Na ljubljansko letališče priletel še en nizkocenovnik: Transavia

Transavia Airbus A320

Na ljubljansko letališče priletel še en nizkocenovnik: Transavia

Povezava Ljubljane in Amsterdama
4. april 2017 ob 09:35
Ljubljana – MMC RTV SLO/STA

Na ljubljansko letališče je iz Amsterdama prispelo prvo letalo nizozemskega nizkocenovnega prevoznika Transavia, ki tako še dodatno povezuje obe mesti.

Odslej bodo njegova letala z Letališča Jožeta Pučnika na Schiphol letela trikrat na teden, in sicer ob torkih, četrtkih in nedeljah v jutranjih urah. Na ljubljansko letališče bodo tako potniki prileteli malo pred deveto, v Amsterdam pa odleteli dobre pol ure pozneje.

Transavia, “hčerka” KLM-ja
Leta 1965 ustanovljena letalska družba Transavia je hčerinsko podjetje družbe KLM, članice skupine Air France-KLM. Trenutno ima vzpostavljenih 22 rednih linij po vsej Evropi, v sezoni pa njena letala letijo tudi na številne počitniške destinacije v Sredozemlju, Severni Afriki in na Kanarskih otokih ter pozimi v Alpe.

V svoji floti ima 56 boeingov, večinoma tipa 737-800, ki bodo leteli tudi na liniji med Ljubljano in Amsterdamom.

Že tretji nizkocenovnik
Iz Ljubljane je bilo sicer tudi do zdaj mogoče leteti v Amsterdam – a le z Adrio Airways. Transavia je tako dopolnila ponudbo nizkocenovnih letov z ljubljanskega letališča: britanski Easyjet že ponuja polete v London, WizzAir pa v London in Bruselj.

“Nizozemski prevoznik Transavia bo z nizkimi cenami in privlačnim urnikom zbližal obe prestolnici in dopolnil ponudbo ljubljanskega letališča,” so jeseni ob napovedi sodelovanja s Transavio sporočili z Aerodroma Ljubljana.

 

vir: rtvslo.si

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.