Napovednik dogodkov ETNOGRAFSKI FILM V LAZU, TRIGLAV – OD MITA DO RESNIČNOSTI, OPAZOVANJE NOČNEGA NEBA

ETNOGRAFSKI FILM V LAZU

V okviru Dnevov kulturne dediščine(DEKD)  vljudno vabljeni na projekcijo etnografskega filma V Lazu v sredo, 26. septembra 2018, ob 19.00, v Infocentru Triglavska roža Bled in v petek, 5. oktobra 2018, ob 19.00, v Kulturnem domu Stara Fužina v Bohinju. V Triglavskem narodnem parku je še nekaj delujočih planin, na katerih se pase živina in kjer izdelujejo sir. Ena izmed njih je bohinjska planina Laz. Etnografski film, ki ga je posnel Miha Peče z Inštituta za slovensko narodopisje ZRC SAZU z ekipo prikazuje poletno življenje na tej slikoviti planini.

TRIGLAV – OD MITA DO RESNIČNOSTI

Kaj nam Triglav pomeni danes? S sogovorniki na pogovornem večeru v petek, 28. septembra 2018, ob 19.00, v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani, bomo spregovorili o Triglavu v njegovih različnih pomenih, o obiskovanju naših gora in še o čem. Več informacij.
Z dogodkom obeležujemo 240-letnico prvega pristopa na Triglav.

OPAZOVANJE NOČNEGA NEBA

Javni zavod Triglavski narodni park vas v sodelovanju z Žičnicami Vogel d.d. vabi na opazovanja nočnega neba, ki bo  v soboto, 29. septembra 2018, ob 20.00 na Voglu. Predstavitvi z naslovom Družabnost zvezd bo sledilo opazovanje nebesnih teles skozi okular teleskopa. Potrebne so predhodne prijave. Več informacij.

SRČNI MOŽJE IN SRČNI OTROCI

Pogumni in  srčni so bili tisti možje, ki so že 240 let nazaj prišli na najvišjo goro Slovenije, na Triglav. Njih se bomo v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine spomnili skupaj s srčnimi otroki na delavnicah, posvečenih obiskovanju gora, Triglavu in Zlatorogovemu kraljestvu v soboto, 29. septembra 2018, od 10.00 do 13.00, v Slovenskem planinskem muzeju, ob 17.00 pa bo za učitelje in starše še predstavitev knjige Rade Polajnar z naslovom Nekaj lepega, čisto nekaj lahkega. Več o dogodku.
Vsi dogodki DEKD po Sloveniji so objavljeni tukaj.

LITERARNI VEČER: SKRITI ŽENSKI SVET – ZGODOVINA EVROPE, KELTOV IN SVOBODE

Vabljeni na literarni večer s predstavitvijo knjige ameriške Slovenke in velike ljubiteljice Slovenije Jacqueline Widmar Stewart: Skriti ženski svet – Zgodovina Evrope, Keltov in svobode. Z avtorico knjige in poznavalcem keltske kulture na območju Julijskih Alp in nekdanjim direktorjem JZ TNP Janezom Bizjakom se bo pogovarjala Majda Odar, vodja Informacijsko izobraževalne službe JZ TNP, v sredo, 3. oktobra 2018, ob 19.00, v Infocentru Triglavska roža BledVeč o dogodku. Vsi dogodki DEKD po Sloveniji so objavljeni tukaj.

 

RAZSTAVI V INFO CENTRIH TNP NA BLEDU IN V BOHINJU

Razstavo o svetlobnih pojavih z naslovom Na vrhu gora, blizu neba si v Centru TNP Bohinj lahko ogledate do 4. novembra 2018, fotografsko razstavo Oskarja Karla Dolenca z naslovom Pogledi z gora v Infocentru Triglavska roža Bled pa do 21. oktobra 2018. Vabljeni!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.