Na stežaj odprta vrata Bele Krajine

V Beli krajini so v poletnih mesecih na stežaj odprta vrata vinskih kleti, čebelarstev, kmetij, kmečkih hiš in domačij, muzejev in galerij, oljarn in vinskih kleti ter drugih ponudnikov enkratnih aktivnih doživetij!

Vabimo vas v deželo belih brez na degustacije medu in medenih izdelkov, domače pridelanih olj in malinovega vina ter marmelad iz jagodičevja, ustvarjajte na delavnicah pisanja belokranjskih pisanic, tradicionalnega vezenja in peke belokranjske pogače, oglejte si Krajinski park Lahinja, belokranjske muzeje in galerije ter muzej partizanske bolnišnice, nakupite izdelke lokalne samooskrbe in rokodelske izdelke, v poletni vročini obiščite hladne vinske kleti in nazdravite življenju, ki vam ga ponuja dežela srčnih ljudi!
Več informacij TUKAJ

Okusi Bele krajine izpostavljajo deset značilnih belokranjskih jedi, ki jih je moč poskusiti v izbranih belokranjskih gostilnah. Okusite dobro! Poskusite belokranjsko pogačo, belokranjsko povitico, belokranjsko cvrtje, belokranjski nadev ali semiško fulanje s hrenom, ajdovo povitico z rozinami, belokranjsko šaro, žitno klobaso, bravino s sladkim zeljem, belokranjske žlinkrofe in druge specialitete.V poletnih mesecih pa že tretje leto Turizem Bela krajina in ponudniki Okusov Bele krajine organiziramo VIKENDE OKUSOV BELE KRAJINE.

Štiri vikendi pri štirih ponudnikih, ki vas bodo razvajali štirihodnimi meniji.
Menije vam razkrijemo kmalu!
Dobrodošli!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − eight =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.