Napovednik dogodkov – Planinaska zveza

7. 3. 2019, Šuštarjeva in Hrast tretja v skupni razvrstitvi evropskega pokala v lednem plezanju

V nedeljo, 3. marca 2019, je na severu Finske, v mestu Oulu, potekala sklepna tekma evropskega pokala v lednem plezanju. Tja se je odpravila tričlanska slovenska ekipa – Jaka Hrast (AO PD Domžale), Miha Habjan (Akademski AO) in Maja Šuštar (AO PD Domžale), predstavniki, ki so po predhodnih tekmah tudi najvišje kotirali v skupni razvrstitvi evropskega pokala.

Prikaži več >>

7. 3. 2019, Izdelek tedna – vodnik Dolina Soče – Bovško

V tednu od 7. do 14. marca 2019 smo za vas pripravili naslednji Izdelek tedna: planinski vodnik Dolina Soče – Bovško. V času tega tedna lahko izdelek kupite s 25-odstotnim popustom.

Prikaži več >>

7. 3. 2019, Rado Kočevar: Tista lepa leta v SPM v Mojstrani

V petek, 8. marca 2019, ob 18. uri vljudno vabljeni v Slovenski planinski muzej na pogovor z Radom Kočevarjem, avtorjem knjige Tista lepa leta, in Mojco Volkar Trobevšek, soavtorico in urednico.

Prikaži več >>

6. 3. 2019, Memorial celjskih gorskih reševalcev 2019

Društvo GRZS Celje organizira v soboto, 24. marca 2019, tradicionalno turnosmučarsko tekmovanje – Memorial celjskih reševalcev 2019 v Logarski dolini, zaključno tekmo slovenskega pokala v tekmovalnem turnem smučanju. Vabljeni!

Prikaži več >>

6. 3. 2019, Velikonočnica in encijan – bomo občudovali le še plastične cvetove?

Velikonočnica v Boletini in na Boču se že razcveta, Clusijev svišč bo na Lovrencu zacvetel aprila. Planinska organizacija želi pri ohranjanju narave, torej tudi planinskega cvetja, delovati predvsem preventivno – z vzgojo, usposabljanjem in osveščanjem. Na zadnjih rastiščih izjemno redke in zato izredno ogrožene velikonočnice na Boču in pri Ponikvi ter na posebnem rastišču encijana na Lovrencu že desetletja izvajajo varovanje z ograjo in prostovoljci, ki obiskovalce tudi podučijo o življenju in pomenu teh posebnih cvetlic in z opozarjanjem neprevidnih ali objestnih obiskovalcev skrbijo za varnost rastlin in rastišč. Pojavljajo pa se tudi primeri načrtnega izkopavanja in ropanja rastlin, kar je kaznivo dejanje.

Prikaži več >>

6. 3. 2019, Srečanje markacistov MDO PD Dolenjske in Bele krajine

MDO PD Dolenjske in Bele Krajine združuje 10 planinskih društev z odseki za planinske poti: PD Semič, PD Metlika, PD Črnomelj, PD Kočevje, Pohodniško društvo Novo mesto, PD Trebnje, PD Polet Šentrupert, PD Šentjernej, PD Polom Kostanjevica in PD Krka Novo mesto.

Prikaži več >>

5. 3. 2019, Turnokolesarske majice

Komisija za turno kolesarstvo vabi nove vodnike kot tudi stare vodnike k naročilu turnokolesarskih majic.

Prikaži več >>

5. 3. 2019, Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju na 1. programu Radia Slovenija

Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju s svojimi dosežki uspešno stopa po vrhunskih članskih stopinjah. Vita Lukan, Mia Krampl, Lučka Rakovec in Luka Potočar ter selektor Anže Štremfelj so 6. marca 2019 gostovali v oddaji Gymnasium na 1. programu Radia Slovenija. Vabljeni k poslušanju pogovora v radijskem arhivu!

Prikaži več >>

5. 3. 2019, Kovačič in Klančnikova državna prvaka na Zelenici, Kuharjevo slovo od tekmovanj

Zelenica Ski Raid, državno prvenstvo v turnem smučanju, je tudi letos minilo v prekrasnem vremenu Državna prvaka posamezno sta 3. marca 2019 postala Luka Kovačič med člani in Karmen Klančnik Pobežin med ženskami, Nejc Kuhar pa je s tekmo na Zelenici uradno zaključil svojo tekmovalno kariero.

Prikaži več >>

4. 3. 2019, Razpis za oskrbnika Roblekovega doma na Begunjščici

Planinsko društvo Radovljica išče oskrbnika za Roblekov dom na Begunjščici za čas letne sezone od 25. 6. 2019 do 15. 9. 2019 ter za čas zimske sezone med vikendi in prazniki.

Prikaži več >>

4. 3. 2019, Certifikat Okolju prijazna planinska koča | poziv za oddajo vlog 2019

Planinska zveza Slovenije nadaljuje s podeljevanjem certifikata Okolju prijazna planinska koča. Ta certifikat bodo prejele koče, ki s svojim celostnim delovanjem čim manj vplivajo na okolje.

Prikaži več >>

3. 3. 2019, Svetovalna pisarna PZS za planinske koče | poziv planinskim društvom

Planinska zveza Slovenije je v letu 2012 ustanovila svetovalno pisarno, ki je namenjena nudenju strokovne pomoči posameznim planinskim društvom (PD) pri obnovi in investicijah v planinskih kočah. Planinska društva, ki so lastniki planinskih koč in imajo interes pridobiti svetovanje pri obnovah in investicijah, vabimo, da pošljejo prijavo; rok za prijavo ni omejen in velja celo leto.

Prikaži več >>

2. 3. 2019, Ponovno novi gorski stražarji na Dolenjskem in v Beli krajini

Po programu dela Odbora za varstvo gorske narave (OVGN) pri MDO PD Dolenjske in Bele krajine za leto 2019 smo v soboto, 23. februarja 2019, izvedli teoretični del usposabljanja za gorske stražarje. To je bilo že dvanajsto leto zapored, da te tečaje načrtujemo in tudi uspešno izvedemo.

Prikaži več >>

1. 3. 2019, Certifikat Družinam prijazna planinska koča | poziv za oddajo vlog 2019

Planinska zveza Slovenije nadaljuje s podeljevanjem certifikata Družinam prijazna planinska koča. Ta certifikat bodo prejele koče, ki bodo s svojim celostnim delovanjem poskrbele, da bodo družine na kočah zaželeni gostje.

Prikaži več >>

1. 3. 2019, Oskarjevska projekcija filma Free Solo v Ljubljani

Z oskarjem za najboljši dokumentarni film ovenčani Free Solo se vrača v Cankarjev dom. Prejemnik nagrade za najboljši plezalni film na 13. Festivalu gorniškega filma bo 5. marca ob 19. uri znova na velikem platnu. Gledalce in strokovno žirijo sta navdušila neverjetna fotografija in izjemno zahteven, skorajda nemogoč športni dosežek, eden največjih v zadnjem stoletju.

Prikaži več >>

1. 3. 2019, Pot med Hotedršico in domačijo Grižar v Lomah ponovno odprtaPlaninsko društvo Logatec obvešča, da je pot med Hotedršico in domačijo Grižar (Lome) ponovno odprta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.