Naravne znamenitosti Slovenije

Narava je Slovenijo velikodušno obdarila z lepotami. Zelena razgibana pokrajina je po večini poraščena z gozdom, na prisojnih legah gričev v več delih uspeva vinska trta. Za izlete v naravo so na voljo številni naravni parki, v Triglavskem narodnem parku je tudi najlepša slovenska gorska skupina Julijske Alpe. Poleg visokih gora so za izlete priljubljeni hribi po vsej državi. Pristno doživljanje narave spodbujajo lepi slapovi in aktivnosti na slovenskih rekah. Prave lepote so skrite tudi v podzemlju, v veličastnih kraških jamah.

naravaDoživetje zelene narave

Slovenija je s skoraj 60 odstotki ozemlja, ki je prekrito z gozdovi, v Evropi tretja najbolj gozdnata država. Večina je svetlih, listnatih gozdov, primernih za sprehode, ponekod so urejene gozdne učne poti. Odkrivate pa lahko tudi obsežne iglaste gozdove, kot je na primer pragozd v Kočevskem Rogu, ki je od glavnega mesta oddaljen samo 60 kilometrov. Več kot deset odstotkov ozemlja Slovenije zavzemajo naravni parki, idealni za ljudi, ki si želijo miru in sprostitve ter aktivnega preživljanja prostega časa.

Slovenijo krasijo številne gore in hribi, ki jih vsako leto obišče na sto tisoče ljudi. Najlepši vrhovi so v Julijskih Alpah ter v Kamniško – Savinjskih Alpah. Hribovij je veliko po skoraj vseh delih države. Po njih vodijo dobro označene poti.

vir: slovenia.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.