Nepozaben zaključek gledališkega abonmaja Beraška opera

ZAKLJUČNA PREDSTAVA GLEDALIŠKEGA ABONMAJA (in izven) SEZONE 2018/19

Vrhunska igralska in glasbena zasedba ima za  vas pripravljeno izjemno gledališko doživetje. Pridružite se nam!
IGRAJO: Kristijan Guček, Radoš Bolčina, Ana Facchini, Urška Taufer, Gojmir Lešnjak – Gojc k.g., Patrizia Jurinčič Finžgar, Arna Hadžialjević, Medea Novak, Maša Grošelj k.g./ Andrijana Boškoska Batič k.g., Matija Rupel, Jure Kopušar, Žiga Udir, Žiga Saksida k.g., Andrej Zalesjak / Gregor Prah k.g., Iztok Mlakar, David Trebižan, David Šuligoj, Roman Kobal

MAJ 2019
29
GLEDALIŠKI
ABONMA
IN IZVEN

INFO

“Slovita Beraška opera je v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica zaživela kot velika in veličastna, v vseh pogledih vrhunska uprizoritev.” (vir: Primorske novice)

Jutri, 29. maja, ob 19.30 imate edinstveno priložnost, da si to odlično predstavo ogledate v našem in vašem  Kulturnem centru Primoža Trubarja.

Po mnenju številnih je Beraška opera v izvedbi SNG Nova Gorica sijajna uprizoritev brez primere. Že skoraj filmsko predstavo prične Iztok Mlakar v vlogi uličnega pevca, ki gledalce prijazno pozdravi v spremljavi benda, ki ves čas skrbi, da praznično vzdušje v dvorani ne zamre. Fantastičen in predrzen muzikal, poln ironičnih duov, ljubezenskih zapletov in perverznih songov. V svoji komičnosti vseeno postavlja vprašanje o korupciji in oportunizmu ter nas spominja na pokvarjeni svet, v katerem živimo. Svet, ki je poln prevar in kjer pravilo, da vedno zmaga dobro, ne velja.

Hčerka vodje londonskih beračev se proti očetovi volji poroči s šarmantnim šefom mafijske tolpe. To zaneti spopad med rivaloma podzemlja, vpletejo pa se še skorumpirani šef londonske policije in ljubosumne prostitutke.

Režiser Vito Taufer je besedilno predlogo do končne podobe oblikoval skupaj z ustvarjalci uprizoritve. Izvirne songe je napisal Iztok Mlakar, uglasbil pa Aleksander Pešut – Schatzi.

Preživite večer v družbi gledališča ter si oglejte to vrhunsko glasbeno komedijo. Se vidimo! 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.