.

Tudi tokrat je pod projekt podpisan dirigent društva Filarmonia, Alfredo Barchi, ki ga odlikuje bogata glasbena kariera. Študiral je oboo s prof. Ginom Sivierijem in orkestrsko dirigiranje s prof. Gianfrancom Masinijem, na odru pa koncertiral s sekstetom ”Sestetto Poulenc”. Prejel je številna priznanja na regijskem in državnem nivoju, od leta 1989 pa je tudi redni profesor na konzervatoriju “J. Tomadini”  v Vidmu.

Med njegove projekte sodi tudi »Tespisov voz«, ki želi s koncerti na najlepših trgih dežele Furlanije Julijske Krajine in na celotnem obmejnem območju italijansko operno glasbo približati širšemu občinstvu. Predvsem pa mlajšim generacijam, ki v resnici nimajo prave možnosti doživljati in gojiti visoko kulturo. Barchi si zadnjih nekaj let prizadeva projekt  pripeljati tudi v Slovenijo in na sosednjo Hrvaško.

 

V primeru slabega vremena bo koncert v areni Bonifika Koper.

 

Odgovorni organizator prireditve:

PREDODROM d.o.o.

Puntarjeva 17

6000 Koper

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + fifteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.