Napovednik dogodkov Triglavski narodni park

logo-tnp.png

NARAVA MED RADOVLJICO IN BLEDOM

Vabljeni na odprtje razstave in predavanje Zavoda RS za varstvo narave z naslovom Narava med Radovljico in Bledom v sredo,  20. februarja 2019, ob 19.00, v Infocentru Triglavska roža Bled. Razstava odkriva skrivnosti mokrišč Blejskega kota in širšega območja sotočja Save Dolinke in Save Bohinjke. Več.

 

VEČER NOČNEGA NEBA

Prof. dr. Tomaž Zwitter bo tokrat spregovoril o satelitih, ki krožijo okrog Zemlje in nas opazujejo iz vesolja. Vabljeni v soboto, 23. februarja 2019, ob 18.00, na Vogel (zgornja postaja nihalke). Potrebne so predhodne prijave. Več informacij.

OTROŠKO-DRUŽINSKE DELAVNICE MED ZIMSKIMI POČITNICAMI

Vabljeni na otroško-družinske delavnice v času zimskih počitnic med 25. februarjem in 1. marcem 2019. Delavnice bodo potekale v Centru TNP Bohinj v Stari Fužini, v Infocentru Triglavska roža Bled in v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani: Naš prvi reševalni helikopter, Kuharska delavnica z Jožetom Godcem, Izdelajmo ježka iz lesa, Raznolikost živega sveta pozimi, Spoznajmo in nahranimo ptice pozimi. Program delavnic. 

 

SLEDENJE ŽIVALIM V NARAVI TRIGLAVSKEGA NARODNEGA PARKA

Pridružite se našim izkušenim vodnikom na doživetju sledenja prostoživečim živalim.  S poznavalci območja in živali, ki živijo v njem, bomo poiskali njihove sledi in druge znake njihove prisotnosti. Pridružite se nam v petek, 1. marca 2019, ob 9.00, pri Starem hotelu Špik, Gozd Martuljek, Zgornje Rute 9. Obvezne so predhodne prijave. Več informacij.

BODI DEL GORA

Ne pozabimo, da prostoživeče živali pozimi upočasnijo svoj življenjski ritem. Da lahko preživijo zimo in da se zavarujejo pred plenilci, se morajo prilagoditi težjim pogojem. Oglejte si video! 

 

OBISK GORA POZIMI

Narava pozimi počiva in miruje. Ne vznemirjajmo živali. Oglejte si video! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + 9 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.