Napovednik dogodkov TNP, NA VRHU GORA, BLIZU NEBA, POGLEDI Z GORA

logo-tnp.png

NA VRHU GORA, BLIZU NEBA

Vabljeni na odprtje razstave o svetlobnih pojavih v gorah z naslovom Na vrhu gora, blizu neba, ki iz Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani prihaja na gostovanje v Center TNP Bohinj v petek, 14. septembra 2018, ob 19.00. Razstava na razumljiv in poljuden način ponazarja, kako nastanejo najpogostejši svetlobni pojavi, s katerimi se srečujemo na gorniških poteh in kakšne pripomočke pri njihovi stvaritvi uporablja narava. Da bi jih lažje razumeli, so besedila popestrena z nekaj enostavnimi fizikalnimi poskusi. Več.

 

OSKAR KAREL DOLENC: POGLEDI Z GORA

Vabljeni na odprtje fotografske razstave z naslovom Pogledi z gora ob umetnikovem jubileju – 80-letnici v sredo, 19. septembra 2018, ob 19. uri, v Infocentru Triglavska roža Bled. Predstavljene bodo fotografije, posnete izključno v slovenskih gorah, ki jih zaznamujejo neobičajne in dramatične situacije, polne likovnih fines, kot jih je doživel mojster fotografije Oskar Karel Dolenc, AFIAP (Artiste – umetnik) in EFIAP (Excellence – odličnik). Na odprtju bo nastopil glasbenik in skladatelj Lado Jakša, ki bo z igranjem na različne instrumente izvedel avtorsko skladbo, napisano posebej za to priložnost. Več.

OPAZOVANJE NOČNEGA NEBA

Javni zavod Triglavski narodni park vas v sodelovanju z Žičnicami Vogel d.d. vabi na opazovanja nočnega neba, ki bo  v soboto, 29. septembra 2018, ob 20.00 na Voglu. Predstavitvi z naslovom Družabnost zvezd bo sledilo opazovanje nebesnih teles skozi okular teleskopa. Potrebne so predhodne prijave. Več informacij.

 

 

USPOSABLJANJE ZA REGIONALNE TURISTIČNE VODNIKE PO JULIJSKIH ALPAH

Iščete dodatna znanja?
Vas zanimata naravna in kulturna dediščina?
Ste dober govorec?
Radi nastopate?
Usposabljanje za regionalne turistične vodnike po Julijskih Alpah se prične oktobra 2018!  Prijave in več informacij. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.