Nadaljuje se projekt sodelovanja – Mala barka 2

Rezultat iskanja slik za projekt mala barka izola

Izola, 15. februar 2017 – Na današnji novinarski konferenci so projektni partnerji predstavili projekt Mala barka 2. Občina Izola in Turistično združenje Izola sta namreč pristopila k nadgradnji projekta Mala barka, ki je povezal Izolo in Kvarner v prejšnjem finančnem obdobju izvajanja programa Interreg V-A Slovenia-Hrvaška.

Projekt, vreden dobra dva milijona evrov, se je začel s prvim oktobrom in bo zaključen konec marca 2019. Delež Občine Izola v projektu znaša 290.590 evrov, delež Turističnega združenja Izola pa 154.900 evrov. Cilj projekta ostaja ohranjanje, zaščita, promoviranje in razvoj pomorske dediščine obmejnega področja skozi valorizacijo po načelih trajnostnega turizma.

Projekt bo prispeval tudi k nadgradnji blagovne znamke, ki jo je Izola, skupaj s hrvaškimi partnerji, ustvarila skozi prvi projekt. Hkrati pa se bo še bolj poglobila zgodba o enovitem turističnem območju. Glede na trend spreminjanja navad turistov, ki so vse bolj mobilni in si tekom svojega bivanja želijo obiskati več mest in držav, lahko majhne razdalje med destinacijami na tem območju odlično zadovoljijo njihove potrebe. Novost pri projektu Mala barka 2 je večje število projektnih partnerjev. Turističnemu združenju Izola, Občini Izola, Primorsko-goranski županiji, Turistički zajednici Kvarnera, se tokrat pridružujejo še: sosednja piranska občina, Pomorski muzej Sergej Mašera, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog Primorja Rijeka in Udruga i muzej »Kuća o batani«.

V Izoli bo skozi projekt dodatno obogatena ponudba muzeja, ki danes predstavlja enega od dveh interpretacijskih centrov. Urejen bo nadstrešek na barki Biser v Simonovem zalivu. Dodatno pa bosta obnovljeni še dve manjši ribiški barki. Kot možnost dodatnega interpretacijskega centra, se ponuja ureditev takega prostora v nekdanji občinski palači na Verdijevi ulici. Skozi projekt bodo pripravljene formalne podlage za tako izvedbo v prihodnje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 15 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.